Η εξιχνίαση της υπόθεσης της κλοπής του αρχοντικού της εγγονής του μεγάλου ποιητή ανέδειξε λεία… ιστορίας και κοσμημάτων αξίας άνω των 14.000 ευρώ

«Πάτησαν» το σπίτι του… Καβάφη!

04/09/2014 - 15:51

Δύο νεαροί Τσιγγάνοι συνελήφθησαν ως δράστες της διακεκριμένη κλοπής στο σπίτι της μικρανιψιάς ενός εκ των σημαντικότερων Ελλήνων ποιητών της σύγχρονης εποχής, του Κωνσταντίνου Καβάφη, στον Παπάδο της Γέρας.

Δύο νεαροί Τσιγγάνοι συνελήφθησαν ως δράστες της διακεκριμένη κλοπής στο σπίτι της μικρανιψιάς ενός εκ των σημαντικότερων Ελλήνων ποιητών της σύγχρονης εποχής, του Κωνσταντίνου Καβάφη, στον Παπάδο της Γέρας.

Η κλοπή εξιχνιάσθηκε προχθές το απόγευμα από την Ασφάλεια της Μυτιλήνης και αποκάλυψε πως κλάπηκαν πολλά κοσμήματα, αξίας συνολικά άνω των 14.000 ευρώ.

Οι δράστες είχαν «μπουκάρει» από ανοιχτό παράθυρο στο σπίτι της Μαρίνας Βαλιέρι το βράδυ της περασμένης Κυριακής και είχαν κλέψει κοσμήματα μεγάλης αξίας, μετρητά, αλλά και αντίκες ανεκτίμητης αξίας για τη μεγάλης πολιτισμικής κληρονομιάς οικογένεια από την Αλεξάνδρεια.

Η είδηση της κλοπής από την περασμένη Κυριακή δεν είχε περάσει απαρατήρητη από την τοπική κοινωνία του Παπάδου, που είχε θορυβηθεί και θεωρούσε ότι υπεύθυνοι για την κλοπή αυτή ήταν ενδεχομένως κάποιοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, που γνώριζαν την αξία των αντικειμένων που έκρυβε μέσα το σπίτι τής Βαλιέρι.

Ωστόσο η συντονισμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Μυτιλήνης που από την Κυριακή είχε αναλάβει την υπόθεση, οδήγησε στους υπαίτιους της κλοπής, σε δύο Τσιγγάνους που προφανώς και είχαν άγνοια για την ιστορία του σπιτιού που «πάτησαν», αλλά ομολογουμένως είχαν παρατηρητικότητα στην εκτίμηση του σπιτιού ως ιδανικού στόχου.

Τον βρήκαν με δαχτυλίδια στο… πάρκο!
Αναλυτικότερα, οι συνεχείς αναζητήσεις των αστυνομικών τούς έφεραν πάνω σε έναν 24χρονο Τσιγγάνο σε πάρκο στη Μυτιλήνη, ο οποίος φαινόταν να κουβαλάει… κάτι επάνω του.

Ο επιτόπιος έλεγχος των στοιχείων του νεαρού από τους αστυνομικούς, τους έφερε απροσδόκητα στην αρχή του τέλους της εξιχνίασης της υπόθεσης, καθώς ο Τσιγγάνος κουβαλούσε στις τσέπες του κοσμήματα που προφανέστατα δεν ήταν δικά του.

Η σύλληψή του και ακολούθως η ανάκρισή του ανέδειξαν και τη συμμετοχή ενός 21χρονου στην κλοπή, ο οποίος συνελήφθη και αυτός λίγο αργότερα, ομολόγησε και εν συνεχεία οδήγησε τους άντρες της Ασφάλειας στο σημείο όπου είχε θαμμένη με τον 24χρονο συνεργό του τη σπουδαία λεία τους, και συγκεκριμένα σε αγρόκτημα του Παπάδου!

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, οι δύο Τσιγγάνοι εκτός από τα κοσμήματα, είχαν αφαιρέσει και το χρηματικό ποσό των 3.200 ευρώ από το σπίτι τής Βαλιέρι, γεγονός που κάνει τους άντρες της Ασφάλειας να εξετάζουν την πιθανότητα εμπλοκής των συγκεκριμένων δραστών και σε άλλες μικρές και μεγαλύτερες κλοπές στη Λέσβο. Παράλληλα εξετάζεται η πιθανότητα να υπάρχουν κι άλλοι συνεργοί στην όλη δράση των δύο νεαρών.



Αγνοούνται οι αντίκες μιας ζωντανής ιστορίας
Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια που έπεσε θύμα της διάρρηξης και κουβαλάει μία ολόκληρη ιστορία της Ελλάδας και αντικείμενα και μνήμες απ’ ευθείας από το σπουδαίο Κωνσταντίνο Καβάφη, σύμφωνα με πληροφορίες τού «Ε» είναι απογοητευμένη, όχι τόσο για το γεγονός της κλοπής ως συμβάν, αλλά κυρίως για το ότι στην «μπάζα» των διαρρηκτών υπήρχαν και αντίκες ανεκτίμητης, συναισθηματικής αξίας κυρίως, οι οποίες δε βρέθηκαν θαμμένες στο χωράφι που έκρυβε τη λεία των δραστών…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey