Δραστηριότητες Δημάρχου

04/08/2014 - 18:54

Την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014, το απόγευμα ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, παρουσία των Αντιδημάρχων, Ιγνάτη Χατζηχρήστου και Δημήτρη Μουτζούρη, παρέστη στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Πετρανών και Φίλων της Πέτρας Ζωγράφων», που οργάνωσε στο συνεδριακό πολιτιστικό κέντρο Πέτρας «Στέλιος Παυλής» ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας και ο Σύλλογος Πετρανών Αθήνας «Ορέστης Κανέλλης», ενταγμένη – όπως και άλλες – στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του φετινού «Λεσβιακού Καλοκαιριού», που διοργανώνει ο Δήμος Λέσβου, δια του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού – Αθλητισμού – Παιδείας.

Την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014, το απόγευμα ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, παρουσία των Αντιδημάρχων, Ιγνάτη Χατζηχρήστου και Δημήτρη Μουτζούρη, παρέστη στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Πετρανών και Φίλων της Πέτρας Ζωγράφων», που οργάνωσε στο συνεδριακό πολιτιστικό κέντρο Πέτρας «Στέλιος Παυλής» ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας και ο Σύλλογος Πετρανών Αθήνας «Ορέστης Κανέλλης», ενταγμένη – όπως και άλλες – στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του φετινού «Λεσβιακού Καλοκαιριού», που διοργανώνει ο Δήμος Λέσβου, δια του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού – Αθλητισμού – Παιδείας.

Στον χαιρετισμό του και αφού ξεναγήθηκε στην έκθεση, ο κ. Βουνάτσος, συνεχάρη τους καλλιτέχνες - δημιουργούς για τα έργα τους και τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους να πραγματοποιηθεί η θαυμάσια αυτή  έκθεση, αλλά και για την γενικότερη μακρόχρονη προσφορά τους στον πολιτισμό του νησιού μας. Ο Δήμαρχος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον υπέροχο χώρο που φιλοξενεί την έκθεση, δηλαδή στο κτίριο του παλαιού ελαιοτριβείου – σαπωνοποιείου «Ελευθεριάδη» της Δημοτικής Κοινότητας Πέτρας, η μετατροπή του οποίου σε κέντρο πολυδραστηριότητας, ολοκληρώθηκε πριν λίγο καιρό από την παρούσα Δημοτική Αρχή και εγκαινιάστηκε επίσημα τον παρελθόντα Μάιο, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 311.500 ευρώ (με Φ.Π.Α.) και χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013. Ταυτόχρονα έκανε και μια επί τροχάδην αναφορά στα Δημοτικά έργα που εκτελέστηκαν ή εκτελούνται και ολοκληρώνονται σύντομα, όπως η μονάδα του βιολογικού καθαρισμού, η επισκευή βλαβών στο Δημοτικό Σχολείο Πέτρας, προϋπολογισμού 6.000 Ευρώ, η παράπλευρη βοήθεια για την έγκριση και λειτουργία πύλης εισόδου τουριστών από την Μικρασιατική Τουρκική ακτή κλπ.

«Όπως βλέπουμε όλοι, η δέσμευσή μας, ότι, ο χώρος του Παλαιού κτιρίου «Μηχανή Ελευθεριάδη» της Δημοτικής Κοινότητας Πέτρας, θα μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως σε μια σειρά από ανάγκες πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, όπως μουσικές συναυλίες, επιστημονική συνέδρια διαλέξεις, εκθέσεις συγκεντρώσεις πάσης φύσεως κλπ., είναι γεγονός. Προσθέσαμε στο νησί μας, αποκεντρωμένα, έναν ακόμα σύγχρονα αξιοποιημένο χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων, που τον χαιρόμαστε όλοι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βουνάτσος.

Το Σάββατο 2 Αυγούστου 2014, το απόγευμα ο Δήμαρχος παρέστη στη Γιορτή της Σαρδέλας, στη Σκάλα Καλλονής, που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Λεσβιακού Καλοκαιριού και χρηματοδοτείται από το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού – Αθλητισμού – Παιδείας και συμμετείχε και το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Λέσβου.

Την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014, το πρωί, ο Δήμαρχος Λέσβου, παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Τουρισμού, Χρήστου Κορδώνη και του υπεύθυνου του Γραφείου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Λέσβου, Γιώργου Καλλονιάτη, υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Παλαιό Δημαρχείο 100 περίπου μέλη του Συλλόγου Καρδιοπαθών της αδελφοποιημένης με το νησί μας πόλεως της Πάφου της Κύπρου, που επισκέφθηκαν τη Λέσβο.

Ο Δήμαρχος τους καλωσόρισε, ευχήθηκε καλή διαμονή, τους έδωσε μια σειρά από πληροφορίες για τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης του νησιού μας και τις τουριστικές, πολιτιστικές και εμπορικές σχέσεις με την Πάφο και την Κύπρο γενικότερα, τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα. Και τους ζήτησε να διαβιβάσουν τους θερμούς χαιρετισμούς του προς τον Δήμαρχο κ. Σάββα Βέργα και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάφου, καθώς και τον συμπατριώτη τους Πρόεδρο της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Γιαννάκη Ομήρου και τον επίτιμο Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και προσωπικό γιατρό του αείμνηστου Μακαρίου Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Βάσο Λυσαρίδη, ο οποίος διατέλεσε και Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, με τους οποίους ο κ. Βουνάτσος, συνδέεται με προσωπικούς δεσμούς φιλίας.

Τα μέλη του Συλλόγου Καρδιοπαθών Πάφου ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την θερμή υποδοχή, φιλοξενία και ενημέρωση, καθώς και για την παροχή δυο πούλμαν για την μετακίνηση τους για να προσκυνήσουν στη Μονή του Αγίου Ραφαήλ, στην εκκλησία των Ταξιαρχών στο Καγιάνι και τέλος στην Παναγία της Αγιάσου.

Την Κυριακή το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινότητας, στην Πλατεία του Σκοπέλου στη Γέρα, ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σκοπέλου, Πολύδωρο Κωνσταντέλλια, παρακολούθησε την εκδήλωση παρουσίασης του «Ημερολογίου 2015», που εκδίδει ο «Παγγεραγωτικός Σύλλογος Αθηνών». Το θέμα του ημερολογίου και της παρουσίασης ήταν: «Η ζωή και το έργο του πρωτοπόρου δασκάλου Μίλτου Κουντουρά», το οποίο παρουσίασαν διακεκριμένοι διανοούμενοι του Νησιού μας.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Βουνάτσος, αναφέρθηκε στη ζωή και στο έργο του μεγάλου Γεραγώτη, πρωτοπόρου ριζοσπάστη και Δημοκράτη διακεκριμένου επιστήμονα παιδαγωγού και διανοούμενου Μίλτου Κουντουρά, συνεχάρη θερμά τον Πρόεδρο Στρατή Χατζηχρήστο και τα μέλη του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Αθηνών, όχι μόνο για την πρωτοβουλία οργάνωσης της πολύ σημαντικής αυτής εκδήλωσης, αλλά και για την εν γένει πλούσια και αξιόλογη δράση τους και για τη δημιουργική συνεργασία τους διαχρονικά από το 1981 όταν πρωτοεκλέχτηκε Βουλευτής, αλλά και ως Νομάρχης και ως Δήμαρχος και τους χάρισε εκδόσεις του Δήμου Λέσβου, για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του Συλλόγου, καθώς επίσης και προς τον κ. Λίνο Κουντουρά, γιο του τιμωμένου Μεγάλου Παιδαγωγού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey