Με εντολή δημάρχου, η χωματερή παροπλισμένων οχημάτων δίπλα στη μαρίνα Μυτιλήνης, έγινε χώρος… ανθρώπινος

Επιτέλους, καθάρισε!

17/09/2014 - 13:55

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η παρέμβαση που επιχειρείται από τη δημοτική αρχή για την αλλαγή της εικόνας εξαθλίωσης στο χώρο μεταξύ της μαρίνας της Μυτιλήνης και των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου, που τα τελευταία χρόνια είχε περιέλθει -παρά το ότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης- σε ένα πρωτόγνωρο καθεστώς εγκατάλειψης.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η παρέμβαση που επιχειρείται από τη δημοτική αρχή για την αλλαγή της εικόνας εξαθλίωσης στο χώρο μεταξύ της μαρίνας της Μυτιλήνης και των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου, που τα τελευταία χρόνια είχε περιέλθει -παρά το ότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης- σε ένα πρωτόγνωρο καθεστώς εγκατάλειψης.

Συνεργεία του Δήμου εδώ και λίγες ημέρες έχουν καθαρίσει το μέχρι πρότινος χώρο «εναπόθεσης» εγκαταλελειμμένων οχημάτων και πλέον μπαίνει σε εφαρμογή η επιχείρηση βελτίωσης της αισθητικής του και της διαμόρφωσης ενός «κανονικού» χώρου στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

«Κάνουμε τα αυτονόητα για τους συμπολίτες μας», δηλώνει για την πρωτοβουλία του αυτή στο «Ε» ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, και προαναγγέλλει και άλλες αντίστοιχες παρεμβάσεις.

Δεν υπάρχει η πιθανότητα να βρεθεί ένας πολίτης που να μην έχει σχολιάσει δυσμενώς τα τελευταία χρόνια την εικόνα εξαθλίωσης που παρατηρείται στο άλλοτε κορυφαίο «πέρασμα» των Μυτιληνιών, στο χώρο μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου της Μυτιλήνης.

Από… νεκροταφείο οχημάτων…
Παρά τις κατά καιρούς απόπειρες των εκάστοτε δημοτικών αρχών να συμβάλουν στο να αλλάξουν τα δεδομένα στην περιοχή, ουδέποτε έγινε κάτι το ουσιαστικό, με αποτέλεσμα σταδιακά να περάσει στην απόλυτη απαξίωση (βοηθούσης και της έντονης κατά διαστήματα δυσοσμίας) και σε… χρήση για τον καθένα που επιθυμούσε να ξεφορτωθεί το παλιό του αυτοκίνητο.

Το ιδιαίτερο… πάρκινγκ απόσυρσης οχημάτων αποτέλεσε πρόσφορο έδαφος και για παροπλισμένα βαρέα οχήματα, σε μία εξέλιξη που «επικύρωσε» οριστικά την υποβάθμιση της περιοχής, μιας περιοχής που και λόγω της μαρίνας αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς τα επόμενα χρόνια για τους ξένους επισκέπτες μας.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της νέας δημοτικής αρχής για την απομάκρυνση κατ’ αρχήν των παρατημένων οχημάτων και κυρίως τη βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, τέθηκε σε άμεση εφαρμογή από το δήμαρχο Λέσβου και η αναγκαία παρέμβαση στον επίμαχο χώρο.

Ήδη, όπως διαφαίνεται και από τα όσα καταγράφει ο φακός τού «Ε», ο χώρος έχει καθαρίσει, με τα παροπλισμένα οχήματα να οδηγούνται στη χωματερή. Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης καθαρισμού, σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, αρμόδιο για τη διαχείριση των μηχανημάτων του Δήμου και Συντήρησης Έργων, Γιάννη Αμπουλό, θα ξεκινήσει άμεσα η παρέμβαση για τη βελτίωση της αισθητικής του χώρου.

Σύμφωνα με το σχέδιο, πρόκειται να τοποθετηθούν ζαρντινιέρες και άλλα σχετικά, που ουσιαστικά θα «περιφρουρήσουν» με τη νέα εικόνα που θα προσδώσουν, το χώρο από νέα εγκατάλειψη.

Ο χώρος προβλέπεται να διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να αποτελέσει άμεσα έναν κανονικό, «ζωντανό» χώρο στάθμευσης για την πραγματική εξυπηρέτηση των πολιτών, με επιμέλεια του Δήμου να γίνεται περιοδική χρήση του από τους πολίτες και άρα να μη σταθμεύουν ξανά... μόνιμα κάποια παροπλισμένα οχήματα.

«Οι πολίτες έχουν δικαιώματα…»
«Πρόκειται για μία άμεση παρέμβαση, από αυτές τις πολλές που ζήτησε ο δήμαρχος για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

Θα ακολουθήσουν φυσικά και άλλες, γιατί κάνουμε, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, το καλύτερο δυνατό για να γίνει ξανά ωραία η Μυτιλήνη μας…», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Ε» ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος.

«Με οχήματα γκρέιντερ πρόκειται να διευκολύνουμε την πρόσβαση στο χώρο και τη διαμόρφωση του χώρου, για να δώσουμε ένα λειτουργικό χώρο στάθμευσης», κατέληξε ο ίδιος.

Για την παρέμβαση που, σύμφωνα πάντα με τον κ. Αμπουλό, πρόκειται να ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, μίλησε και ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, λέγοντας πως η νέα δημοτική αρχή κάνει τα αυτονόητα. «Κάθε πολίτης θα πρέπει να καταλάβει ότι έχει δικαιώματα και απαιτήσεις. Με τη συνεργασία τους μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Η παρέμβαση και στο χώρο μεταξύ μαρίνας και ΝΟΜ, είναι μία αυτονόητη ενέργεια. Προχωράμε μαζί με τον κόσμο για να αλλάξουμε τα δεδομένα και να αφήσουμε πίσω οποιαδήποτε μίζερη εικόνα της πόλης μας και του Δήμου μας», κατέληξε ο δήμαρχος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey