Με συναυλία της Δέσποινας Βανδή και το 1ο Junior Festival LXS

Lemnos Festival 2014, από τους «Λημνιούς εν Δράσει»

18/07/2014 - 22:51

Ένα πλούσιο τριήμερο πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων διοργανώνει και αυτό τον Αύγουστο στη Μύρινα και το Μούδρο ο Σύλλογος «Λημνιοί της Αθήνας εν Δράσει».

Ένα πλούσιο τριήμερο πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων διοργανώνει και αυτό τον Αύγουστο στη Μύρινα και το Μούδρο ο Σύλλογος «Λημνιοί της Αθήνας εν Δράσει».

Μετά την επιτυχία που είχαν οι περσινές εκδηλώσεις, οι νέοι της Αθήνας με καταγωγή από τη Λήμνο, που δραστηριοποιούνται με σκοπό την προβολή - και όχι μόνο - του νησιού, αποφάσισαν φέτος να διοργανώσουν και το 1ο Junior Festival LXS, με ποικίλο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα παιδιά του νησιού και τους ξένους επισκέπτες.

Παράλληλα, τη μεγάλη εκδήλωση-συναυλία με τη Δέσποινα Βανδή, τον Κώστα Μαρτάκη και το Μηδενιστή αποφάσισαν να την πραγματοποιήσουν στο λιμάνι του Μούδρου, στις 6 Αυγούστου, δραστηριοποιώντας τους νέους και σε άλλες περιοχές του νησιού, εκτός Μύρινας.

Όμως, στο πλαίσιο του 1ου Junior Festival LXS, που θα πραγματοποιηθεί στις 6, 7 και 8 Αυγούστου στο προαύλιο του Γυμνασίου της Μύρινας, στις 7 και 8 Αυγούστου θα δοθεί μια διαφορετική παράσταση Καραγκιόζη, καθώς πηγή έμπνευσης του σεναρίου της είναι η Λήμνος, ενώ ο τίτλος που έχει επιλεγεί, είναι «Ο Καραγκιόζης Κεχαγιάς».

Πρόκειται για μια παράσταση Καραγκιόζη που έχει γραφτεί αποκλειστικά για τη Λήμνο, από τον καραγκιοζοπαίχτη Σωτήρη Χαρίδημο, με τον «Καραγκιόζη Κεχαγιά» να σχολιάζει τα πάντα που αφορούν στο νησί, με τον τρόπο που καλά γνωρίζει να κάνει, εκατοντάδες χρόνια τώρα.

Ο Σωτήρης Χαρίδημος, υπεύθυνος του Μουσείου Θεάτρου Σκιών του Δήμου Αθηναίων, είναι ο γιος της γνωστής οικογένειας καραγκιοζοπαιχτών «Χαρίδημοι», που μεσουράνησε τόσο με τις παραστάσεις, όσο και με τη λαϊκή ζωγραφική του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, από την αρχή του περασμένου αιώνα και μέχρι τη δεκαετία τού ’80.

Στο 1ο Junior Fedtival, η Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάσωσης του Ελληνικού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες», της Καβάλας, θα παρουσιάσει ένα εκπληκτικό διαδραστικό παραμύθι, που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών θεατών, ενώ στο χώρο του Γυμνασίου της Μύρινας θα πραγματοποιηθούν και άλλες δράσεις για παιδιά, στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης, σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Λήμνου.

Παράλληλα, εκτός από το Γυμνάσιο της Μύρινας και το λιμάνι του Μούδρου, εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στο λιμάνι της Μύρινας και συγκεκριμένα μπροστά από το Δημαρχείο της Λήμνου.
Συγκεκριμένα, οι «Λημνιοί εν Δράσει» θα διοργανώσουν τρεις εκθέσεις φωτογραφίας, ανταλλακτική βιβλιοθήκη, αλλά και διημερίδα επιχειρηματικότητας, μαζί με τη συνάντηση νέων που πέρυσι πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία.

Οι «Λημνιοί εν Δράσει» διοργανώνουν διαγωνισμό υποβρύχιας φωτογραφίας και βίντεο, σε μια προσπάθεια προβολής του υποβρύχιου πλούτου της Λήμνου.

Οι καλύτερες φωτογραφίες όσων θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, θα εκτυπωθούν και το υπόλοιπο υλικό θα προβάλλεται σε οθόνες καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο Λήμνου.

Ακόμη, μια έκθεση θα αφορά στην ANZAC Day, ενώ η τρίτη έκθεση θα έχει αντικείμενο τις βουτιές στις παραλίες και τις ομορφιές της Λήμνου, που παρουσιάστηκαν από τους «Λημνιούς εν Δράσει» προσφάτως στη μαρίνα Φλοίσβου στην Αθήνα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey