Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις

Καλοκαίρι με τους Μεσοτοπίτες

18/07/2014 - 22:52

Ο Σύλλογος Μεσοτοπιτών «Η Αναγέννηση» προγραμματίζει για το καλοκαίρι σειρά εκδηλώσεων, που θα εμπλουτίσουν το πολιτιστικό πρόγραμμα του «Λεσβιακού Καλοκαιρού» τον ερχόμενο Αύγουστο.

Ο Σύλλογος Μεσοτοπιτών «Η Αναγέννηση» προγραμματίζει για το καλοκαίρι σειρά εκδηλώσεων, που θα εμπλουτίσουν το πολιτιστικό πρόγραμμα του «Λεσβιακού Καλοκαιρού» τον ερχόμενο Αύγουστο.

Πλούσια δραστηριότητα παρουσίασε ο Σύλλογος το προηγούμενο διάστημα. Με επιτυχία στις 22 Ιουνίου και στην αίθουσα του Συλλόγου έγινε η εκδήλωση των μουσικών τμημάτων, όπου παρευρέθηκε πολύς κόσμος, ο οποίος χειροκρότησε θερμά τα έργα των μικρών και μεγάλων μαθητών στο σαντούρι, το μπουζούκι, την κιθάρα, τα κρουστά.

Στις 28 Ιουνίου, οι «Γλεντιστάδες» βρέθηκαν στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ «Καραϊσκάκεια» στην πλατεία της Καρδίτσας, τραγούδησαν και χόρεψαν, φέρνοντας στο θεσσαλικό κάμπο λεσβιακό και μικρασιατικό αγέρα.

Οι χορευτές των «Γλεντιστάδων» Χρήστος Καραστεφανής και Γρηγόρης Πιπίνης συμμετείχαν στη μουσικοχορευτική εκπομπή «Αλάτι της Γης» του Λάμπρου Λιάβα, που ήταν αφιερωμένη στο Μάρκο Βαμβακάρη, και χόρεψαν συρτό, απτάλικο, ζεϊμπέκικο, χασάπικο. Η εκπομπή θα μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ.

Σήμερα το χορευτικό του Συλλόγου θα χορέψει χορούς της Λέσβου στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Ορέστεια» στη Βάρης Αττικής. Διοργανωτής, ο Λαογραφικός Όμιλος Βάρης «Σεμέλη».

Ο Σύλλογος προσκλήθηκε και προγραμματίζει τη συμμετοχή του στο 3ο Φεστιβάλ Αιγαιοπελαγίτικων Γεύσεων, Μουσικής και Χορού, που διοργανώνει ο Σύλλογος «Κρητών Δράσεις» και θα γίνει στο Ρέθυμνο στις 6 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, στις 18 Ιουνίου, στο Κοιμητήριο Ν. Σμύρνης, ο Σύλλογος αποχαιρέτησε τον Πάνο Κοντέλλη, «πλήρη έργων και ημερών». Το 40ήμερο μνημόσυνό του θα γίνει στο κοιμητήριο της Ν. Σμύρνης την Κυριακή 27 Ιουλίου, στις 10:45 π.μ..

Οι εκδηλώσεις
Την Πέμπτη 7 Αυγούστου, 9 με 11 το πρωί θα γίνουν εκδηλώσεις παιδικής δημιουργίας έξω από το Λαογραφικό Μουσείο Μεσοτόπου. Την ίδια μέρα στις 7:30 το απόγευμα, το Μουσείο θα είναι ανοικτό για ξενάγηση, με το καθιερωμένο «κέρασμα» με ζυμωτό ψωμί, χωριανό ρακί και καλούδια.

Την Τρίτη 12 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο θεατράκι του Πάρκου θα γίνει «Λαογραφική βραδιά» σε συνεργασία με το Σύλλογο Ερεσίων «Ο Θεόφραστος». Στο πρώτο μέρος θα γίνει αφιέρωμα με τίτλο «Μνήμες κοινές», στο μακαρίτη Ερεσιώτη φωτογράφο Στέλιο Πιπερά - Φαρμάτσ’, ο οποίος διέσωσε - φωτογραφίζοντας - ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας των χωριών. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει θύμησες, προβολή εικόνων και έκθεση φωτογραφίας.

Στο δεύτερο μέρος, μέλη της «ομάδας σαντουριών» του Συλλόγου, αλλά και η νεανική παραδοσιακή ορχήστρα, θα σεργιανίσουν το κοινό με τις μελωδίες και τα τραγούδια τους.

Την επόμενη μέρα, η εκδήλωση θα επαναληφθεί στο Γιαλό της Ερεσού, στην αυλή του Μουσείου. Επίσης την Τετάρτη 13 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα, στα ρακοκάζανα του Ψύλλου στον Πάλιουρα το Τμήμα Γυναικών του Συλλόγου θα κάνει το καλοκαιρινό «γειτουνιό».
Την Πέμπτη 14 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, θα γίνει «Περιπατητική διαδρομή» περιμετρικά της όμορφης κοιλάδας του Ποδαρά. Το απόγευμα στις 6 και στο γήπεδο στον Πάλιουρα, ο Σύλλογος διοργανώνει για τα παιδιά αθλητικούς αγώνες. Στις 18 Αυγούστου, το Τμήμα Γυναικών του Συλλόγου προγραμματίζει ολοήμερη εκδρομή στη Μυτιλήνη, ενώ την Τρίτη 22 Αυγούστου το απόγευμα θα προβληθεί ταινία στην ανακαινισμένη αίθουσα του σινεμά.

Επίσης προγραμματίζεται λειτουργία στον Άγιο Νεκτάριο στη μνήμη της Μοσχούλας Φράνσις, ευεργέτιδας του χωριού και του Συλλόγου.

Ακόμα προγραμματίζεται «αντάμωμα στο μύλο Καταχανά στη Μαλλιόντα», για συζήτηση πάνω στην αναπαλαίωση και λειτουργία του υδρόμυλου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey