Βασίλης Μουζάλας, διοικητής του Νοσοκομείου:

«Θ’ αξιολογούμαι και εγώ»

24/07/2014 - 14:28

«Δε θα αξιολογούνται μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και εμείς, οι διοικητές των νοσοκομείων, αναλόγως με το κατά πόσο έχουμε αντεπεξέλθει στη στρατηγική που έχει θέσει το νοσοκομείο.

«Δε θα αξιολογούνται μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και εμείς, οι διοικητές των νοσοκομείων, αναλόγως με το κατά πόσο έχουμε αντεπεξέλθει στη στρατηγική που έχει θέσει το νοσοκομείο.

Φυσικά ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι κάθε νοσοκομείο θα έχει ξεχωριστή στρατηγική, σύμφωνα με τις ανάγκες και το δυναμικό του», δήλωσε στο «Ε» ο διοικητής του Βοστάνειου, Βασίλης Μουζάλας, αναφορικά με την πρώτη συνάντηση που έγινε μεταξύ των διοικητών των νοσοκομείων και του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη.

«Στο πλαίσιο της κατανομής των αρμοδιοτήτων, το σύστημα υγείας στα νοσοκομεία θα βρίσκεται στην αρμοδιότητα του αναπληρωτή υπουργού, του κ. Γρηγοράκου», προσέθεσε ο κ. Μουζάλας.

Σε σχέση με το επίμαχο θέμα της αξιολόγησης, ο κ. Βορίδης τόνισε: «Ακούω περί αγωνίας των εργαζομένων, περί απολύσεων, περί αντιδράσεως λόγω απολύσεων.

Πού υπάρχει αυτό στο νόμο; Κάντε έναν κόπο και διαβάστε το νόμο για την αξιολόγηση και πείτε μου σε ποιο άρθρο, σε ποια παράγραφο, σε ποια διάταξη υπάρχει ως κύρωση ότι αν κάποιος μπει σε αυτό το 15% που είναι λιγότερο καλοί, αυτός απολύεται; Πουθενά.

Παρεμπιπτόντως η βάση έχει πάει στο 6,9 με κάποιες ερμηνείες, οπότε δεν υπάρχει και αυτό το “κάτω από τη βάση”. Αλλά εγώ λέω ακόμα και για αυτόν που τυχόν θα είναι και κάτω από τη βάση, θα πάρει 4. Σε ποιο σημείο λέει ότι θα έχει άλλου είδους, δυσμενή μεταχείριση; Πουθενά.

Πείτε, λοιπόν, ότι θέλετε να τον απολύσετε κάποιον που είναι κακός. Για να δούμε, πώς θα τον απολύσετε, αφού δεν υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο για να οδηγηθεί στην απόλυση;».

Χωρίς απολύσεις
Επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι ο νόμος δεν προβλέπει απολύσεις, ο κ. Βορίδης επεσήμανε στους διοικητές των νοσοκομείων: «Το μόνο μέτρο το οποίο μπορείτε να επιβάλετε, είναι μέτρο βελτιώσεώς του. Αυτό λέει ο νόμος, ότι αυτό το 15% θα οδηγηθεί σε μέτρα βελτιώσεώς του.

Τελεία. Δεν προβλέπει τίποτα άλλο ο νόμος, άρα δεν έχει η διοίκηση ευρύτερα καμμία άλλη δυνατότητα. […] Επίσης, είναι προσβλητικό για τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας, για όλους τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας, την ώρα που εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αξιολογούνται με δυσμενέστατες συνέπειες για αυτούς - γιατί στον ιδιωτικό τομέα η αξιολόγηση οδηγεί στην απόλυση αν δεν είναι κάποιος καλός, οδηγεί σε μειώσεις μισθών, οδηγεί λοιπόν σε δυσμενέστατα μέτρα στον ιδιωτικό τομέα, με ένα 1,2 εκατομμύρια ανέργους -, να έρχεται ένας ολόκληρος κόσμος που εργάζεται στο δημόσιο τομέα και να λέει “με συγχωρείτε, εμένα δε θα με αξιολογήσετε”».

Ξεκάθαρο ήταν και το μήνυμα του υπουργού Υγείας προς τους διοικητές, ότι αν δεν εφαρμόσουν την αξιολόγηση, θα πρέπει να παραιτηθούν.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey