Όλες οι ρυθμίσεις για την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή

Πώς θα πεζοδρομηθεί η Κομνηνάκη

23/07/2014 - 14:06

Όχι μόνο για την οδό Κομνηνάκη, αλλά και για το σύνολο της γύρω περιοχής, όπως και πέριξ του Πάρκου Χατζηδήμου, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που αναμένεται εντός των ημερών κι αφού ολοκληρωθεί και η διαδικασία κατασκευής της απαιτούμενης σήμανσης, να τεθούν σε ισχύ.

Όχι μόνο για την οδό Κομνηνάκη, αλλά και για το σύνολο της γύρω περιοχής, όπως και πέριξ του Πάρκου Χατζηδήμου, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που αναμένεται εντός των ημερών κι αφού ολοκληρωθεί και η διαδικασία κατασκευής της απαιτούμενης σήμανσης, να τεθούν σε ισχύ.

Η «φιλοσοφία» της απόφασης έγκειται στην απαλλαγή του δρόμου από κάθε κίνηση τροχοφόρου, προκειμένου η «φυσική συνέχεια» του ιστορικού κέντρου της Μυτιλήνης να είναι ένας πεζόδρομος, μια οδός αφιερωμένη στους πεζούς, κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Έναν περίπου μήνα μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, που με βάση την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας και του αντιδημάρχου Γιάννη Βατού αποφάσισε την πεζοδρόμηση της Κομνηνάκη, αναρτήθηκε χθες η σχετική απόφαση, στην οποία και αναφέρονται αναλυτικά όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν στην περιοχή.

Τι επιτρέπεται, πού
Για την υλοποίηση της πεζοδρόμησης της οδού Κονηνάκη και την ομαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων όπου κρίνεται απαραίτητο, σύμφωνα με την απόφαση, πρέπει να ληφθούν τα ακόλουθα μέτρα:
- Να πεζοδρομηθεί η οδός Σαρανταπόρου σε όλο το μήκος της λόγω στενότητας του δρόμου.
- Να γίνει μονοδρόμηση της οδού Τενέδου με κατεύθυνση κίνησης από την οδό Κομνηνάκη και πορεία προς την οδό Παύλου Κουντουριώτη.

- Ομοίως να γίνει μονοδρόμηση των περιμετρικών του Πάρκου Χατζηδήμου οδών, με υποχρεωτική πορεία σε αυτές, με κατεύθυνση αντίθετη αυτής των δεικτών του ωρολογίου (αριστερόστροφα).
Ακόμη αποφασίστηκε να είναι υποχρεωτική η πορεία προς τα αριστερά των εξερχομένων από το Πάρκο Χατζηδήμου στην οδό Κομνηνάκη.

Για το σκοπό αυτό είναι υποχρεωτική η λειτουργία ως δρόμου διπλής κατεύθυνσης του τμήματος της οδού Κονηνάκη μεταξύ της εισόδου προς το Πάρκο Χατζηδήμου και της οδού Τενέδου.
Επίσης αποφασίστηκε μονοδρόμηση της οδού Ίμβρου με κατεύθυνση κίνησης από την οδό Κουντουριώτη προς την οδό Κομνηνάκη, και υποχρεωτική πορεία προς τα δεξιά των εξερχομένων από την οδό Ίμβρου στην οδό Κομνηνάκη.

Στα ίδια μέτρα περιλαμβάνεται η μονοδρόμηση της οδού Σκρα, με κατεύθυνση κίνησης από την οδό Τζέημς Αριστάρχου προς την οδό Κομνηνάκη, όπως και η μονοδρόμηση με κατεύθυνση κίνησης προς τα ανατολικά του υπόλοιπου τμήματος της Κομνηνάκη (δηλαδή αυτού από την οδό Τενέδου μέχρι και τη συμβολή της με την οδό Παύλου Κουντουριώτη).

Τέλος, αποφασίστηκε η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης σε ολόκληρο το μήκος των οδών Ίμβρου, Τενέδου και Σκρα, καθώς και στο τμήμα της οδού Κομνηνάκη με διπλή κυκλοφορία οχημάτων. Δόθηκε δε εντολή κατεπειγόντως στην Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την προμήθεια των ρυθμιστικών πινακίδων κυκλοφορίας, τις οποίες και θα τοποθετήσει μόλις αγοραστούν.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey