Βαριές κουβέντες στο Περιφερειακό Συμβούλιο

31/07/2014 - 14:07

«Είσαι ψεύτης» είπε ο Βασίλης Τεντόμας στο Νάσο Γιακαλή όταν ο τελευταίος, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το βράδυ της Τρίτης, ανέφερε πως στελέχη τού ΣΥΡΙΖΑ τού ζήτησαν να στηρίξει την ένσταση κατά της κ. Καλογήρου.

«Είσαι ψεύτης» είπε ο Βασίλης Τεντόμας στο Νάσο Γιακαλή όταν ο τελευταίος, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το βράδυ της Τρίτης, ανέφερε πως στελέχη τού ΣΥΡΙΖΑ τού ζήτησαν να στηρίξει την ένσταση κατά της κ. Καλογήρου.

Την ίδια κατηγορία επέστρεψε ο Νάσος Γιακαλής στον κ. Τεντόμα όταν ο τελευταίος υποστήριξε πως η παράταξη Γιακαλή αγωνιά για την τύχη της ένστασης κατά της νεοεκλεγείσας περιφερειάρχη.

Παρ’ ότι το θέμα ήταν η διαδικασία εκκαθάρισης της ΑΕΝΑΛ, η συζήτηση ξέφυγε και εξελίχθηκε σε έναν καβγά με αντικείμενο τη στάση κάθε παράταξης στις περιφερειακές εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Ο κ. Τεντόμας με την τοποθέτησή του άφησε να εννοηθεί πως η παράταξη του κ. Γιακαλή δε «σήκωσε» το θέμα τής ΑΕΝΑΛ και αυτό το πλήρωσε στις εκλογές. Επίσης κατηγόρησε τον κ. Γιακαλή πως δεν επίσπευσε την εκκαθάριση της ΑΕΝΑΛ, για να κρατά υπό έλεγχο τον κ. Βογιατζή και την παράταξή του.

Στα παραπάνω αντέδρασαν ο Νάσος Γιακαλής και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Σταύρος Δημηρούδης, οι οποίοι εμμέσως, αλλά με πολύ σαφή τρόπο είπαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου στο β΄ γύρο των περιφερειακών εκλογών επέλεξε να στρέψει τους ψηφοφόρους προς το συνδυασμό της κ. Καλογήρου. Στόχος της επιλογής αυτής ήταν να τεθούν εκτός μάχης ο κ. Γιακαλής και τα στελέχη που προέρχονται από το χώρο τού ΠΑΣΟΚ.

Ο Νάσος Γιακαλής δήλωσε πως γνωρίζει να κερδίζει, αλλά και να χάνει εκλογικές μάχες, και συνέχισε λέγοντας πως ο ίδιος είχε τη στήριξη ενός κόμματος που πήρε 8% (εννοώντας το ΠΑΣΟΚ) και ο συνδυασμός του πήρε 26% στον α΄ γύρο. Μάλιστα είπε πως ο βουλευτής του κόμματος (ο κ. Σηφουνάκης) δε στήριξε το συνδυασμό του, αλλά το συνδυασμό της κ. Καλογήρου.

Ο κ. Τεντόμας αντέδρασε λέγοντας πως έχει περάσει η εποχή της δημοκρατικής συμπαράταξης, εννοώντας πως δεν μπορούν οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ να θεωρούν δεδομένη την υποστήριξη της Αριστεράς.

Θυμίζουμε πως μεταξύ του α΄ και του β΄ γύρου των περιφερειακών εκλογών υπήρξαν αλλεπάλληλες ανακοινώσεις από την πλευρά τού ΣΥΡΙΖΑ και του Κ.Κ.Ε. πως δε στήριζαν κανέναν από τους συνδυασμούς που πήγαιναν στο β΄ γύρο.

Οι ανακοινώσεις από την πλευρά τού ΣΥΡΙΖΑ είχαν γίνει με ηλεκτρονικό μήνυμα που είχε σταλεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης από στέλεχος του κόμματος, το οποίο έδειχνε ότι υπήρχε μεγάλη μερίδα φίλων του κόμματος που ήθελε να ψηφίσει τον κ. Γιακαλή.

Στην παράταξη του κ. Γιακαλή, λοιπόν, εκτιμούν πως οι ανακοινώσεις και τα όσα έγιναν εκείνες τις μέρες, ευνόησαν την κ. Καλογήρου.

Νωρίτερα, κατά την έναρξη της συζήτησης, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση του προέδρου Σταύρου Δημηρούδη με το Στρατή Κόρακα για το θέμα της αξιολόγησης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey