Ορκωμοσία Περιφερειακού Συμβουλίου

Με ανακοινώσεις στήριξης Καλογήρου

02/09/2014 - 14:54

Παρουσία της Χριστιάνας Καλογήρου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Λέσβου το απόγευμα του Σαββάτου, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Μυτιλήνη.

Παρουσία της Χριστιάνας Καλογήρου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Λέσβου το απόγευμα του Σαββάτου, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Μυτιλήνη.

Ο Στρατής Κύτελης ορκίστηκε ως αντιπεριφερειάρχης Λέσβου εκτελών χρέη περιφερειάρχη. Χθες, ο πρώτος σε ψήφους περιφερειακός σύμβουλος, Θεόδωρος Βαλσαμίδης, έστειλε την πρόσκληση στους περιφερειακούς συμβούλους για την πραγματοποίηση της πρώτης συνεδρίασης του οργάνου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εκλεγεί το προεδρείο και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.

Αμέσως μετά το τέλος της ορκωμοσίας, η κ. Καλογήρου φωτογραφήθηκε μαζί με τα μέλη της παράταξής της. Ήταν μια συμβολική κίνηση, που δείχνει πως παρά τη δικαστική περιπέτεια, συνεχίζει να είναι η ουσιαστική ηγέτης της παράταξης. Τη στήριξή τους στο πρόσωπο της κ. Καλογήρου έσπευσαν να εκφράσουν η ΝΟΔΕ Λέσβου τής Ν.Δ. και ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Οι ανακοινώσεις
Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ελπίζουμε ότι σύντομα θα ορκιστεί περιφερειάρχης και η κ. Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη θα τη δικαιώσει.

Με την ευκαιρία και απαντώντας στην ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουμε ότι οι αγώνες δίνονται και κερδίζονται στην κοινωνία, η οποία εκτιμά τα πρόσωπα, τα προγράμματα και την πορεία των υποψηφίων, και όχι με όψιμες νομικές αναζητήσεις λύσεων που υποτιμούν τη νοημοσύνη του εκλογικού σώματος».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου υπογράμμισε: «Ορκίστηκε το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο του Βορείου Αιγαίου, με την παρουσία της εκλεγμένης περιφερειάρχη κ. Χριστιάνας Καλογήρου, η οποία ελπίζουμε να δικαιωθεί σύντομα».

Παράλληλα τονίζει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της νέας περιφερειακής αρχής προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν τα νησιά της Περιφέρειας.

Από την πλευρά της, η Αγλαΐα Κυρίτση, με δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Σάββατο, τονίζει: «Η ακύρωση της εκλογής της κ. Καλογήρου εγείρει μείζονα πολιτικά και ηθικά ζητήματα, τα οποία δεν είναι δυνατόν να κρυφτούν πίσω από “ατάκες” ή πολιτικάντικες αποστροφές». Παράλληλα δηλώνει πως η παράταξή της «Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή», θα ασκήσει μαχητική αντιπολίτευση και θα ελέγχει τη νέα περιφερειακή αρχή, όποιος κι αν είναι τελικά ο περιφερειάρχης.

Με πολιτικό όρκο
Κατά τη διαδικασία της ορκωμοσίας, ο περιφερειακός σύμβουλος της «Ανταρσίας στο Αιγαίο», Ανδρέας Μπάλλας, έδωσε πολιτικό όρκο: «Ορκίζομαι στην τιμή και τη συνείδησή μου, κατά την άσκηση των καθηκόντων μου να είμαι πιστός στην Πατρίδα, το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία, εκτελώντας τίμια τα καθήκοντά μου, προς όφελος των κοινωνικών αγώνων και των λαϊκών συμφερόντων, ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και τις διακρίσεις, για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ., για μια νέα κοινωνία χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση, μια κοινωνία του σοσιαλισμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν και τα μέλη των παρατάξεων της Αγλαΐας Κυρίτση, του Στρατή Κόρακα και ο Γιάννης Σπιλάνης.

Στην τελετή της ορκωμοσίας παρέστησαν μεγάλος αριθμός συγγενών και φίλων των νέων μελών του Συμβουλίου, οι τοπικές αρχές και οι βουλευτές του Νομού Παύλος Βογιατζής και Γιάννης Ζερδελής, με αποτέλεσμα η αίθουσα του Συμβουλίου να αποδειχθεί εξαιρετικά μικρή για την υποδοχή τόσου κόσμου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey