Παγίδα στο δρόμο Καλλονή - Πέτρα

Σκάμμα χωρίς σήμανση

08/08/2014 - 13:52

Σε παγίδα για τα διερχόμενα οχήματα και κυρίως για τα δίκυκλα έχει μετατραπεί η Επαρχιακή Οδός Καλλονής - Πέτρας λίγο πριν τη διασταύρωση για τα Δάφια. 

Σε παγίδα για τα διερχόμενα οχήματα και κυρίως για τα δίκυκλα έχει μετατραπεί η Επαρχιακή Οδός Καλλονής - Πέτρας λίγο πριν τη διασταύρωση για τα Δάφια. Χωρίς ασφαλτόστρωση μένει το σκάμμα από τις εργασίες που εκτελέστηκαν προσφάτως στο συγκεκριμένο σημείο, δίχως μάλιστα να υπάρχουν οι αναγκαίες προειδοποιητικές πινακίδες. Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου δέχεται καθημερινά μεγάλο μέρος της κίνησης του νησιού, μια και οδηγεί στις τουριστικές περιοχές του Μολύβου και της Πέτρας.

Αμέτρητες είναι οι πληγές στο οδικό δίκτυο του νησιού, με πολλές από αυτές να εγκυμονούν κινδύνους για οχήματα και οδηγούς, ειδικά αν οι τελευταίοι δεν προλάβουν να αντιληφθούν τον κίνδυνο που ελλοχεύει κάθε φορά. Ο γνωστός οπτικός Χρήστος Πουλέλλης έστειλε στο «Ε» φωτογραφία από τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο δρόμο από Καλλονή προς Πέτρα, στη διασταύρωση προς Δάφια.

Στο σημείο οι εργασίες που πραγματοποίησαν συνεργεία του Δήμου για την αποκατάσταση σωλήνα ύδρευσης, ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες. Το σκάμμα καλύφθηκε πρόχειρα με χώμα και εκκρεμεί η οριστική αποκατάσταση του οδοστρώματος. Όπως διακρίνεται και στη φωτογραφία, αν δε γίνει έγκαιρα αντιληπτό από τους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων, ο κίνδυνος ατυχήματος είναι ορατός, ιδιαίτερα στην περίπτωση των δικύκλων. Αξιοσημείωτο είναι πως στο σημείο υπήρχαν προειδοποιητικές πινακίδες οι οποίες αφαιρέθηκαν αφού το έργο τελείωσε για το συνεργείο που δούλευε μέχρι πρότινος, και πλέον αναλαμβάνει άλλο συνεργείο, που θα υλοποιήσει την ασφαλτόστρωση.

Υποβαθμίζοντας το θέμα, ο αντιδήμαρχος Καλλονής, Δημήτρης Ζαφειρίου, δήλωσε στο «Ε»: «Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και σύντομα το αρμόδιο τμήμα του Δήμου θα προβεί στη στρώση ασφάλτου στο σημείο. Δυστυχώς πάντοτε σημειώνεται μια τέτοια καθυστέρηση και για αυτό προσπαθούμε να πιέσουμε ώστε να τελειώσουν οι εργασίες όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σήμανση υπήρχε όσο το σκάμμα ήταν ανοιχτό και οι εργασίες ήταν σε εξέλιξη. Τώρα δεν υπάρχει εργοτάξιο και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά».

Στην καταγγελία του, ο κ. Πουλέλλης κάνει λόγο για άμεση ανάγκη κάλυψης των τομών στο οδόστρωμα, αναφέροντας: «Ο κίνδυνος ατυχήματος είναι ορατός και όσο δεν επιλαμβάνονται οι υπεύθυνοι, φέρουν και την ευθύνη αν τελικά συμβεί κάτι».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey