Αυλαία για την έκθεση της «Εικαστικής Παρέμβασης»

29/08/2014 - 20:57

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκθέσεις της «Εικαστικής Παρέμβασης» στο Επιμελητήριο, αλλά και στο Μόλυβο στη «Στέγη Τρύφων», με αφορμή τη συμπλήρωση των 15 χρόνων από την ίδρυση του Πολιτιστικού Σωματείου.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκθέσεις της «Εικαστικής Παρέμβασης» στο Επιμελητήριο, αλλά και στο Μόλυβο στη «Στέγη Τρύφων», με αφορμή τη συμπλήρωση των 15 χρόνων από την ίδρυση του Πολιτιστικού Σωματείου.

Συντοπίτες, ντόπιοι, αλλά και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την έκθεση τον Αύγουστο, αλλά και να γνωρίσουν τους ίδιους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν σε αυτή.

Ο τίτλος της «Στο πέρασμα του χρόνου» δεν ήταν τυχαίος, καθώς, όπως μας εξήγησε η πρόεδρος της «Εικαστικής Παρέμβασης», Σοφία Τσέγγου, «στα 15 χρόνια της “Εικαστικής Παρέμβασης” έχουν περάσει πάνω από 180 άνθρωποι που έχουν αφήσει το λιθαράκι τους. Άλλοι μένουν, άλλοι φεύγουν, άλλοι επανέρχονται, όλοι είναι πολύ σημαντικοί για μας. Κι εμείς, ως ομάδα, από το 1999 αλλάζουμε.

Στην έκθεση, λοιπόν, δείξαμε δημιουργίες στο πέρασμα του χρόνου που θα μεταφέρουν τους θεατές από το παλιό, στο καινούργιο και αντίστροφα».
Πίνακες ζωγραφικής, ξυλογλυπτική, κοσμήματα, ελεύθερες κατασκευές και αγιογραφία εμπλούτισαν το περιεχόμενό της, ενώ το έργο ζωγραφικής «Στο πέρασμα του χρόνου», της Θάλειας Γεωργιάδου, επιλέχθηκε από την πρόεδρο της «Λεσβιακής Παροικίας», Καίτη Μεσσηνέζη - Πλατσή, για να τοποθετηθεί στο επόμενο τεύχος του Συλλόγου, «Αιολίδα».

Τα έργα ήταν των Έφης Βαλάση - Σκλάβου, Θεοδώρας Βάλβη, Μαρίας Βουλγαράκη, Παναγιώτη Γελαστού, Ειρήνης Γεραγώτου - Αντωνέλλου, Θάλειας Γεωργιάδου, Λίτσας Διαμαντίδου, Λουντμίλα Ιλιένκο - Χατζηγεωργίου, Μαρίτσιας Καζιάνη, Σοφίας Καραδούκα, Ειρήνης Κουτσομύτη, Ειρήνης Κυπριώτου, Θάλειας Μαμουλή, Κώστα Μπούρατζη, Ταξιαρχούλας Λημναίου, Δήμητρας Ορφανίδου, Ειρήνης Πετριτζικλή, Παρασκευά Τσάκου, Σοφίας Τσέγγου, Τάσου Τσέλεκα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey