Κάλεσμα Κ.Κ.Ε. για 1η Νοεμβρίου στην Αθήνα

Σκληρή κριτική Πρωτούλη σε συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

09/09/2014 - 14:01

Σκληρή κριτική εναντίον της συγκυβέρνησης της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε από την ομιλία του στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής τού Κ.Κ.Ε., Γιάννης Πρωτούλης, με αφορμή τις εξαγγελίες, αλλά και τις συζητήσεις που διεξήχθησαν κατά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σκληρή κριτική εναντίον της συγκυβέρνησης της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε από την ομιλία του στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής τού Κ.Κ.Ε., Γιάννης Πρωτούλης, με αφορμή τις εξαγγελίες, αλλά και τις συζητήσεις που διεξήχθησαν κατά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πρωτούλης επεσήμανε το κάλεσμα στο οποίο έχουν προχωρήσει τα σωματεία τού ΠΑΜΕ, που πρόσκεινται στο Κ.Κ.Ε., για κινητοποίηση από όλες τις πόλεις της Ελλάδας στην Αθήνα την 1η Νοεμβρίου 2014, κάνοντας λόγο για αγωνιστική συμπόρευση.

Αναλύοντας την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, ο κ. Πρωτούλης παρουσίασε επίσημα στοιχεία και έρευνες από τα οποία προκύπτουν ότι αυξήθηκαν κατά 22% οι μακροχρόνια άνεργοι, καθώς και ότι 850.000 εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι από έναν έως 12 μήνες. «Δεν είναι όμως όλοι χαμένοι. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα 13 δισ. ευρώ, όταν από αυτά κερδίζουν μόνο οι μεγαλοξενοδόχοι και οι εφοπλιστές.

Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι τι όφελος είχαν από την κατακόρυφη αύξηση του τουρισμού;», προσέθεσε.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), στα προβλήματα της ακτοπλοΐας που ταλανίζουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στην ένταση του φαινομένου της μετανάστευσης των νέων πτυχιούχων, αλλά και στους πρόσφυγες που «τους διώχνουν με το όπλο από τη χώρα τους, για να τους περιμένουν στα σύνορα να τους κυνηγήσουν, πάλι με το όπλο».

Αφού παρουσίασε τις διαφορετικές ιστορικές και ιδεολογικές καταβολές τον κομμάτων της συγκυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ, το μέλος τής Κ.Ε. τού Κ.Κ.Ε. ανέφερε: «Την επομένη των ευρωεκλογών, τόσο η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν τις ψήφους τους στα σκαλιά του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, σε κλειστό γεύμα. Σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) Σαμαράς και Βενιζέλος από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, πάνε στο Παρίσι για συνάντηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο κ. Τσίπρας μετά από έξι χρόνια απουσιάζει από τις διαδηλώσεις και βρίσκεται στη Λέσχη Bilderberg μαζί με τον Μπαρόζο. Η λογική του “μικρότερου κακού” και τα όσα λέγονται ότι “αυτοί δεν είναι σαν τους άλλους”, είναι που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση».

Ψήφος και δράση
«Το προεκλογικό σύνθημα για ισχυρό Κ.Κ.Ε. δεν ήταν μόνο για τις ψήφους και για τα χαρτιά, αλλά και για τη δράση. Για ένα ισχυρό Κ.Κ.Ε. στα σούπερ μάρκετ, στα χωράφια, στα γραφεία, στα σχολεία και για εγγύηση της ανόδου της οργάνωσης και του αγώνα. Για την πολιτική αλλαγή, για την αλλαγή της τάξης στην εξουσία», κατέληξε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πρωτούλης, αναφερόμενος και στο περιβόητο «Go Back», στηλιτεύοντας εμμέσως τον κ. Τσίπρα που το είχε αναφέρει προεκλογικά από την Πλατεία Σαπφούς τον περασμένο Μάιο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey