Συνεχή δρομολόγια απ’ το Δεκαπενταύγουστο, έως τις 15 Οκτωβρίου

Ξεκινά η σύνδεση με Σμύρνη

13/08/2014 - 14:23

Η πρώτη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Μυτιλήνης με τη Σμύρνη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Αυγούστου και θα διαρκέσει με τακτικά δρομολόγια μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου.

Η πρώτη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Μυτιλήνης με τη Σμύρνη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Αυγούστου και θα διαρκέσει με τακτικά δρομολόγια μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου.

Το ταχύπλοο καταμαράν «Nazlı Jale» θα αναχωρήσει στις 9:30 το πρωί από το λιμάνι της Μυτιλήνης και θα φτάσει στη Σμύρνη δύο ώρες αργότερα, στις 11:30 το πρωί. Μόνο για το πρώτο του ταξίδι, το πλοίο θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Σμύρνης στις 7:00 το απόγευμα και θα φτάσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης στις 9:00 το βράδυ της Παρασκευής.

Η κανονική ώρα αναχώρησης του πλοίου από τη Σμύρνη θα είναι 6:30 το απόγευμα και η άφιξή του στο λιμάνι της Μυτιλήνης, στις 8:30 το βράδυ. Την Κυριακή 17 Αυγούστου το «Nazlı Jale» θα αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη στις 12:00 το μεσημέρι για Σμύρνη και από τη Σμύρνη θα ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής στις 3:00 το απόγευμα.

Το πλοίο θα συνδέει τη Μυτιλήνη με τη Σμύρνη κάθε Παρασκευή και Κυριακή έως τις 15 Οκτωβρίου, όπως δηλώνει στο «Ε» ο ταξιδιωτικός πράκτορας Δημήτρης Γόμος του γραφείου «Mitilene Tours», κεντρικού πρακτορείου του πλοίου στη Μυτιλήνη.

Στις 22 Αυγούστου πιθανότατα θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια της νέας ακτοπλοϊκής σύνδεσης, κατά τα οποία αναμένεται να έρθει στη Μυτιλήνη μεγάλος αριθμός πολιτικών, παραγωγών και επιχειρηματιών από την τουρκική μεγαλούπολη.

Να σημειωθεί πως το πλοίο θα συνεχίσει κανονικά τη σύνδεση της Μυτιλήνης με το Αϊβαλί.
Η δρομολόγηση του καταμαράν για τη φετινή χρονιά έχει διερευνητικό χαρακτήρα και από την εμπορική του επιτυχία θα εξαρτηθεί αν θα συνεχιστεί η δρομολόγησή του φέτος, αλλά κυρίως αν θα δρομολογηθεί τη θερινή περίοδο του 2015.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Μυτιλήνης με τη Σμύρνη, πάντως, αναμένεται να αυξήσει τις αφίξεις Τούρκων τουριστών στη Λέσβο, καθώς η κάτοικοι της τουρκικής μεγαλούπολης αποκτούν απευθείας πρόσβαση στη Μυτιλήνη. Το εισιτήριο είναι 55 ευρώ το άτομο για ταξίδι μετ’ επιστροφής.

Το πλοίο έχει μήκος 33,9 μ., πλάτος 9,4 μ. και το βύθισμά του είναι 1,4 μ.. Το έτος κατασκευής του είναι το 1986 κι έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει πάνω από 250 επιβάτες, ενώ μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα 30 μιλίων την ώρα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey