Από την έκθεση της «Εικαστικής Παρέμβασης»

Το επόμενο εξώφυλλο της «Αιολίδας»

25/07/2014 - 21:49

Το εξώφυλλο που θα κοσμήσει το επόμενο τεύχος του περιοδικού της «Λεσβιακής Παροικίας», της «Αιολίδας», εντόπισε στα εγκαίνια της έκθεσης της «Εικαστικής Παρέμβασης» στο ισόγειο του Επιμελητηρίου η Καίτη Μεσσηνέζη - Πλατσή. 

Το εξώφυλλο που θα κοσμήσει το επόμενο τεύχος του περιοδικού της «Λεσβιακής Παροικίας», της «Αιολίδας», εντόπισε στα εγκαίνια της έκθεσης της «Εικαστικής Παρέμβασης» στο ισόγειο του Επιμελητηρίου η Καίτη Μεσσηνέζη - Πλατσή. Πρόκειται για το έργο της Θάλειας Γεωργιάδου «Οι απρόσωπες στιγμές στο χρόνο», το οποίο μπορεί να το δει κανείς και στο Μόλυβο, 20-29 Αυγούστου, στη στέγη «Τρύφων», αλλά και αρχές Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Σιγρίου, όπου εκθέτει η «Εικαστική Παρέμβαση».

Η κ. Μεσσηνέζη Πλατσή συζήτησε τόσο με το «Ε» όσο και με την ίδια τη ζωγράφο, η οποία πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης το 1996, και ακολούθησαν και ομαδικές στο αρχοντικό του Χαλήμ Μπέη στην έκθεση «Καλλιτεχνικής δημιουργίας» το 2000. Η κ. Γεωργιάδου έχει συμμετάσχει και σε έκθεση σκιτσογραφίας. Μας είπε χαρακτηριστικά: «Με μεγάλη χαρά δέχτηκα να συμμετάσχω μαζί με άλλους τέσσερις Λέσβιους σκιτσογράφους σε εκδήλωση τιμής για τον γνωστό σκιτσογράφο ΚΥΡ.» Πίνακές της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Χίος, Λάρισα) αλλά και στην Αμερική.

Και οι εκδηλώσεις

Η καθιερωμένη εδώ και 25 χρόνια παράκληση της «Λεσβιακής Παροικίας» στον ιερό ναό της Παναγίας στο Πυργί, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου, θα πραγματοποιηθεί φέτος τη Δευτέρα 4 Αυγούστου στις 7.30 το βράδυ. Μετά την παράκληση θα προσφερθούν καφές και αναψυκτικά στο καφενείο στην παραλία στο Πυργί. 

Η προγραμματισμένη από τη «Λεσβιακή Παροικία» φιλανθρωπική εκδήλωση κονσέρτου κλασικής μουσικής για τη Δευτέρα 11 Αυγούστου στον ανακαινισμένο ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου της Καθολικής Εκκλησίας Μυτιλήνης, με σολίστ την υψίφωνο Μαρία Γαλάνη και συνοδεία στο πιάνο την πιανίστρια Ιωάννα Αβραάμ, δε θα πραγματοποιηθεί για τεχνικούς λόγους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey