«Ρίζα στην Πρίζα» στο Αναγνωστήριο Αγιάσου

Ένα αλλιώτικο φεστιβάλ!

13/08/2014 - 20:38

Ένα διαφορετικό μουσικό φεστιβάλ περιμένει τους λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής. Ελληνική μουσική και στίχοι συνθέτουν μια νέα τάση, την ελληνική φολκ μουσική, η οποία θα παρουσιαστεί στο Αναγνωστήριο Αγιάσου, την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ.

Ένα διαφορετικό μουσικό φεστιβάλ περιμένει τους λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής. Ελληνική μουσική και στίχοι συνθέτουν μια νέα τάση, την ελληνική φολκ μουσική, η οποία θα παρουσιαστεί στο Αναγνωστήριο Αγιάσου, την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ.

Σχήματα και καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν το καινούργιο δημιουργικό υλικό τους και θα διασκευάσουν παραδοσιακά και παλιά αστικά τραγούδια, βάζοντάς τα… στην πρίζα! Εξ ου και ο τίτλος τού Φεστιβάλ, «Ρίζα στην Πρίζα». Θα μεταδώσουν, έτσι, την ανάγκη πηγαίας δημιουργίας, όπως αυτή αναδύεται από τις ανάγκες του τόπου και του χρόνου.

Πατώντας στο παρελθόν, δρώντας στο παρόν και κοιτώντας τις ελληνικές μουσικές του μέλλοντος, το Φεστιβάλ έχει ως στόχο την προβολή και ανάδειξη των καθ’ ημάς μουσικής γλώσσας και στίχου που αποτυπώνεται στον ελληνικό γεωγραφικό και μουσικό χάρτη, χωρίς ίχνη προκατάληψης, περιορισμούς και «μουσειακές» καταστάσεις που την αιχμαλωτίζουν σε αλλοτινές εποχές.

Φέρνοντας τα παραπάνω στο «σήμερα» και τις καινούργιες ρίζες, η δράση και η μάζωξη των καλλιτεχνών γίνεται η «βρύση» απ’ όπου θα «ποτιστούν» ήχοι, τάσεις και σύγχρονες ιδέες, βγάζοντας με τη σειρά τους νέα κλαδιά και παρακλάδια και κυρίως διαμορφώνοντας αβίαστα ένα καινούργιο μουσικό ρεύμα που θα πάει παρακάτω το όλο πράγμα.

«Με επίκεντρο την καθ’ ημάς μουσική, τους παραδοσιακούς ρυθμούς, τα μουσικά χρώματα όπως αυτά μεταφράζονται και εκφράζονται σήμερα στα μεγάλα ή μικρά αστικά κέντρα με σύγχρονο τρόπο, δράση και έκφραση…

Δίνουμε έμφαση στον ηλεκτρικό ήχο, την ηλεκτρονική μουσική, τις σμυρναίικες και πολίτικες καταβολές, την ψυχεδέλεια, αλλά και στα ηπειρώτικα, τα θρακιώτικα, ακόμα και το καινούργιο ρεμπέτικο που παίζεται παντού και πάντα με υπόγειο και σκωπτικό τρόπο, μη σταματώντας να υπάρχει και να προσλαμβάνει ερεθίσματα», αναφέρει ο εκπρόσωπος της «Ρίζας στην Πρίζα», Αλέξανδρος Γερασίμου, στο «Ε».

Οι συμμετοχές
Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ που συνδέει το παλιό με το νέο, θυμίζοντάς μας να μην ξεχνάμε τις ρίζες μας, αλλά να εκμεταλλευόμαστε τη δημιουργικότητα που μας κληρονόμησαν. Στις 20 Αυγούστου θα φιλοξενήσει τους «Παπαλίνα Ensemble», «Έπεα Πτερόεντα» και «The Huge Black Garbage Bag».

Την Πέμπτη 21 Αυγούστου θα φιλοξενήσει τους Φίλιππο Λάμπρο, «Το Χάπι» και «Salia Balia».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey