Παρέδωσε η δημοτική αρχή Βουνάτσου

Τίτλοι τέλους με εγκαίνια στην Κομνηνάκη

02/09/2014 - 14:56

Αρχή για τη νέα οδό της «παλιάς Μυτιλήνης», την οδό Κομνηνάκη. Έτσι τη χαρακτήρισε ο απελθών δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, κατά την τελετή αγιασμού και λίγες ώρες πριν παραδώσει στη νέα δημοτική αρχή του Σπύρου Γαληνού το «φάκελο με τα 400 μικρά και μεγάλα έργα».

Αρχή για τη νέα οδό της «παλιάς Μυτιλήνης», την οδό Κομνηνάκη. Έτσι τη χαρακτήρισε ο απελθών δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, κατά την τελετή αγιασμού και λίγες ώρες πριν παραδώσει στη νέα δημοτική αρχή του Σπύρου Γαληνού το «φάκελο με τα 400 μικρά και μεγάλα έργα».

Την τελετή αγιασμού, που έγινε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, πραγματοποίησαν στο Πάρκο Χατζηδήμου οι μητροπολίτες Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος και Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος, παρουσία του νέου δημάρχου Λέσβου, απελθόντων, αλλά και νέων δημοτικών συμβούλων, του στρατηγού τής 98 ΑΔΤΕ, Δημήτρη Μήττα, δημοτικών υπαλλήλων και πολιτών.

Τα εγκαίνια έγιναν με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών πλακόστρωσης και φωτισμού της οδού, αλλά και των έργων ανάπλασης του Πάρκου Χατζηδήμου. Επί της ουσίας, όμως, η εκδήλωση αποτέλεσε τους τίτλους τέλους της απελθούσας δημοτικής αρχής.

Ο κ. Βουνάτσος αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου, το οποίο κινδύνευε να απενταχθεί το 2013, και τόνισε ότι η εν λόγω οδός βρίσκεται «στο υπέροχο κομμάτι της παλιάς Μυτιλήνης. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πλούσιοι της εποχής είχαν φτιάξει γύρω από αυτήν τα αρχοντικά τους».

Ο τέως δήμαρχος Λέσβου ανέφερε ότι πρόκειται για το τρίτο έργο που εγκαινιάζει η δημοτική αρχή μετά το χώρο της Διεύθυνσης του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, που περιλαμβάνει το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αλλά και τον 4ο Παιδικό Σταθμό Μυτιλήνης.

Ο κ. Βουνάτσος υπενθύμισε ότι από τον Ιανουάριο του 2002 επιχειρείται η υλοποίηση του έργου που συναντά εμπόδια, επί 12 χρόνια δηλαδή, «από οικονομικά συμφέροντα που έβαλαν το Δήμο σε δικαστικές διαμάχες».

Και αντιδράσεις
Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα της περιοχής έχει αναβαθμιστεί, δίνοντας ζωή, αλλά και φως σε ένα από το κεντρικότερα σημεία της πόλης, που για αρκετά χρόνια παρέμενε στη σκιά της προκυμαίας. Πλέον κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής ζητούν να αξιοποιηθεί ο δρόμος ως σημείο περιπάτου και να εφαρμοστεί η πεζοδρόμησή του.

Μάλιστα, όπως είχαμε γράψει, με παλαιότερο αίτημά τους είχαν ζητήσει από το δήμαρχο να αναλάβουν τη φροντίδα του δρόμου και του Πάρκου, ενημερώνοντας τα δημοτικά συνεργεία για παρεμβάσεις και επιδιορθώσεις σε προβλήματα που θα προκύπτουν στο μέλλον. Το αίτημά τους είχε γίνει δεκτό. Εν τούτοις από τη μέρα των εγκαινίων τα όργανα «άρχισαν».

Διπλοπαρκαρίσματα, αλλά και οδηγοί που κινούνταν σε διπλή κατεύθυνση, έκαναν τους κατοίκους της περιοχής να ανησυχούν γιατί το αν εν τέλει θα ισχύσει η πεζοδρόμηση της Κομνηνάκη, όπως ομόφωνα αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Σήμου Λέσβου.

Για συνθήκες άγριας ζούγκλας στο κέντρο της πόλης κάνουν λόγο οι Οικολόγοι Πράσινοι, ασκώντας δριμεία κριτική στην απελθούσα δημοτική αρχή και πετώντας το «μπαλάκι» στο Σπ. Γαληνό για τις προθέσεις του σχετικά με «τους πεζούς, τους ΑμεΑ και την τουριστική εικόνα της πόλης» και τα «καυτά» μέτωπα: πεζοδρόμια, δημόσιοι-κοινόχρηστοι χώροι, ποδηλατόδρομοι, καφετέριες στην παραλία αρμοδιότητας του Δήμου, πρόθεση συνεργασίας με Λιμενικό Ταμείο για εφαρμογή κοινής πολιτικής, πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ του εμπορικού λιμένα Μυτιλήνης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey