Σήμερα η πρεμιέρα στη Σκάλα Ερεσού

14ο Φεστιβάλ στη γενέτειρα της Σαπφούς!

05/09/2014 - 21:14

Πάνω από χίλιες αφίξεις γυναικών από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο αναμένονται στη Σκάλα Ερεσού για το πολυαναμενόμενο και από τα ελάχιστα πανευρωπαϊκά, 14ο Φεστιβάλ Γυναικών, που θα διεξαχθεί και φέτος στη γενέτειρα της αρχαίας ποιήτριας Σαπφούς.

Πάνω από χίλιες αφίξεις γυναικών από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο αναμένονται στη Σκάλα Ερεσού για το πολυαναμενόμενο και από τα ελάχιστα πανευρωπαϊκά, 14ο Φεστιβάλ Γυναικών, που θα διεξαχθεί και φέτος στη γενέτειρα της αρχαίας ποιήτριας Σαπφούς.

Τα προεόρτια έχουν ήδη ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες, με την άφιξη εκατοντάδων γυναικών που έδωσαν το παρών στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις γεμίζοντας τα καφέ, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της Σκάλας Ερεσού. Η επίσημη πρεμιέρα, όμως, είναι σήμερα και οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως τις 23 Σεπτεμβρίου. 

«Νομίζω ότι ήδη ξεπερνάμε κάθε προηγούμενο στις συμμετοχές», δηλώνει στο «Ε» η διοργανώτρια και ιδιοκτήτρια του πρακτορείου «Sappho Travel», Ιωάννα Σάββα, επισημαίνοντας ότι όλες τις προηγούμενες μέρες υπάρχει μεγάλος ρυθμός νέων αφίξεων. Όλες οι εκδηλώσεις τού Φεστιβάλ αναφέρονται στο LGBTQ κοινό (λεσβίες, γκέι, μπάι, τρανς, κουίαρ) και γιορτάζουν την ιστορία, τον πολιτισμό, τη δημιουργικότητα και την πολυμορφία των γυναικών.

Το Φεστιβάλ είναι μια διεθνής εκδήλωση με τοπικό χαρακτήρα. Προσελκύει γυναίκες καλλιτέχνες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο, από το 2001. Οι φιλοξενούμενοι και οι φιλοξενούμενες που έρχονται καθημερινά με πτήσεις τσάρτερ από Αγγλία, Ολλανδία, Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία, αλλά και από την Τουρκία, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις, να κάνουν νέες φιλίες, να ανακαλύψουν τις δεξιότητες τους και τα ταλέντα τους, με βασικό γνώμονα τις τέχνες και τη διασκέδαση.

Opening με ζευγάρι

Ένα μεγάλο ποσοστό των αφίξεων των γυναικών στη Σκάλα Ερεσού για το Φεστιβάλ είναι ήδη στο νησί μας και αναμένει την πρεμιέρα του σήμερα το βράδυ, στο θερινό σινεμά «Sappho Magic Nights».

Τα «εγκαίνια» θα γίνουν με ένα παντρεμένο ζευγάρι γυναικών από την Κροατία, που μετά από κλήρωση κέρδισε τη δωρεάν διαμονή του στην Ερεσό, και θα απευθύνει χαιρετισμό αφού παρουσιάσει ένα μικρό χορευτικό, συνοδεία ζωντανής μουσικής. 

Εκδηλώσεις

Για πρώτη φορά φέτος το Φεστιβάλ παρουσιάζει μία Εναλλακτική Επίδειξη Μόδας («Alternative Fashion Show»). Επίσης, θα προβληθούν LGBTQ ταινίες στο θερινό κινηματογράφο, θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις και εκδρομές με το καΐκι «Santa Elena Boat», καθώς και γευσιγνωσία ελαιολάδου, διάλεξη με θέμα την ορατότητα των γκέι γυναικών, εργαστήρια ευεξίας, ψηφιδωτού, μαθήματα ελληνικών χορών, πεζοπορίες, παιχνίδια στην παραλία, performances-θεατρικά δρώμενα. Εμφάνιση θα κάνει και η λεσβιακή-φεμινιστική χορωδία «Le Zbor».

«Εκφράζουμε την απέραντη ευγνωμοσύνη μας προς τους χορηγούς μας ως προς την οικονομική στήριξή τους, η οποία είναι για μια ακόμη φορά απαραίτητη ώστε το Φεστιβάλ να παραμείνει σε άριστο επίπεδο», λέει η κ. Σάββα, που στις επίσημες ενημερώσεις του πρακτορείου για το Φεστιβάλ δε λησμονεί να παρακινεί τις επισκέπτριες να επισκεφτούν τα ντόπια καταστήματα και να δοκιμάσουν ντόπια προϊόντα και γεύσεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey