Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση στη Γέρα

Συνεργατικό εγχείρημα «Μοδούσα»

13/08/2014 - 14:10

Την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014 μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία της νέας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Μοδούσα».

Την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014 μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία της νέας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Μοδούσα». Πρωτεργάτες της είναι εννέα νέοι Γεραγώτες και σκοπό της έχει την «επιδίωξη του συλλογικού οφέλους και την εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων, κυρίως μέσω της αύξησης της απασχόλησης στη Λέσβο».
Ενδεικτικά οι στόχοι της, όπως περιγράφονται απ’ τους πρωτεργάτες της, είναι:
- Αναζήτηση και εξασφάλιση πολλαπλασιαστικού υλικού για αυτόχθονα φυτά.
- Εξασφάλιση επαρκούς εμπορεύσιμης ποσότητας τοπικών αγροτικών προϊόντων.
- Υποστήριξη αξιοποίησης όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Λέσβου.
- Υποστήριξη συστήματος μεταφοράς τεχνογνωσίας, καλών γεωργικών πρακτικών, εφαρμογής καινοτομιών, πρωτοκόλλων καλλιέργειας και κοινής χρήσης εξειδικευμένου εξοπλισμού.

- Λειτουργία συστήματος τοπικής αγροτοδιατροφικής αλυσίδας στη Λέσβο.
- Αναζήτηση, προστασία, υποστήριξη, ανάδειξη, προώθηση και αξιοποίηση των τοπικώς παραγόμενων φημισμένων αγροτικών τροφίμων της Λέσβου.
- Η με συνέπεια, συνέχεια και ποιότητα τροφοδότηση αγροτοδιατροφικής αλυσίδας.

- Ανάπτυξη-υποστήριξη συστήματος ταυτοποίησης-πιστοποίησης.
- Υποστήριξη τοπικού συμφώνου ποιότητας τροφίμων, παραγώγων αυτών και υπηρεσιών, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Λέσβου σε βιοποικιλότητα, μικροκλίμα και πολιτισμό, με όλους τους πιθανώς εμπλεκομένους, όπως παραγωγούς, μεταποιητές, πωλητές, πολιτιστικούς και πιστοποιητικούς φορείς, παρόχους υπηρεσιών εστίασης-φιλοξενίας-δραστηριοτήτων κ.λπ..

Στους στόχους της «Μοδούσας», χαρακτηρισμός που προέκυψε απ’ τη λέξη «μόδι», περιλαμβάνονται ακόμη η ιδιαίτερη φροντίδα για το τοπίο και το περιβάλλον της Λέσβου, η συνεργασία με άλλες συλλογικότητες της Λέσβου, αλλά και με εμπειρογνώμονες για την εξασφάλιση μελετών αγοράς, τοπικών φημισμένων τροφίμων, πολιτιστικών χαρακτηριστικών, δραστηριοτήτων προβολής κ.λπ., όπως και η εκπαίδευση-κατάρτιση και πληροφόρηση όλων των μελών και συνεργατών της, ώστε να μπορούν να συμβάλλουν ενεργά και αποτελεσματικά στην ανάπτυξη του Συνεταιρισμού ΚοινΣΕπ «Μοδούσα».

Ομοίως στους στόχους της είναι η επαρκής ενημέρωση της κοινωνίας, ιδιαίτερα των νέων και των φορέων της κοινωνίας, καθώς και της κοινής γνώμης για τη φύση του συνεργατισμού, τη λειτουργία και τους σκοπούς των ΚοινΣΕπ και τα ωφελήματα που προσφέρει η κοινωνική οικονομία.

Οι εννέα πρωτεργάτες της προσπάθειας είναι οι Κώστας Αρτακιάνος, Σπύρος Ψωμάς, Γιώργος Γιαννίκος, Βασίλης Νείρος, Γιώργος Ζωγράφος, Γιάννης - Μιχάλης Δαρέλλης, Παναγιώτης Κωνσταντάρας, Νίκος Χιώτης και Βαγγέλης Αναστασίου.

Η επόμενη δημόσια εκδήλωσή τους σχεδιάζεται για τις 17 Σεπτεμβρίου 2014, στον Παπάδο Γέρας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey