Επεκτείνονται στη Χίο

Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών… Βορείου Αιγαίου!

25/07/2014 - 14:51

Κι ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα προκαλεί σοκ στους φαρμακαποθηκάριους η νέα υπουργική απόφαση του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Λέσβου (ΣΥΦΑΛ) δηλώνει απτόητος και μάλιστα έτοιμος να επεκταθεί σε… 

Κι ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα προκαλεί σοκ στους φαρμακαποθηκάριους η νέα υπουργική απόφαση του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Λέσβου (ΣΥΦΑΛ) δηλώνει απτόητος και μάλιστα έτοιμος να επεκταθεί σε… Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Βορείου Αιγαίου! Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να λειτουργήσει στη Χίο, και ενώ έχει προβεί σε αλλαγή του καταστατικού του, αφού ο συνεταιρισμός της Χίου έκλεισε.

Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας μειώνει δραστικά το ποσοστό κέρδους για τους φαρμακαποθηκάριους, μεταφέροντας τη διαφορά όχι υπέρ του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και των ασφαλισμένων, αλλά υπέρ της φαρμακοβιομηχανίας, όπως καταγγέλλουν συνεταιρισμοί. Συγκεκριμένα, το ποσοστό κέρδους των φαρμακαποθηκάριων μειώνεται από το 4,9% στο... 1,5% για όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία έχουν τιμή ίση ή πάνω από 200 ευρώ, ανοίγοντας πολύ σοβαρό ενδεχόμενο για λουκέτο σε μεγάλο μέρος από τις 143 φαρμακαποθήκες της χώρας.

«Με απόφασή μας δε διακινούμε φάρμακα που οι τιμές τους ξεπερνούν τα 200 ευρώ, σε ποσοστό 98%. Συνεπώς η εν λόγω απόφαση δε μας αγγίζει», εξηγεί στο «Ε» ο πρόεδρος του ΣΥΦΑΛ, Παναγιώτης Παπαδέλλης, ενώ προσέθεσε ότι «κινούνται για να ανοίξουν φαρμακαποθήκη στη Χίο». Μάλιστα οι κινήσεις έχουν γίνει σε τόσο γρήγορο χρονικό διάστημα, ώστε έχει βρεθεί και νοικιαστεί κτήριο, με τη φαρμακαποθήκη να αρχίζει να λειτουργεί έως τις 15 Αυγούστου!

Λουκέτο στη Χίο

Η φαρμακαποθήκη Χίου λόγω χρεών και αδυναμίας να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής, προχώρησε σε αναστολή της λειτουργίας της τον περασμένο Μάρτιο. Το εν λόγω λουκέτο κόστισε αρκετά, κυρίως στα φαρμακεία που βρίσκονται κυριολεκτικά «στον αέρα», και οι φαρμακοποιοί αναγκάζονται πλέον να προχωρούν ο καθένας ξεχωριστά σε παραγγελίες φαρμάκων από αντίστοιχες φαρμακαποθήκες, αλλά και φαρμακευτικές εταιρείες της Αττικής. Συνεπώς, η μετατροπή τού ΣΥΦΑΛ σε ΣΥΦΑ Βορείου Αιγαίου και το άνοιγμά του στο γειτονικό νησί, αποτελεί για τα μέλη του μία σημαντική επέκταση, παρά το ότι αυτή πραγματοποιείται σε περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey