Διπλάσιος ο αριθμός των παιδιών στους δημοτικούς σταθμούς

02/09/2014 - 15:07

Συνολικά 386 παιδιά που απαλλάσσονται από τα τροφεία θα φιλοξενηθούν στους δημοτικούς και ιδιωτικούς σταθμούς του Νομού Λέσβου, σύμφωνα με τους τελικούς πίνακες του προγράμματος του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Συνολικά 386 παιδιά που απαλλάσσονται από τα τροφεία θα φιλοξενηθούν στους δημοτικούς και ιδιωτικούς σταθμούς του Νομού Λέσβου, σύμφωνα με τους τελικούς πίνακες του προγράμματος του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Ειδικότερα, ο αριθμός των παιδιών που έγιναν δεκτά για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λέσβου, είναι υπερδιπλάσιος και αγγίζει τα 175 παιδιά, σε σχέση με πέρσι που έφταναν τα 80. Αυτό σημαίνει ότι «δε θα κλείσει κανένας παιδικός σταθμός του Δήμου», σύμφωνα με την πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη, η οποία κάνει έκκληση σε επιχειρηματίες να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη σίτιση των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς των χωριών της Λέσβου.

Από τις 527 αιτήσεις στις οποίες προέβησαν οι μητέρες του Νομού Λέσβου ώστε να απαλλαγούν τα παιδιά τους από τα τροφεία, απορρίφθηκαν 68, λόγω ελλιπών στοιχείων κατά την υποβολή του σχετικού φακέλου, ενώ επιλαχούσες είναι 73. Φέτος συμμετείχαν από τη Λέσβο 19 δομές παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, από τις οποίες οι 16 ανήκουν στο νομικό πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου και οι τρεις σε ιδιώτες, τα «Εκπαιδευτήρια Πλάτωνος», τα «Χαμογελαστά Παιδάκια» και τα Εκπαιδευτήρια «Μητέρα». Από τις 360 μητέρες που κατέθεσαν αίτηση για δομές της Λέσβου, δεκτές έγιναν οι 342.

Μικρή αναμονή
Η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αναστασία Αντωνέλλη, δήλωσε σχετικά: «Στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λέσβου θα φιλοξενηθούν 175 παιδιά, αριθμός που είναι διπλάσιος από πέρσι.

Αυτό βέβαια που πρέπει να επισημάνουμε προς τους γονείς και τους κηδεμόνες, είναι ότι περιμένουμε να αδειάσουν και θέσεις από τα νηπιαγωγεία. Κατά συνέπεια, στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα έχουν τοποθετηθεί και άλλα παιδιά».

Σίτιση από Οκτώβριο
Σε ό,τι αφορά στο διαγωνισμό σίτισης, η κ. Αντωνέλλη απάντησε στο «Ε» ότι «όλοι οι παιδικοί σταθμοί των πρώην καποδιστριακών δήμων θα διαθέτουν σίτιση». Πάντως η κ. Αντωνέλλη ξεκαθάρισε ότι επειδή ο διαγωνισμός είναι διεθνής και επειδή πρέπει να καλυφθούν οι κατά τόπους ανάγκες σίτισης στα χωριά, «δίνεται η δυνατότητα να δοθεί η σίτιση με απευθείας ανάθεση».

Εν τούτοις θα πρέπει πρώτα, για να προχωρήσει η εν λόγω διαδικασία, να καθοριστεί η Οικονομική Επιτροπή, αλλά και «να έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιδιώτες».

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Αντωνέλλη ξεκαθάρισε, απευθυνόμενη στους επιχειρηματίες: «Ως νομικό πρόσωπο, όχι μόνο δεν έχουμε χρέη, αλλά ξεχρεώσαμε και όλους τους προμηθευτές μας. Γι’ αυτό επισημαίνω στους ιδιώτες ότι είναι εγγυημένο ότι θα πληρωθούν για την παροχή σίτισης».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey