Έως τις 25 Ιουλίου η κατάθεση δικαιολογητικών

Από Αύγουστο και βλέπουμε η Εξισωτική

23/07/2014 - 15:50

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, στις 25 Ιουλίου λήγει η περίοδος κατάθεσης συμπληρωματικών δικαιολογητικών για την Εξισωτική Αποζημίωση του 2013.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, στις 25 Ιουλίου λήγει η περίοδος κατάθεσης συμπληρωματικών δικαιολογητικών για την Εξισωτική Αποζημίωση του 2013.

Στη συνέχεια, θα γίνει ο απαραίτητος διοικητικός έλεγχος. Όποια στοιχεία κατατεθούν μετά την 25η Ιουλίου, θα ληφθούν υπόψη στο στάδιο των ενστάσεων.

Δηλαδή οι κτηνοτρόφοι που θα καταθέσουν εκπρόθεσμα τα δικαιολογητικά τους, θα υποστούν περικοπή της επιδότησης κατά την καταβολή της πρώτης δόσης κι αν δικαιωθεί η ένστασή τους, θα λάβουν το ποσό που δικαιούνται, με τη δεύτερη δόση.

Η 25η Ιουλίου είναι Παρασκευή, πράγμα που σημαίνει πως η επεξεργασία των στοιχείων θα ξεκινήσει στις 28 Ιουλίου.

Κατά συνέπεια, είναι αδύνατο να γίνει πληρωμή της επιδότησης εντός του Ιουλίου, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα από στελέχη τού ΟΠΕΚΕΠΕ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Εκτός κι αν ήδη υπάρχει έτοιμη λίστα για πληρωμές, στην οποία δε θα περιληφθούν όσοι καταθέσουν συμπληρωματικά δικαιολογητικά μετά τις 25 Ιουλίου.

Με βάση, λοιπόν, τα έως τώρα δεδομένα, είναι βέβαιο πως η καταβολή της Εξισωτικής δεν πρόκειται να γίνει εντός του Ιουλίου.

Φιλοδοξία τού ΟΠΕΚΕΠΕ είναι πως με την καταβολή της πρώτης δόσης, θα δοθούν στους δικαιούχους παραγωγούς περί τα 80 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που θα δοθεί, θα ανέλθει στα 120 εκατ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις αυτές είναι άγνωστο αν θα επιβεβαιωθούν, καθώς μεγάλος αριθμός κτηνοτρόφων σε όλη τη χώρα χάνει την επιδότηση, επειδή οι εκτάσεις που δήλωσαν στο ΟΣΔΕ, δεν είναι επιλέξιμες προς επιδότηση ως βοσκότοποι.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει επιλέξει έναν ανορθόδοξο τρόπο για να ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους για την πορεία των αιτήσεών τους. Συγκεκριμένα, μέσω της ιστοσελίδας του οι κτηνοτρόφοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή που δείχνει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αίτηση πληρωμής που έχουν καταθέσει. Από αυτή την εφαρμογή μπορούν να δουν ποιες είναι οι τυχόν εκκρεμότητες, ώστε να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Βιολογική Γεωργία
Εξ άλλου, το Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι πληρωμές των παραγωγών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας. Οι βιοκαλλιεργητές ήδη παραπονούνται ότι καθυστερεί αδικαιολόγητα η πληρωμή τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey