Με ψήφους και από τη συμπολίτευση

Αντιπρόσωπος στην ΕΝΠΕ η Κυρίτση!

18/09/2014 - 14:09

Εκλέχθηκαν προχθές οι τρεις αντιπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου για τη γενική συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). Πρόκειται για τους Αγγελική Σαραντινού, Αγλαΐα Κυρίτση και Ηρακλή Βερβέρη.

Εκλέχθηκαν προχθές οι τρεις αντιπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου για τη γενική συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). Πρόκειται για τους Αγγελική Σαραντινού, Αγλαΐα Κυρίτση και Ηρακλή Βερβέρη.

Την έκπληξη έκανε η παράταξη «Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή» της Αγλαΐας Κυρίτση, που έλαβε εννέα ψήφους αποσπώντας πέντε από τους συμβούλους της συμπολίτευσης κι από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που δε διεκδίκησαν έδρα. Έτσι, ο συνδυασμός της έλαβε μία από τις τρεις δρες.

Αν σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν έδιναν ψήφους στην παράταξη της κ. Κυρίτση, η πλειοψηφία θα μπορούσε να εκλέξει δύο αντιπροσώπους. Πρέπει να σημειωθεί πως η πλειοψηφία υπερεκπροσωπείται στη γενική συνέλευση της ΕΝΠΕ, καθώς είναι εξ οφίτσιο αντιπρόσωποι ο περιφερειάρχης και οι έξι αντιπεριφερειάρχες.

Με ψηφοδέλτια
Η διαδικασία της εκλογής έγινε με ξεχωριστά ψηφοδέλτια και οι 31 παρόντες περιφερειακοί σύμβουλοι ψήφισαν σε κάλπη. Κάθε σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της επιλογής του μπορούσε να βάλει έως τρεις σταυρούς. Η κατάθεση των ψηφοδελτίων ολοκληρώθηκε στις 3:30 το απόγευμα της Τρίτης, δύο ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Εμείς, για το Αιγαίο» (πλειοψηφία) έλαβε 15 ψήφους. Οι υποψήφιοι Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και Αγγελική Σαραντινού ισοψήφησαν λαμβάνοντας 15 σταυρούς ο καθένας. Μετά από κλήρωση που έγινε χθες το πρωί στο Συμβούλιο, αντιπρόσωπος αναδείχθηκε η κ. Σαραντινού.
Το ψηφοδέλτιο «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο» του Νάσου Γιακαλή είχε ως μόνο υποψήφιο τον Ηρακλή Βερβέρη, ο οποίος και εκλέχτηκε λαμβάνοντας πέντε ψήφους, δηλαδή όσα ήταν τα παρόντα μέλη της παράταξης.

Στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή» της κ. Κυρίτση, υποψήφιοι ήταν η ίδια και ο Αλέξανδρος Σταθακιός. Η Αγλαΐα Κυρίτση πήρε εννέα σταυρούς και ο κ. Σταθακιός πήρε τρεις.

Ο Στρατής Κόρακας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πήρε μία ψήφο. Στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υποψήφιοι ήταν και οι τρεις σύμβουλοι (Κόρακας, Λοβαρδάς και Δράκος), όμως οι κ.κ. Δράκος και Λομβαρδάς δεν μπόρεσαν να πάρουν μέρος στη συνεδρίαση λόγω της έλλειψης δρομολογίου στις άγονες γραμμές του βορείου Αιγαίου. Ψηφοδέλτιο είχε κατεβάσει και ο συνδυασμός «Ανταρσία στο Αιγαίο», με τον Ανδρέα Μπάλλα, που πήρε τη δική του ψήφο.

Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος οι 31 από τους 41 περιφερειακούς συμβούλους. Από την παράταξης της κ. Καλογήρου (πλειοψηφία) παρόντες ήταν και ψήφισαν οι 18 από τους 25 περιφερειακούς συμβούλους, από την παράταξη του Νάσου Γιακαλή οι πέντε από τους έξι σύμβουλους, από την παράταξη της κ. Κυρίτση παρόντες ήταν και οι τέσσερις σύμβουλοι, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» παρών ήταν μόνο ο κ. Κόρακας. Επίσης στη διαδικασία συμμετείχαν οι Γιάννης Σπιλάνης («Συμβόλαιο ζωής με το Αιγαίο») και Βασίλης Μπάλλας («Οικολογικός Άνεμος»).

Εκτός από τις διαρροές, και οι απουσίες επτά περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας τής στέρησαν το δεύτερο αντιπρόσωπο.

Μπερδέματα
Όταν τελείωσε η συνεδρίαση στις 6:30 το απόγευμα της Τρίτης, η εικόνα που είχε δημιουργηθεί ήταν πως η παράταξη της πλειοψηφίας είχε εκλέξει δύο αντιπροσώπους, η παράταξη της κ. Κυρίτση έναν και η παράταξη του κ. Γιακαλή κανέναν.

Ωστόσο αργότερα το προεδρείο του Συμβουλίου διαπίστωσε πως είχε γίνει λάθος υπολογισμός των δυνάμεων και το ορθό ήταν πως κάθε παράταξη από τις τρεις μεγαλύτερες εξέλεγε έναν αντιπρόσωπο.

Μάλιστα ο κ. Χατζηγιάννης ζήτησε από τους επικεφαλής των παρατάξεων να παρευρεθούν στην κλήρωση που έγινε χθες στις 10 το πρωί, για την ανάδειξη του αντιπροσώπου της πλειοψηφίας.

Η κλήρωση ήταν απαραίτητη από τη στιγμή που διαπιστώθηκε πως η παράταξη της πλειοψηφίας εκλέγει έναν αντιπρόσωπο κι όχι δύο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey