Η ΔΕΔΑΠΑΛ Α.Ε. παρέλαβε τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σε Άντισσα, Γέρα, Πολιχνίτο

Πιο γρήγορα, πιο οικονομικά στο ΧΥΤΑ

18/07/2014 - 22:37

Άμεσα, απ’ την επόμενη κιόλας βδομάδα, αναμένεται να ενεργοποιηθεί η λειτουργία των τριών νέων Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), που από χθες ανήκουν, μαζί με τη Λεμονού, στο σύστημα της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης Λέσβου (ΔΕΔΑΠΑΛ) Α.Ε..

Άμεσα, απ’ την επόμενη κιόλας βδομάδα, αναμένεται να ενεργοποιηθεί η λειτουργία των τριών νέων Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), που από χθες ανήκουν, μαζί με τη Λεμονού, στο σύστημα της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης Λέσβου (ΔΕΔΑΠΑΛ) Α.Ε..

Με τους Δταθμούς αυτούς ολοκληρώνεται σε βασικό επίπεδο η διαδικασία συλλογής και μεταφοράς των σκουπιδιών απ’ όλο το νησί στον κεντρικό ΧΥΤΑ της Κλεφτόβιγλας, που πλέον θα γίνει και πιο γρήγορα και πιο οικονομικά.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ, Γιάννης Βατός, μέσα στις προσεχείς ημέρες, με τους νέους ΣΜΑ που παραλήφθηκαν απ’ την Περιφέρεια, μέσω της οποίας και έγινε το έργο της κατασκευής αλλά και η προμήθεια του εξοπλισμού των Σταθμών, θα επιτευχθεί ταχύτερη συγκέντρωση των απορριμμάτων. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι με την προεργασία που θα γίνεται λόγω της συμπίεσης των σκουπιδιών στους ΣΜΑ, θα φτάνει στο ΧΥΤΑ μικρότερος όγκος απορριμμάτων.

Οι ΣΜΑ, μαζί με τον ήδη λειτουργούντα στη Λεμονού της Μυτιλήνης, ολοκληρώνουν το δίκτυο των ΣΜΑ, με εξαίρεση αυτόν την Πέτρας, που δεν κατασκευάστηκε με αποτέλεσμα η ευρύτερη περιοχή να εξυπηρετείται απ’ τη συγκέντρωση των σκουπιδιών σε κοντέινερ.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου μελετούν τη δημιουργία νέου Σταθμού σε κατάλληλη θέση στην περιοχή των δύο Δημοτικών Ενοτήτων Πέτρας και Μήθυμνας.

«Ολοκληρώνεται…»
«Με τη λειτουργία των νέων Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ολοκληρώνεται ένα σημαντικό στάδιο του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων στη Λέσβο και αναμένεται να διευκολύνει σε σημαντικό βαθμό το κύκλωμα της αποκομιδής και μεταφοράς των αστικών αποβλήτων.

Με το πολύτιμο, πραγματικά, αυτό έργο, για το οποίο ευχαριστώ θερμά όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίησή του, μειώνεται δραστικά ο όγκος τους μέσω της συμπίεσης που συντελείται στους ΣΜΑ, και επιτυγχάνεται εξοικονόμηση χρόνου, καυσίμων και λιγότερες φθορές στα οχήματα του Δήμου μας», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος.

Χθες ολοκληρώθηκε η διοικητική παραλαβή των ΣΜΑ από τον πρόεδρο της ΔΕΔΑΠΑΛ, παρουσία του δημάρχου Λέσβου, του γενικού γραμματέα του Δήμου και γενικού διευθυντή τής ΔΕΔΑΠΑΛ, Γιάννη Τσαμπάνη, του μέλος τού Δ.Σ. τής ΔΕΔΑΠΑΛ, Δημήτρη Κάσσιου, στελεχών της εταιρείας, του εντεταλμένου συμβούλου Πολιχνίτου και προέδρου τής ΑΔΕΛ Α.Ε., Αριστείδη Ταξείδη, του Τοπικού Συμβούλου Πολιχνίτου, Χαράλαμπου Λεοντή, υπηρεσιακών στελεχών Δήμου και Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, καθώς και εκπροσώπου της αναδόχου κοινοπραξίας που κατασκεύασε τα έργα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey