Απαντά στο ΣΥΡΙΖΑ για ΑΕΝΑΛ

Στην αντεπίθεση ο Γιακαλής

05/08/2014 - 13:58

«Εκνευρισμό», «λεκτικούς ακροβατισμούς», «έωλα επιχειρήματα» και «ανακρίβειες» βλέπει ο Νάσος Γιακαλής στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες ημέρες για την υπόθεση της ΑΕΝΑΛ.

«Εκνευρισμό», «λεκτικούς ακροβατισμούς», «έωλα επιχειρήματα» και «ανακρίβειες» βλέπει ο Νάσος Γιακαλής στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες ημέρες για την υπόθεση της ΑΕΝΑΛ.

Η απάντησή του αναμένεται να προκαλέσει νέα αντίδραση από την πλευρά τού ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε ο κ. Γιακαλής καλεί την οργάνωση να κατονομάσει ποια είναι τα συμφέροντα που «εκπροσώπησε και τον εγκατέλειψαν».

Ο περιφερειάρχης δηλώνει έτοιμος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καθώς θεωρεί ότι η αναφορά τού ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου πως υπηρέτησε τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα που τον εγκατέλειψαν, είναι συκοφαντική και έχει στόχο να θίξει την υπόληψη και την αξιοπρέπειά του, ενώ καλεί τη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος να κατονομάσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα στα οποία αναφέρεται. Όπως είναι φυσικό, ο κ. Γιακαλής δηλώνει πως ποτέ δεν υπηρέτησε συμφέροντα.

Ο περιφερειάρχης τονίζει επίσης πως το γεγονός ότι η παράταξή του μπήκε στο β΄ γύρο με ποσοστό 26%, ποσοστό δηλαδή τριπλάσιο της δύναμης του ΠΑΣΟΚ και με τον κ. Σηφουνάκη να είναι απέναντι στην υποψηφιότητα Γιακαλή, δείχνει πως ήταν μια υποψηφιότητα με ευρύτερες συναινέσεις στην κοινωνία του Βορείου Αιγαίου.

Όσο αφορά στην ουσία τής υπόθεσης «Lesvos shop», o Νάσος Γιακαλής υπογραμμίζει πως έστειλε αναφορά-καταγγελία το Σεπτέμβριο του 2011 στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον εισαγγελέα Εφετών, τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, τον υπουργό Εσωτερικών και το ΣΔΟΕ.

Με αυτήν, τους γνωστοποιούσε τα στοιχεία που προέκυψαν μετά τον έλεγχο που έκανε η Grand Thorton. Στην καταγγελία τόνιζε πως ο έλεγχος ανέδειξε ποινικώς αξιολογήσιμα στοιχεία και ότι έπρεπε να διερευνηθούν διαχειριστικά οι εταιρείες για το αν διά μέσω αυτών υπήρχε διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Ζήτησε παράλληλα τη διερεύνηση τυχόν παράνομων και ποινικά κολάσιμων πράξεων.

Θυμίζουμε ότι η έκθεση της Grand Thorton είχε παρουσιαστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο σε μια πολύωρη και θυελλώδη συνεδρίαση. Σημαντικές πτυχές της έκθεσης αυτής είχαμε παρουσιάσει μέσα από τις σελίδες τού «Ε» λίγο μετά από εκείνη τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τέλος, ο περιφερειάρχης απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ θέτει το παρακάτω ερώτημα: «Όλα αυτά, άραγε, αποτελούν συγκάλυψη; Εγώ αυτά έπραξα, η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου τι έκανε από τη δική της μεριά;

Όπως είπα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τους ρυθμούς της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης δεν τους καθορίζω εγώ. Και ελπίζω και πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey