Ο πόλεμος των… αντιδημάρχων

18/07/2014 - 22:41

Πριν κοπάσει ο κουρνιαχτός απ’ το σήριαλ της αντιπαράθεσης δύο αντιδημάρχων, της Αναστασίας Αντωνέλλη και του Νίκου Κατράνη, τη σκυτάλη της αντιπαράθεσης παίρνουν δύο άλλοι συνάδελφοί τους.

Πριν κοπάσει ο κουρνιαχτός απ’ το σήριαλ της αντιπαράθεσης δύο αντιδημάρχων, της Αναστασίας Αντωνέλλη και του Νίκου Κατράνη, τη σκυτάλη της αντιπαράθεσης παίρνουν δύο άλλοι συνάδελφοί τους.

Με βαρύτατες εκφράσεις, ο Κώστας Αστυρακάκης πετάει το γάντι στον Ηλία Κουνιαρέλλη, τον οποίο και χαρακτηρίζει υπηρέτη και εκφραστή του πιο άθλιου πελατειακού συστήματος επειδή δε διαθέτει οδηγό προκειμένου να εξυπηρετήσει τις πολιτιστικές δράσεις στη λεσβιακή ύπαιθρο.

Αμέσως μετά τις εκλογές, τα όποια προσχήματα τηρούνταν μέχρι πρότινος μεταξύ δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής Βουνάτσου, κατέρρευσαν, ειδικά μεταξύ εκείνων που είχαν εκτεθεί ως υποψήφιοι σε αντίπαλους συνδυασμούς.

Έτσι, δεν υπάρχει τίποτα πλέον να εμποδίζει τη δημόσια αντιπαράθεση και την εκτόξευση βαρύτατων χαρακτηρισμών, που σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα δεν αποκλείεται να καταλήξουν και στις δικαστικές αίθουσες.

«Εμπόδιο» με ονοματεπώνυμο
Αργά χθες το μεσημέρι, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του νομικού προσώπου Παιδείας, Πολιτισμού και Άθλησης, Κώστας Αστυρακάκης, με γραπτή του ανακοίνωση ονομάτισε τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ηλία Κουνιαρέλλη, ως τον υπαίτιο που δε θα είναι εφικτή η διοργάνωση εκδηλώσεων σε χωριά.

«Τα προβλήματα που έχουμε κάθε καλοκαίρι στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε εκδηλώσεις παράδοσης στα χωριά μας όπως η Γιορτή Σαρδέλας, η Γιορτή Ούζου, η Γιορτή Παπαλίνας, η Γιορτή Τράτας κ.λπ., αλλά και να μεταφέρουμε τα μουσικά και χορευτικά τμήματα του Δήμου στα χωριά προκειμένου να διασκεδάσουν τους συμπολίτες μας, φέτος δυστυχώς είναι ανυπέρβλητα και δημιουργούνται από τον ίδιο άνθρωπο και συγκεκριμένα από τον Κουνιαρέλλη Ηλία, αντιδήμαρχο Καθαριότητας», τονίζει ο κ. Αστυρακάκης, που συνεχίζοντας σημειώνει ότι ο συνάδελφός του αρνείται, απαντώντας σε σχετικό αίτημα, να διαθέσει οδηγό, παρ’ ότι προσφάτως προσλήφθηκαν 15 διμηνίτες οδηγοί απ’ το Δήμο.

Πράγματι, ο κ. Αστυρακάκης δημοσιοποίησε αντίγραφο του Τμήματος Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων του Δήμου, στο οποίο αναφέρεται: «Μπορεί να διατεθεί λεωφορείο για τις ανάγκες των μετακινήσεων που ζητούνται, πλην όμως δεν υπάρχει διαθέσιμος οδηγός, καθώς στο Τμήμα μας δεν υπηρετεί αντίστοιχης ειδικότητας υπάλληλος και σε επικοινωνία μας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καθαριότητας, κ. Ηλία Κουνιαρέλλη, μας ειπώθηκε ότι δε δύναται να διαθέσει οδηγό».

Την απάντηση στο αίτημα του κ. Αστυρακάκη υπογράφουν από κοινού ο προϊστάμενος της υπηρεσίας και όλως περιέργως ο κ. Κουνιαρέλλης, που αναφέρεται σε τρίτο πρόσωπο στο ίδιο έγγραφο αρνούμενος να διαθέσει οδηγό, χωρίς καμμία αιτιολογία ή την επίκληση έστω υπηρεσιακών αναγκών. Εκτός κι αν εννοούνται αυτοί οι λόγοι, γιατί οι προσλήψεις των διμηνιτών έγιναν αποκλειστικά για την καθαριότητα, αφού πληρώνονται από ανταποδοτικούς πόρους που εισπράττει ο Δήμος για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ενδεχομένως, όμως, να υπάρχουν άλλοι μόνιμοι υπάλληλοι οδηγοί, που θα μπορούσαν να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες για τον πολιτισμό.

Προς ακύρωση
«Οι εκδηλώσεις που οδεύουν προς ακύρωση φέτος, εκτός από γιορτές παράδοσης, αφορούν και μεταφορά φωτοαντίγραφων έργων του μεγάλου λαϊκού μας ζωγράφου Θεόφιλου, αφού φέτος τον τιμούμε 80 χρόνια μετά το θάνατό του, καθώς και τα θεσμοθετημένα παγκόσμιας εμβέλειας και συμμετοχής μαθήματα όπερας από την παγκοσμίου φήμης σοπράνο Σέριλ Στούντερ, που πραγματοποιούνται κάθε Σεπτέμβριο στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και που για πρώτη φορά φέτος θα δώσουν μια παράσταση στο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου», σημειώνει ο κ. Αστυρακάκης, δημοσιοποιώντας και το έγγραφο αίτημα για όχημα και οδηγό, στο οποίο και περιλαμβάνονται αναλυτικά όλες οι εκδηλώσεις για τις οποίες θα χρειάζονταν μετακινήσεις προς τη λεσβιακή ύπαιθρο.

«Ο υπηρέτης και εκφραστής του πιο άθλιου πελατειακού συστήματος στον τόπο μας, Κουνιαρέλλης Ηλίας, συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον τόπο, ευτυχώς για μόνο ενάμιση μήνα ακόμα. Επισημαίνω στους αρμόδιους γεωγραφικούς αντιδημάρχους, στους προέδρους και στους κατοίκους των αντίστοιχων χωριών πως η ευθύνη ματαίωσης των εκδηλώσεων βαραίνει αποκλειστικά τον ίδιο», καταλήγει ο κ. Αστυρακάκης, που εμμέσως πλην σαφώς με αυτόν τον τρόπο ζητά την παρέμβαση του δημάρχου ώστε να παρακαμφθεί ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και να διατεθεί οδηγός για τον πολιτισμό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey