Άμεση κινητοποίηση της Ε.Π.Σ. Λέσβου και προσωπική παρέμβαση του δημάρχου για να αδειδοτηθούν άμεσα τα γήπεδα της Λέσβου

Προχωρούν οι διαδικασίες νομιμοποίησης

05/09/2014 - 15:51

Με την άμεση δραστηριοποίηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων και κυρίως την άμεση ανταπόκριση του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, ξεκίνησε η διαδικασία διευθέτησης των όποιων εκκρεμοτήτων υπάρχουν αναφορικά με τη νομιμοποίηση των γηπέδων της Λέσβου, προκειμένου να αρθεί γρηγορότερα απ’ ό,τι εκτιμάται σε πανελλαδικό επίπεδο, η διακοπή των τοπικών μας πρωταθλημάτων.

Με την άμεση δραστηριοποίηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων και κυρίως την άμεση ανταπόκριση του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, ξεκίνησε η διαδικασία διευθέτησης των όποιων εκκρεμοτήτων υπάρχουν αναφορικά με τη νομιμοποίηση των γηπέδων της Λέσβου, προκειμένου να αρθεί γρηγορότερα απ’ ό,τι εκτιμάται σε πανελλαδικό επίπεδο, η διακοπή των τοπικών μας πρωταθλημάτων.

Με εντολή δημάρχου, ανετέθη προχθές σε τοπογράφο μηχανικό ο έλεγχος των γηπέδων που διαθέτουν τοπογραφικό, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης, με τον τυπικό έλεγχο που θα ακολουθήσει από τις αρμόδιες επιτροπές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, με την κατ’ ιδίαν συνάντηση του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, και του προέδρου τής Ε.Π.Σ. Λέσβου, Σταύρου Ψαρρόπουλου, προωθήθηκε άμεσα από μεριάς Δήμου η ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών προκειμένου όλα τα γήπεδα να καταστούν νόμιμα, με προτεραιότητα την πολεοδομική τους εναρμόνιση στις επιταγές του νόμου περί καταλληλότητας των γηπέδων.

Με παρέμβαση του δημάρχου ανετέθη προχθές σε τοπογράφο η εξέταση των γηπέδων, για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης από τις αρμόδιες αρχές.

«Μερεμέτια» για να τελειώνουμε…
Ωστόσο, δεδομένου ότι παρατηρούνται και κάποιες άλλες ελλείψεις, όπως συμβαίνει με την προβληματική ή ανύπαρκτη σε κάποιες περιπτώσεις περίφραξη των αγωνιστικών χώρων που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των πρωταθλημάτων, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων, έχοντας προμηθευτεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή πολλά από τα όσα χρειάζονται για κάθε είδους μικροπαρεμβάσεις, βρίσκεται σε συνεννόηση με τα σωματεία για τη διευθέτηση των προβλημάτων της τελευταίας στιγμής.

Έτσι, ήδη οι διοικήσεις των ομάδων που έχουν διαπιστωμένα «θέματα» στη διαμόρφωση των αθλητικών υποδομών που χρησιμοποιούν, στο μίνιμουμ των απαιτήσεων του νόμου, προμηθεύονται από το Ενωσιακό Γήπεδο της Θερμής πασσάλους και σύρματα που έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο, και… βοηθούν και τη νέα δημοτική αρχή στην αποκατάσταση των προβλημάτων.

Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι προωθούνται αυτές τις μέρες και οι προσθήκες της τελευταίας στιγμής σε υγειονομικό υλικό και μέσα πυρόσβεσης που είναι υποχρεωτικά, με τη βοήθεια της Ε.Π.Σ. Λέσβου που ήταν και συνεχίζει να είναι ο «διαμεσολαβητής» μεταξύ Δήμου και σωματείων, για να αποκτήσουν άδεια καταλληλότητας τα γήπεδα των πρωταθλημάτων.

«Μπορούμε να έχουμε δέκα γήπεδα…»
Μ’ αυτά και μ’ αυτά και ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα η συνάντηση του προέδρου τής ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνο Τασούλα, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο νέας παράτασης προς τις αυτοδιοικήσεις όλης της χώρας για να προχωρήσουν στις διαδικασίες νομιμοποίησης των γηπέδων που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των τοπικών πρωταθλημάτων, καθώς και εκείνων της Β΄ και Γ΄ Εθνικής, η Λέσβος είναι πολύ πιθανό να είναι έτοιμη να ξεκινήσει κανονικά τα δικά της πρωταθλήματα στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, ανεξαρτήτως του τι μπορεί να γίνει κεντρικά.

«Είναι γνωστό ότι οι υποδομές της Λέσβου δεν μπορούν να συγκριθούν με τις αντίστοιχες, για παράδειγμα, της Σάμου και ως εκ τούτου είναι πολύ πιο εύκολο να περάσουμε εδώ πιο γρήγορα στην αδειοδότηση των γηπέδων μας.

Θεωρώ ότι μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη θα έχουμε στη διάθεσή μας τουλάχιστον δέκα γήπεδα για να διεξάγουμε κανονικά τα πρωταθλήματά μας», τόνισε στο «Ε» ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Λέσβου, αποδεικνύοντας πως από προχθές, όταν και αναδείχθηκε το ζήτημα από το «Ε», καταγράφηκε άμεση δραστηριοποίηση από τη δημοτική αρχή και όλους τους συναρμόδιους φορείς, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις αναστολής της διακοπής των πρωταθλημάτων.

Άμεση άρση του «λουκέτου»
Βέβαια, επειδή όπως έχουμε ξαναγράψει το πρόβλημα δεν είναι μόνο τοπικής εμβέλειας και η αλήθεια είναι ότι παρουσιάζει μεγαλύτερη ένταση σε πανελλαδικό επίπεδο, είναι πολύ πιθανό η συνάντηση του προέδρου τής ΕΠΟ με τον υπουργό (που είναι πολύ πιθανό να γίνει ακόμα και σήμερα), να φέρει νέα παράταση, που αυτομάτως θα δώσει τη δυνατότητα στις δημοτικές αρχές να προωθήσουν τις ενέργειες νομιμοποίησης των γηπέδων παράλληλα με τη διεξαγωγή αγώνων.

Κάτι τέτοιο, λοιπόν, μπορεί να σημάνει άμεση άρση του «λουκέτου» στα πρωταθλήματα όλης της χώρας, που έχει κηρυχτεί από την ΕΠΟ προς το παρόν και τις κατά τόπους ποδοσφαιρικές ενώσεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey