ΣΥΡΙΖΑ για το ακτοπλοϊκό:

«Ζητείται εισαγγελέας για τον Βαρβιτσιώτη»

21/08/2014 - 14:52

Εισαγγελική παρέμβαση για τα διαδοχικά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις του βορείου Αιγαίου ζητάνε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αγνή Καλογερή και Νίκος Συρμαλένιος.

Εισαγγελική παρέμβαση για τα διαδοχικά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις του βορείου Αιγαίου ζητάνε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αγνή Καλογερή και Νίκος Συρμαλένιος.

Η κ. Καλογερή στην αίτησή της ζητά τη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών στον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, καθώς και σε κάθε άλλο κατά νόμο υπεύθυνο για την ανασφάλεια που έχει προκληθεί στους πολίτες.

Στην αίτησή της η βουλευτής καταγράφει τα περιστατικά που έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με τα τρία επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία της ΝΕΛ, το «European Express», το «Θεόφιλος» και το «Μυτιλήνη».

Ο κ. Συρμαλένιος, υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε δήλωσή του αναφέρει ότι «το αίτημα για εισαγγελική παρέμβαση της συναδέλφου βουλευτή Σάμου Αγνής Καλογερή […] αποτελεί το ύστατο διάβημα προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου μήπως τελικά το Υπουργείο υποχρεωθεί να αναζητήσει λύσεις στα οξύτατα προβλήματα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και όχι μόνο.

Τα συνεχή προβλήματα των πλοίων “European Express”, “Θεόφιλος” και “Μυτιλήνη”, που καταλήγουν είτε σε ανεκτέλεστα δρομολόγια είτε σε πολύωρες καθυστερήσεις, που έχουν ξεκινήσει προ πολλού και συνεχίζονται μέσα στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, έχουν οδηγήσει σε απόγνωση και απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδες κατοίκους των νησιών αλλά και επισκέπτες, με προφανείς δραματικές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών και στον τουρισμό» αναφέρει ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ.

Και «μπηχτή»
Για την αναζήτηση λύσεων μέσα από το ήδη υπάρχον θεσμοθετημένο πλαίσιο κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει, καταγγέλλοντας τον υπουργό αλλά και την πολιτική του Υπουργείου Ναυτιλίας: «Αντί λοιπόν να εξαντλούνται σε ημερίδες καθησυχαστικού περιεχομένου, όπως αυτήν που οργανώνεται στη Μυτιλήνη τη Δευτέρα 25 Αυγούστου, ας αποφασίσουν επιτέλους να συγκρουστούν και με τα εφοπλιστικά συμφέροντα, που για χρόνια κερδοσκοπούν στην ακτοπλοΐα της χώρας. Καλούμε τον υπουργό εδώ και τώρα να δρομολογήσει λύσεις προς όφελος των νησιωτών, του τουρισμού και του κοινωνικού συνόλου».

 

Ο Γ. Σπιλάνης για την ημερίδα

«Η αναθεώρηση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων του βορείου Αιγαίου αποτελεί μια αναγκαιότητα που έχει καθυστερήσει».

Αυτό επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ο Γιάννης Σπιλάνης, τ. Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Συμβόλαιο Ζωής για το Αιγαίο». Η ανακοίνωση της διήμερης σύσκεψης για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις του βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη στις 25 και 26 Αυγούστου «διεξάγεται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση αφού για μια ακόμη χρονιά οι επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν από ακυρώσεις, καθυστερήσεις και πλοία που δεν έχουν προδιαγραφές να εκτελούν δρομολόγια ούτε στην Ελλάδα της κρίσης, ενώ στα νησιά οι επιχειρηματίες μάταια περίμεναν μια ανάσα από τουρίστες και παραθεριστές, κυρίως από τη βόρια Ελλάδα».

Το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται για τον κ. Σπιλάνη είναι αν η σύσκεψη αυτή θα δρομολογήσει βιώσιμες λύσεις, άμεσες και μεσοπρόθεσμες, έστω και τώρα ή θα είναι μια ακόμη συνάντηση «εκτόνωσης» «για να ακουστεί και πάλι η διαπίστωση ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα, γιατί το νομοθετικό πλαίσιο και η κρίση δεν το επιτρέπουν».

Σημείωσε, επίσης, ότι δεν μπορούν να επικαλεστούν ότι τώρα δεν γίνεται τίποτα, καθώς μπαίνουμε στη χειμερινή περίοδο, γιατί πριν από μερικούς μήνες η δικαιολογία ήταν ότι δεν μπορούν ν’ αλλάξουν τα πράγματα ενόψει καλοκαιριού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey