Το Μπαϊράμι φέρνει χιλιάδες Τούρκους στη Λέσβο

2.521 τουρίστες και έπεται συνέχεια…

29/07/2014 - 13:27

Σάββατο λίγο μετά τις 10 το πρωί και η έξοδος του Τελωνείου Μυτιλήνης είναι γεμάτη από τουρίστες που μόλις έχουν φτάσει από την απέναντι ακτή.

Σάββατο λίγο μετά τις 10 το πρωί και η έξοδος του Τελωνείου Μυτιλήνης είναι γεμάτη από τουρίστες που μόλις έχουν φτάσει από την απέναντι ακτή.

Σειρά από ταξί περιμένουν επιβάτες.

Σε απόσταση αναπνοής, λεωφορεία περιμένουν να παραλάβουν τις οργανωμένες εκδρομές Τούρκων τουριστών. Σάββατο μεσημέρι, στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης, ταβέρνα της περιοχής έχει πάρα πολύ κόσμο και όλο το προσωπικό του καταστήματος τρέχει για να εξυπηρετήσει τους πελάτες. «Είναι εκδρομείς από την Τουρκία», θα μας πει ο καταστηματάρχης.

Κυριακή μεσημέρι, στην Πέτρα, μια οικογένεια Τούρκων τουριστών μπαίνει στο ναό του Αγίου Νικολάου και προσπαθεί να καταλάβει τη σημασία του μνημείου. Λίγο αργότερα, κάτοικοι της Πέτρας μάς είπαν: «Το βράδυ του Σαββάτου, όλα τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του νησιού ήταν γεμάτα με κόσμο.

Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αυτή την εικόνα εδώ και πολλά χρόνια. Αργά το βράδυ έφυγαν από την πλατεία της Πέτρας δύο λεωφορεία με Τούρκους τουρίστες, ωστόσο η κίνηση δε μειώθηκε. Αν στο χωριό υπήρχε περισσότερος κόσμος, δε θα μπορούσαν να τον εξυπηρετήσουν τα καταστήματα».

Στην Σκάλα Σκαμνιάς το μεσημέρι της Κυριακής τα αυτοκίνητα με τουρκικές πινακίδες ήταν περισσότερα από τα αυτοκίνητα με ελληνικές, λένε οι κάτοικοι του οικισμού. Λιγότερο αισθητή ήταν η παρουσία των Τούρκων τουριστών στο Μόλυβο, καθώς δεν υπάρχουν ελεύθερα δωμάτια για να διατεθούν σε αυτούς. Το ίδιο ισχύει και για την περιοχή του Πλωμαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου.

Και επισήμως…
Τις παραπάνω εικόνες επιβεβαιώνουν τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, πως από την Παρασκευή έως την Κυριακή έφτασαν στη Λέσβο από τα απέναντι παράλια 2.521 Τούρκοι τουρίστες.

Οι μαζικές αφίξεις συνεχίζονταν και χθες Δευτέρα και αναμένεται ότι θα συνεχιστούν έως την ερχόμενη Κυριακή. Χαρακτηριστικά ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Γόμος αναφέρει ότι από την Τετάρτη θα αρχίσουν να φεύγουν οι πρώτοι Τούρκοι εκδρομείς που έφτασαν στη Λέσβο, αλλά οι αυξημένες αφίξεις θα συνεχιστούν έως την Κυριακή.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Περικλής Αντωνίου, αναφέρει: «Πράγματι από την Παρασκευή και μετά είχαμε αυξημένη κίνηση, η οποία δείχνει πως θα συνεχιστεί και ως το τέλος της εβδομάδας. Το λέω έτσι γιατί οι Τούρκοι τουρίστες συνηθίζουν να κάνουν ακυρώσεις των εκδρομών τους ακόμη και την τελευταία στιγμή. Πάντως θα πρέπει να πούμε ότι οι αφίξεις ήταν περιορισμένες τις προηγούμενες ημέρες του Ιουλίου, λόγω Ραμαζανιού».

Ο Λευτέρης Χαβός, που διατηρεί κατάστημα στην Πέτρα, μας είπε: «Αυτές τις μέρες είχαμε πολλές αφίξεις από την Τουρκία, γέμισαν τα δωμάτια όλων των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων. Οι τουρίστες που έρχονται με οργανωμένες εκδρομές, είναι σαφώς μικρότερης εισοδηματικής στάθμης και γι’ αυτό και ξοδεύουν λιγότερα χρήματα.

Οι μεμονωμένοι Τούρκοι τουρίστες, που κατά κύριο λόγο προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη, είναι εμφανώς ανώτερης εισοδηματικής στάθμης και ξοδεύουν περισσότερα. Αυτές τις μέρες όλες οι επιχειρήσεις δούλεψαν αρκετά καλά».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey