Ο 22χρονος Ραφαήλ Ψυρούκης βρέθηκε κρεμασμένος σε πάρκο του Πειραιά, μεγαλώνοντας τη θλιβερή λίστα των θυμάτων της ηρωίνης…

22χρονος «λευκός θάνατος»

16/09/2014 - 14:19

Ο θλιβερά μακρύς κατάλογος του «λευκού θανάτου» της Λέσβου κατέγραψε άλλον ένα νεκρό, νεαρό χρήστη ηρωίνης, ο οποίος εντοπίστηκε το βράδυ της Κυριακής από τις αστυνομικές αρχές κρεμασμένος σε ένα πάρκο στον Πειραιά…

Ο θλιβερά μακρύς κατάλογος του «λευκού θανάτου» της Λέσβου κατέγραψε άλλον ένα νεκρό, νεαρό χρήστη ηρωίνης, ο οποίος εντοπίστηκε το βράδυ της Κυριακής από τις αστυνομικές αρχές κρεμασμένος σε ένα πάρκο στον Πειραιά…

Ο Μυτιληνιός 22χρονος Ραφαήλ Ψυρούκης, που έδινε εδώ και χρόνια έναν άνισο αγώνα με την εξάρτηση και η περίπτωσή του απασχολούσε συστηματικά τις Αρχές, φέρεται να έδωσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του, αφού οι αστυνομικοί που τον εντόπισαν στην πρωτεύουσα, κατέγραψαν στην υπηρεσία τους ότι τον βρήκαν απαγχονισμένο πάνω από τα σύνεργα που πρόδιδαν το ότι προηγουμένως είχε κάνει χρήση…

Μέλη της οικογένειάς του, πάντως, καταγγέλλουν ότι δολοφονήθηκε, χωρίς αυτό να έχει αποκλειστεί ως πιθανότητα από τις Αρχές.

Τραγικές φιγούρες από χθες το μεσημέρι, όταν και έγινε γνωστό το ότι ο Ραφαήλ δεν επρόκειτο να γυρίσει ποτέ πίσω στη Μυτιλήνη, οι γονείς του, οι οποίοι βίωναν και εκείνοι τα τελευταία χρόνια το δικό τους μαρτύριο προσπαθώντας μάταια να βοηθήσουν το παιδί τους να ξεφύγει. Φίλοι και συγγενείς, μιλώντας στο «Ε» για το Ραφαήλ έκαναν λόγο για ένα παιδί που τα τελευταία χρόνια είχε χάσει τον προσανατολισμό του, μπαίνοντας βαθιά στον κόσμο των ναρκωτικών.

Οι αναρτήσεις που έλεγαν πολλά…
Η προσωπική σελίδα του, δε, στο Facebook -που από χτες δέχεται μηνύματα αποχαιρετισμού- δίνει την εικόνα ενός παιδιού που είχε πολλούς φίλους και γνωστούς στο νησί, με τους οποίους «μοιραζόταν» μάλιστα χωρίς περιστροφές το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με τη χρήση ουσιών.

Είναι χαρακτηριστικές, άλλωστε, οι αναρτήσεις που δημοσιεύονται δίπλα, στις οποίες ο Ραφαήλ μιλούσε ανοιχτά για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με τα ναρκωτικά, διαχωρίζοντας «μαλακές» και «σκληρές» ουσίες, γράφοντας χαρακτηριστικά πως «μόνο η σκόνη σκοτώνει». Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει η παραδοχή του που προοιωνιζόταν και το τραγικό τέλος, πως «με τη σκόνη απλά χάνεις το παιχνίδι και ουσιαστικά αυτοκτονείς, αφού η “παραμύθα” δεν είναι λύση…».

Όσοι τον γνώριζαν καλά, εντοπίζουν χρονικά τα αίτια της προβληματικής εξέλιξής του στην εφηβεία του, όταν και φαινόταν πως είχε κακές σχέσεις με συμμαθητές του, ενώ σε βάρος του είχε ασκηθεί και παιδική βία.

Η απομόνωση στην οποία περιήλθε εξ αιτίας αυτής της κατάστασης, λέγεται πως ξεπεράστηκε, αλλά είναι πολύ πιθανό η «αυτοπεποίθησή» του που ενδυνάμωσε και τις κοινωνικές του επαφές, να ήταν τελικά επίπλαστη…

Τα τελευταία χρόνια, ο Ραφαήλ έχοντας έρθει πια σε επαφή και με την ηρωίνη, ήρθε πολλές φορές σε ρήξη με την οικογένειά του και οι συλλήψεις του για κατοχή και χρήση ουσιών ήταν συχνές. Είναι χαρακτηριστικό πως από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου δεν αποκρύπτεται το γεγονός πως πολλές ήταν οι φορές που χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα μέσα στο σπίτι όπου διέμενε με τους γονείς του.

Όπως δεν αποκρύπτεται και η αγωνιώδης προσπάθεια των γονιών του να εντάξουν το παιδί τους σε κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης, με ψυχολογική υποστήριξη, βεβαιώνοντας πως το υπάρχον σύστημα με τις συλλήψεις για χρήση αποτελεί ουσιαστικά ένα αδιέξοδο για τους εθισμένους στα ναρκωτικά συνανθρώπους μας.

Η προσπάθεια και η τελευταία πράξη
Ωστόσο, υπήρξαν και στιγμές που ο ίδιος αναγνώριζε την αδυναμία του και εξέφραζε την πρόθεσή του να βαλθεί να νικήσει τον κακό του εαυτό, προσπαθώντας να εντάξει τον αθλητισμό και ιδιαίτερα την άσκησή του στο γυμναστήριο στην καθημερινότητά του.

Όμως η θέλησή του δεν ήταν ποτέ όσο ισχυρή θα ήθελε, με την τελευταία πράξη του δράματος να γράφεται την Κυριακή σε ένα ερημικό παρκάκι στον Πειραιά, όπου ο Ραφαήλ φέρεται -χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη ακόμη αναφορά- να έδωσε ο ίδιος τέλος στη γεμάτη σκαμπανεβάσματα ζωή του, έχοντας κάνει προηγουμένως για τελευταία φορά χρήση.

Όπως λένε συγγενείς του, είχε πάει στην Αθήνα με στενό συγγενικό του πρόσωπο προκειμένου να ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης.

Η σορός του αναμένεται να έρθει σήμερα το πρωί στη Μυτιλήνη, όπου αναμένεται οι φίλοι και οι συγγενείς του να τον χαιρετίσουν για τελευταία φορά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey