Σπ. Σπυρίδων, o νέος γενικός γραμματέας ΑΔΑ, στη Μυτιλήνη

«Πρώτος στόχος, η μείωση της γραφειοκρατίας»

29/08/2014 - 22:27

Τις αγκυλώσεις που επιφέρει η ταχυδρομική έγκριση των αδειών έθεσε στο επίκεντρο ο νέος γενικός γραμματέας τής ΑΔΑ, που υποσχέθηκε ότι άμεσα θα εκλείψουν και θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά.

Τις αγκυλώσεις που επιφέρει η ταχυδρομική έγκριση των αδειών έθεσε στο επίκεντρο ο νέος γενικός γραμματέας τής ΑΔΑ, που υποσχέθηκε ότι άμεσα θα εκλείψουν και θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά.

Μπαράζ συναντήσεων με στελέχη της αυτοδιοίκησης, το δήμαρχο Δημήτρη Βουνάτσο, τον περιφερειάρχη Νάσο Γιακαλή, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, αλλά και τους βουλευτές Λέσβου, είχε την Πέμπτη και την Παρασκευή ο νέος γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Σπυρίδων Σπυρίδων. Ο κ. Σπυρίδων παραχώρησε χτες συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του στη Μυτιλήνη, μιλώντας για τα νέα του καθήκοντα, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (ΑΔΑ).

Έχοντας μόλις 35 μέρες στη νέα του θέση, ο γενικός γραμματέας τής ΑΔΑ εξήγησε πως πολύ σύντομα, δηλαδή από Δευτέρα, οπότε αλλάζει και το πολιτικό προσωπικό στο Δήμο Λέσβου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αλλά και σε όλους τους δήμους και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, της αρμοδιότητάς του, «θα ξεκινήσει η νέα συνεργασία και ο στρατηγικός σχεδιασμός για την προώθηση των έργων που πρέπει να υλοποιηθούν στο Αιγαίο».

Αρχικά, ο κ. Σπυρίδων διασαφήνισε τις ξεχωριστές αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης από αυτές τής ΑΔΑ, επισημαίνοντας πως η νέα Προγραμματική Περίοδος για την Πολιτική Συνοχής 2014 - 2020 (νέο ΕΣΠΑ) είναι πλέον υπό τη διαχείριση των περιφερειών.

«Από την πλευρά μας ως ΑΔΑ, έχουμε την ευθύνη του ελέγχου και της νομιμότητας έργων, ενώ τα δάση και οι αιγιαλοί είναι αποκλειστικά στην αρμοδιότητά μας και επίσης αποτελούμε το συνδετικό κρίκο μεταξύ της αυτοδιοίκησης και των κεντρικών υπηρεσιών του κράτους, διαδραματίζοντας ρόλο πολυεπίπεδης διακυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Άμεσοι στόχοι
Σε σχέση με τους άμεσους στόχους τής ΑΔΑ, ο κ. Σπυρίδων τόνισε ότι σε προτεραιότητα είναι η γνωριμία του με το ανθρώπινο δυναμικό, τους θεσμικούς εκπροσώπους, αλλά και τους φορείς και τους πολίτες, όπως και η βελτίωση των υπηρεσιών, «κάτι που είναι δύσκολο λόγω των κατακερματισμένων υπηρεσιών σε δύο μεγάλες νησιωτικές ενότητες, ειδικά σε επίπεδο έγκρισης αποφάσεων».

Στο πλαίσιο αυτό, προέταξε την αλλαγή της γραφειοκρατικής διαδικασίας, ώστε να μη διεκπεραιώνονται μέσω ταχυδρομείου οι εγκρίσεις, γεγονός που είναι χρονοβόρο, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις, μία απόφαση για παράδειγμα στη Ρόδο, πρέπει να ταχυδρομηθεί για έγκριση στον Πειραιά και από κει στο γενικό γραμματέα και τούμπλαλιν. «Σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να διαγράψουμε την κωλυσιεργία και τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας, ώστε να έχουμε, γρήγορο αποτέλεσμα», δήλωσε σχετικά.

Τελικός στόχος, προσέθεσε, είναι «η ανάπτυξη που έχει ανάγκη η χώρα στο συντομότερο χρόνο, και φυσικά το Αιγαίο που είναι υψηλού εθνικού ενδιαφέροντος. Κάτι τέτοιο, περά και από τον τουρισμό, που στη Λέσβο δεν έχει φτάσει ακόμα στα επίπεδα που θα μπορούσε να είναι -αλλά ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό πυλώνα της οικονομίας και με αυτή την έννοια πρέπει να προσφέρουμε υπηρεσίες αντάξιες του κόστους, αλλά και του επισκέπτη».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey