Απάντηση Γιακαλή σε ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Τι κάνατε εσείς για την υπόθεση της ΑΕΝΑΛ;

04/08/2014 - 20:32

Το γεγονός ότι η παράταξή μου μπήκε στο δεύτερο γύρο με ποσοστό 26%, ποσοστό δηλαδή τριπλάσιο της δύναμης του κόμματος που λέει ότι την στήριζε (ΠΑΣΟΚ) και με τον τοπικό βουλευτή του να είναι και αυτός απέναντι δείχνει ότι η υποψηφιότητά μου συγκέντρωσε ευρύτερες συναινέσεις στην κοινωνία του Βορείου Αιγαίου.

«Σχετικά με την ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου εναντίον μου, η οποία προφανώς συντάχθηκε υπό το κλίμα έντονου εκνευρισμού, γεγονός που εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς αφού βρίθει από ανακρίβειες, έωλα επιχειρήματα και λεκτικούς ακροβατισμούς, οφείλω να πω τα εξής:

  1. Η κάθοδός μου στις εκλογές, υπήρξε συνειδητή μου απόφαση όπως συνειδητή ήταν και η απόφαση όσων μπήκαν στο ψηφοδέλτιο της παράταξής μου. Δεν ζήτησα και δεν πήρα καμία άδεια από κανένα κόμμα και από κανέναν βουλευτή.
  2. Το γεγονός ότι η παράταξή μου μπήκε στο δεύτερο γύρο με ποσοστό 26%, ποσοστό δηλαδή τριπλάσιο της δύναμης του κόμματος που λέει ότι την στήριζε (ΠΑΣΟΚ) και με τον τοπικό βουλευτή του να είναι και αυτός απέναντι δείχνει ότι η υποψηφιότητά μου συγκέντρωσε ευρύτερες συναινέσεις στην κοινωνία του Βορείου Αιγαίου.
  3. Στοιχειώδης πολιτική ηθική και παρρησία, επιβάλλει να κατονομάσει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου τα «τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία υπηρέτησα και τα οποία με εγκατέλειψαν», γιατί είναι γνωστό ότι ποτέ δεν υπηρέτησα συμφέροντα. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε πρόκειται για μία συκοφαντική ανακοίνωση, με προφανή σκοπιμότητα. Σε κάθε περίπτωση εάν δεν το κάνει, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου, γιατί θεωρώ ότι προσβάλλεται η τιμή, η υπόληψη και η αξιοπρέπειά μου. Αρχές με τις οποίες υπηρέτησα πιστά και με συνέπεια στην άσκηση των καθηκόντων μου ως Δήμαρχος Μυτιλήνης και ως Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.
  1. Σε ότι αφορά την αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ για το Lesvoshop, από τον Σεπτέμβριο του 2011 με αναφορά μου-καταγγελία προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Εισαγγελέα Εφετών, τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, τον Υπουργό Εσωτερικών και το ΣΔΟΕ, τους γνωστοποίησα ότι από τον έλεγχο της Grand Thorton προέκυψαν γεγονότα ποινικώς αξιολογήσιμα και ότι πρέπει να διερευνηθούν διαχειριστικά οι εταιρείες για το αν δια μέσω αυτών υπάρχει διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Ζήτησα παράλληλα τη διερεύνηση τυχόν παράνομων και ποινικά κολάσιμων πράξεων.

Όλα αυτά άραγε αποτελούν συγκάλυψη; Εγώ αυτά έπραξα, η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου τι έκανε από τη δική του μεριά; Όπως είπα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τους ρυθμούς της Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης δεν τους καθορίζω εγώ. Και ελπίζω και πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της». 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey