Ακόμα ένα ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης

Διπλασιάστηκαν σε ένα χρόνο

12/09/2014 - 15:04

Από τέσσερα πριν ένα χρόνο, πλέον το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης από την επόμενη εβδομάδα θα διαθέτει οκτώ ασθενοφόρα.

Από τέσσερα πριν ένα χρόνο, πλέον το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης από την επόμενη εβδομάδα θα διαθέτει οκτώ ασθενοφόρα. Την Τετάρτη, στην Κεντρική Υπηρεσία τού ΕΚΑΒ Αθήνας, παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, παραδόθηκαν πέντε υπερσύγχρονα ασθενοφόρα και τρία μικρά οχήματα ταχείας πρόσβασης, από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Από αυτά ένα θα περιέλθει στη διαχείριση του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης. Μάλιστα την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ο υπεύθυνος του παραρτήματος του ΕΚΑΒ, Γιώργος Καυλακώνης, να το παραλάβει.

Δεδομένης της απόφασης των δύο Ιδρυμάτων για τη δωρεά, βάσει των απαιτούμενων τεχνικών προδιαγραφών που έθεσε η Κεντρική Υπηρεσία τού ΕΚΑΒ, διενεργήθηκε μειοδοτικός διαγωνισμός για την τελική προμήθεια των εν λόγω οχημάτων. «Τα συγκεκριμένα νέα ασθενοφόρα, όπως και τα μικρά οχήματα ταχείας πρόσβασης, τίθενται υπό την επιχειρησιακή διαχείριση του ΕΚΑΒ για την κάλυψη αναγκών διαφόρων περιοχών της Ελλάδας, σε μια κρίσιμη περίοδο εν αναμονή της απαραίτητης ανανέωσης του στόλου των οχημάτων του.

Με τον τρόπο αυτόν, αναβαθμίζεται η γενικότερη παροχή άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας προς όλους τους πολίτες, τόσο σε αστικά κέντρα, όσο και στην περιφέρεια», λέει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο οποίος στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι «η συγκεκριμένη χρηματοδότηση για την αγορά πέντε υπερσύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων και τριών μικρών οχημάτων ταχείας πρόσβασης εκ μέρους των δύο Ιδρυμάτων, αποτελεί τόνωση και ανάσα για το ΕΚΑΒ».

Το μέλος τού Δ.Σ. του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Γεώργιος Αγουρίδης κατά την τελετή δήλωσε: «Ελπίζουμε αυτή η δωρεά, που είναι απόρροια της συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματός μας και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, να εμπνεύσει και άλλους φορείς στη χώρα μας, για να προσφέρουν κι αυτοί, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη, συμβάλλοντας στην εδραίωση μιας κοινωνίας πρόνοιας στην Ελλάδα».

Στα σκαριά… ΕΚΑΒ Καλλονής!

Εκτός από ένα επιπλέον ασθενοφόρο που αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα, όλα δείχνουν πως στα σκαριά είναι και η δημιουργία παραρτήματος ΕΚΑΒ στην Καλλονή, όπου στατιστικά και πληθυσμιακά παρουσιάζει μεγάλο ποσοστό στα επείγοντα περιστατικά. Αυτό εξετάζει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο Παραρτήματος Μυτιλήνης, αλλά και το δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ θετικός.

Όλα δείχνουν ότι σε προτεραιότητα τίθεται ο χώρος εγκατάστασης του παραρτήματος και η στελέχωσή του με δύο διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρου και σε επόμενη φάση, η λειτουργία του σε 24ωρη βάση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey