ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Οι υπεύθυνοι για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων έχουν ονοματεπώνυμο

09/09/2014 - 17:08

Σε σύσκεψη κτηνοτρόφων και Συνεταιρισμών της Κεντροδυτικής Λέσβου στη Καλλονή παραβρέθηκε χτες κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με το Βουλευτή του κόμματος Γιάννη Ζερδελή.

Σε σύσκεψη κτηνοτρόφων και Συνεταιρισμών της Κεντροδυτικής Λέσβου στη Καλλονή παραβρέθηκε χτες κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με το Βουλευτή του κόμματος Γιάννη Ζερδελή.

Εκεί συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα της κτηνοτροφίας της Λέσβου, που απειλούν με εξαφάνιση τον κλάδο και με εγκατάλειψη του επαγγέλματος τους φτωχούς κτηνοτρόφους του νησιού μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τον Απρίλιο του 2013 έχει φέρει το θέμα της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων στη Βουλή προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις για να μην χαθούν οι ατομικές ενισχύσεις των παραγωγών τόσο για την τρέχουσα όσο και για την επόμενη ΚΑΠ που θα ισχύσει το 2015- 2020. Όμως η μνημονιακή κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου δεν θέλησε να συζητήσει το θέμα, ενώ δεν έκανε καμιά δημόσια συζήτηση με τους αγρότες, τους αρμόδιους φορείς και τα κόμματα για τον τρόπο εφαρμογής της ΚΑΠ τη νέα περίοδο.

Με επίκαιρη επερώτηση μας στη Βουλή από τον περασμένο Αύγουστο είχαμε αναφερθεί σε όλα τα οξυμένα προβλήματα της κτηνοτροφίας που αφορούν τη φορολόγηση, το κόστος παραγωγής, τη διαχείριση των επιδοτήσεων, το θέμα της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων και την εξισωτική αποζημίωση, την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού και τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων (που θα συζητηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2014), λύσεις όμως δεν ακούσαμε από τα υπεύθυνα κυβερνητικά χείλη.

Όσο για το κλίμα της χτεσινής συζήτησης στην Καλλονή ως ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουμε τα εξής:

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο αγροτικός κόσμος είναι πολιτικά και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οφείλονται στην καπιταλιστική κρίση και στις νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που έχουν διαλύσει τον αγροτικό τομέα και έχουν επιβάλει ετήσια φοροεισπρακτικά μέτρα στην αγροτική τάξη ύψους 2 δις ευρώ!

Τα σημερινά αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος έχουν επίσης να κάνουν και με την επιχείρηση εκμαυλισμού της συνείδησής του από το πολιτικό κατεστημένο, τις πολιτικές συναλλαγές που μετατρέπουν τους αγρότες από πολίτες σε πελάτες, τον παραγοντισμό, τα ρουσφέτια και την έλλειψη ενός ταξικού, συλλογικού αγροτικού κινήματος, που οργανωμένα με συγκεκριμένη στρατηγική, διαχρονικά και όχι συγκυριακά, θα αγωνίζεται για την επίλυση των αγροτικών προβλημάτων.

Μια τέτοια προσπάθεια έγινε και χθες από στελέχη της ΝΔ που σε ένα ρεσιτάλ πολιτικαντισμού επιδόθηκαν σε ανέξοδες κορώνες καταγγελίας της ασκούμενης πολιτικής, την ίδια στιγμή που αποτελούν τα γρανάζια του μηχανισμού εμπέδωσής της στην κοινωνία.

Απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης αλλά και στους ντόπιους επίδοξους παραγοντίσκους που τελικά συντάσσονται με τις επιλογές της, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του τα δίκαια αιτήματα των κτηνοτρόφων και θα εργαστεί στην κατεύθυνση ανάπτυξης ενός συλλογικού ταξικού αγροτικού κινήματος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey