Κίνδυνος (κι άλλης) πλημμύρας στην Πέτρα σε περίπτωση βροχής

SOS κατοίκων για καθαρισμό χειμάρρου

18/09/2014 - 14:36

Έστειλαν αίτημα πριν από 20 μέρες στο Δήμο Λέσβου, αλλά ακόμα δεν έχουν πάρει απάντηση, ενώ αργεί ακόμα να συνεδριάσει το Τοπικό Συμβούλιο.

Έστειλαν αίτημα πριν από 20 μέρες στο Δήμο Λέσβου, αλλά ακόμα δεν έχουν πάρει απάντηση, ενώ αργεί ακόμα να συνεδριάσει το Τοπικό Συμβούλιο.

Οι δύο κάτοικοι της Πέτρας Θεόδωρος Σινανάης και Δημήτρης Κατωπόδης εκπέμπουν SOS για το ρέμα που βρίσκεται στην παραλιακή οδό Πέτρας - Άναξου και σε περίπτωση βροχής θα πλημμυρίσει επικίνδυνα τα σπίτια και ξενοδοχεία της περιοχής.

«Υπάρχει άμεση ανάγκη για κινητοποίηση των τοπικών αρχών για το καθάρισμα του χειμάρρου. Η κατάσταση είναι απελπιστική και στις πρώτες βροχές κινδυνεύουν πολλά γειτονικά σπίτια και οικόπεδα να πλημμυρίσουν. Ο όγκος της βλάστησης είναι πολύ μεγάλος, καθώς και των ξύλων και των σκουπιδιών τα οποία έχουν μαζευτεί εδώ και μήνες, και μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά θα καταλήξουν στη θάλασσα εάν δε γίνει κάτι», λέει ο κ. Σινανάης. Ας σημειωθεί ότι παρόμοια εμπειρία είχαν οι κάτοικοι το 2007, όταν και πάλι δεν είχε καθαριστεί η επίμαχη περιοχή.

Όπως λένε οι ίδιοι, έπρεπε το Σεπτέμβριο του 2013 να πάνε οι ίδιοι να καθαρίσουν ώστε να μην υποστούν τα χειρότερα.

«Στο παρελθόν έχει πλημμυρίσει και έχει προκαλέσει πολλές καταστροφές, τόσο σε υπόγεια όσο και στα ισόγεια των σπιτιών», λέει ο κ. Σινανάης, που συμπληρώνει ότι έχει στείλει εδώ και 20 μέρες σχετική επιστολή επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης λόγω φθινοπώρου, και προσθέτει: «Δυστυχώς δεν έχουμε λάβει καμμιά απάντηση.

Από την άλλη, είναι χρονοβόρο να περιμένουμε και από το Τοπικό Συμβούλιο, καθώς αυτό πρώτα θα πρέπει να συνεδριάσει και στη συνέχεια να στείλει αίτημα, και η βροχή δεν μπορεί να περιμένει».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey