Επιδιώκει την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Ελλάδας και Γερμανίας (ανανεωμένο)

Ο Φούχτελ στο Επιμελητήριο Λέσβου

24/07/2014 - 05:20

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η επίσκεψη του Γερμανού υφυπουργός για την Αναπτυξιακή Συνεργασία, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ στο Επιμελητήριο Λέσβου. 

Πέμπτη 24 Ιουλίου ώρα 12.43 το μεσημέρι. Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η επίσκεψη του Γερμανού υφυπουργός για την Αναπτυξιακή Συνεργασία, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ στο Επιμελητήριο Λέσβου. Είχε συνάντηση με την διοίκηση του Επιμελητηρίου και παράλληλα μίλησε στους νέους που συμμετέχουν στο θερινό σχολείο που διοργανώνει το ίδρυμα  Friedrich-Naumann και η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ιωάννης Καποδίστριας στη Λέσβο. Ο Γερμανός αξιωματούχος τόνισε πως είναι πολύ σημαντικές οι μεταρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα αυτή την περίοδο. Ώς παράδειγμα ανέφερε το νόμο Καλλικράτης που οδήγησε στην δημιουργία μεγάλων Δήμων στην χώρα μας. Υπογράμμισε πως ο ίδιος έχει ως στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των Δήμων της Ελλάδας και της Γερμανίας, ώστε να οργανωθούν με ένα αποτελεσματικό τρόπο και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας μας. Επίσης τόνισε πως είναι θετικό ότι η Ελλάδα και η Γερμανία έχουν προχωρήσει σε μια στενή συνεργασία μετά το 2010. Ακόμη ανέφερε πως η Γερμανία με προσπάθειες 40 ετών έχει καταφέρει να αναπτύξει μια πολύ καλή τεχνογνωσία και τεχνολογία στην επεξεργασία και την διαχείριση των απορριμάτων και των αποβλήτων που η Ελλάδα μπορεί να την αξιοποιήσει. Τον κ. Φούχτελ συνόδευαν τέσσερις βουλευτές του Γερμανικού Κοινοβουλείου, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Νίκος Σηφουνάκης και ο πρώην Υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Ο κ. Φούχτελ στην συνέχεια μετέβη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. 

----------------

 

Πέμπτη 24 Ιουλίου 1.10 το πρωί. Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, χθες Τετάρτη, το Επιμελητήριο Λέσβου ανακοίνωσε το πρόγραμμα της σημερινής επίσκεψης του Γερμανού υφυπουργός για την Αναπτυξιακή Συνεργασία, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ στη Μυτιλήνη. Η επίσκεψη πραγματοποιείται σήμερα και το πρόγραμμά της έχει ως εξής:

10:15 Συνάντηση στο Επιμελητήριο. Από κοινού χαιρετισμός κ. Φούχτελ, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Θράσου Καλογρίδη, βουλευτή κ. Τρέσσελ, καθηγητού κ. Κίζου στους 25 συμμετέχοντες στην ομάδα εργασίας που διοργανώνει το ίδρυμα Friedrich-Naumann

10:50 Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νάσο Γιακαλή.

12:15 Παράδοση φαρμάκων από την κλινική Bavaria, δια μέσω κου Φρέντριχ, στον φιλανθρωπικό οργανισμό Αποστολή στη Καλλονή.

14:15 Συνάντηση και συζήτηση στο μουσείο Βρανά με τον βουλευτή Νίκο Σηφουνάκη. Ακολουθεί συνάντηση και συζήτηση με ελαιοπαραγωγούς (κ. Κουτήρης, κ. Καραβατάκης, κ.ά.) και  σε εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού «συν τοις άλλοις».

15:30 Transfer zum Folgetermin

18:00 Δείπνο στη Ταβέρνα «Το Καρνάγιο»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey