Πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά τις δημαιρεσίες, την ερχόμενη Δευτέρα

Συγκροτείται και τυπικά η νέα δημοτική αρχή

18/09/2014 - 13:51

Την ερχόμενη Δευτέρα συνεδριάζει για πρώτη φορά μετά τις δημαιρεσίες του το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, από τις αποφάσεις του οποίου αναμένεται να συγκροτηθεί ουσιαστικά η νέα δημοτική αρχή.

Την ερχόμενη Δευτέρα συνεδριάζει για πρώτη φορά μετά τις δημαιρεσίες του το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, από τις αποφάσεις του οποίου αναμένεται να συγκροτηθεί ουσιαστικά η νέα δημοτική αρχή.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί και τυπικά η μεταφορά αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου προς τα συμβούλια των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, η σύσταση των νομικών προσώπων ιδιωτικού και δημόσιου δικαίου, καθώς και η συγκρότηση των διαφόρων επιτροπών του Δήμου.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και αναμένεται φυσικά με ενδιαφέρον, καθώς με το πέρας αυτής θα αποκτήσει και τυπικά δομή και αρμοδιότητες η εποχή Γαληνού στο Δήμο Λέσβου.

Οι συνθέσεις
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις εδώ και ημέρες πληροφορίες για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα δημοτική αρχή στο σύνολό της, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου τής ΔΕΥΑΛ αναμένεται να οριστεί ο Δημήτρης Ακριώτης. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης αναμένεται να τοποθετηθεί εκ νέου η με τις αντίστοιχες αρμοδιότητες και ως αντιδήμαρχος πια, Αναστασία Αντωνέλλη, ενώ για την προεδρία της εταιρείας του Δήμου ΑΔΕΛ προορίζεται από το δήμαρχο ο Ιγνάτης Χατζηχρήστος.

Εδώ βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν πρόκειται να οριστεί πρόεδρος της ΑΔΕΛ, αλλά ο ορισμός των μελών της, από την ψηφοφορία των οποίων στη συνέχεια θα προκύψει το νέο προεδρείο.

Δεδομένου ότι τα θέματα που άπτονται της άμεσης διαχείρισης του νομικού προσώπου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, «έτρεχαν» λόγω της παράλληλης λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου της Μυτιλήνης από τον Αύγουστο, είχε διαρρεύσει εδώ και καιρό το ότι για νέος πρόεδρος του εν λόγω διοικητικού συμβουλίου προοριζόταν ο Νίκος Καρασάββας.

Αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου αναμένεται να οριστεί ο Θεόδωρος Στεργίου, ενώ έχοντας υπό την εποπτεία του τα γήπεδα του Δήμου Λέσβου, θα τοποθετηθεί στο διοικητικό συμβούλιο ο Μιχάλης Ταμβακέλλης.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι στη νέα σύνθεση αυτού του νομικού προσώπου του Δήμου αναμένεται να βρίσκεται και ο μέχρι πρότινος πρόεδρός του, Κώστας Αστυρακάκης, ο οποίος θα έχει την πολιτική εποπτεία και ευθύνη για τα θέματα του διοικητικού συμβουλίου που αφορούν στον πολιτισμό και τον τουρισμό. Οπότε γίνεται εμφανές ότι πρόθεση του δημάρχου είναι το νέο Ν.Π.Δ.Δ. να έχει ξεκάθαρες και διαχωρισμένες αρμοδιότητες αθλητισμού και πολιτισμού, για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του.

Στο ίδιο πλαίσιο θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναμένεται να τοποθετηθεί ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης, ενώ στην αντίστοιχη της Δευτεροβάθμιας, ο Μιχάλης Ταμβακέλλης.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου Tériade θα έχει θέση ο ίδιος ο δήμαρχος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού και η Καίτη Δημητρίου.
Τη Δευτέρα στη συνεδρίαση αναμένεται να γίνουν γνωστές και οι τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

 

Τα θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Μεταξύ των άλλων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την επόμενη Δευτέρα θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:
- Μεταφορά αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου στα συμβούλια δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων
- Αποδοχή ποσού προνοιακών επιδομάτων Δήμου Λέσβου για το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου 2014
- Έγκριση αναθεώρησης Ο.Π.Δ. Δήμου Λέσβου
- Ορισμός προέδρου, αντιπροέδρου και μελών διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου «ΔΕΥΑΛ»
- Ορισμός μελών διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου «ΑΔΕΛ Α.Ε.»
- Ορισμός προέδρου, αντιπροέδρου και μελών διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου
- Ορισμός προέδρου, αντιπροέδρου και μελών διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Λέσβου

- Ορισμός προέδρου, αντιπροέδρου και μελών διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Λέσβου»
- Ορισμός προέδρου, αντιπροέδρου και μελών διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Λέσβου»
- Εκλογή εκπροσώπων στο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας
- Ορισμός εκπροσώπων στη γενική συνέλευση της ΔΕΔΑΠΑΛ Α.Ε.
- Ορισμός εκπροσώπων στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ν. Λέσβου

- Συγκρότηση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λέσβου
-  Σύσταση Επιτροπής Διαβούλευσης
- Συγκρότηση Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών
- Ορισμός μελών στο διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος «Ζαχάρειος Πρότυπη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (Ζ.Π.Μ.Φ.Η.) “Η Αγία Παρασκευή”»

- Ορισμός εκπροσώπου στη διοίκηση του ιδρύματος «Φιλανθρωπικά Καταστήματα Μυτιλήνης»
- Ορισμός εκπροσώπου στη διοίκηση του ιδρύματος «Φιλανθρωπικά Καταστήματα Πλωμαρίου»
- Ορισμός μελών για τη συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Μουσείου-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey