Δημοπρατείται στα τέλη Αυγούστου με περίπου μισό εκατομμύριο το έργο που θα ολοκληρώσει το δρόμο

Στηθαία ασφαλείας στην παράκαμψη Άγρας

17/07/2014 - 14:59

Ακριβώς ένα χρόνο μετά απ’ την κατασκευή του δρόμου που ατύπως μπήκε στην κυκλοφορία πέρυσι τον Αύγουστο, δημοπρατείται τώρα και η τοποθέτηση των στηθαίων ασφαλείας, παρέμβαση που θα ολοκληρώσει την παράκαμψη της Άγρας, ώστε και επισήμως να περιληφθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Λέσβου.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά απ’ την κατασκευή του δρόμου που ατύπως μπήκε στην κυκλοφορία πέρυσι τον Αύγουστο, δημοπρατείται τώρα και η τοποθέτηση των στηθαίων ασφαλείας, παρέμβαση που θα ολοκληρώσει την παράκαμψη της Άγρας, ώστε και επισήμως να περιληφθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Λέσβου.

Η δημοπρασία θα γίνει τέλη Αυγούστου και εκτός απροόπτου, τρεις μήνες μετά την ανάθεση του έργου, δηλαδή μέχρι το τέλος τού 2014, η διέλευση απ’ την παράκαμψη της Άγρας θα γίνει ακόμα πιο ασφαλής.

Με ανοιχτό διαγωνισμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, η προκήρυξη του οποίου δημοσιεύτηκε χθες στο «Ε», που θα διεξαχθεί στις 26 Αυγούστου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα προχωρήσει στην ανάθεση του έργου «Τοποθέτηση στηθαίων ασφάλειας στην παράκαμψη οικισμού Άγρας», προϋπολογισμού 420.000 με Φ.Π.Α..

Σύμφωνα με την προκήρυξη, η διάρκεια εκτέλεσης του έργου είναι 90 ημέρες και χρηματοδοτείται, όπως και η κατασκευή του δρόμου, απ’ το ΕΣΠΑ.

Νέου τύπου στηθαία
Η προκήρυξη νέου υποέργου για την τοποθέτηση και απ’ τις δύο πλευρές του δρόμου συνολικά πέντε χιλιομέτρων στηθαίων ασφαλείας, κρίθηκε αναγκαία μετά την αλλαγή της νομοθεσίας που αφορά στα στηθαία ασφαλείας.

Έτσι, ενώ το έργο που απάλλαξε το χωριό της Άγρας απ’ την κίνηση, ειδικά τους θερινούς μήνες, ολοκληρώθηκε μέχρι και τις διαγραμμίσεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα λίγων μηνών, χρειάστηκε πολύμηνη αναμονή (μεσολάβησαν και οι αυτοδιοικητικές εκλογές) για να δημοπρατηθεί η παρέμβαση των στηθαίων.

Θυμίζουμε ότι ο νέος δρόμος που κατασκευάστηκε, είναι μήκους περίπου δυόμισι χιλιομέτρων, με αρχή επί της 15ης Επαρχιακής Οδού, σε σημείο περίπου ενάμισι χιλιομέτρου πριν την είσοδο της Άγρας και τέλος δύο χιλιόμετρα απόσταση απ’ την έξοδο του χωριού.

Σ’ ό,τι αφορά στα στηθαία, με την αρχική μελέτη προβλεπόταν να τοποθετηθούν μόνο απ’ τη μία πλευρά του δρόμου, δεξιά απ’ την κατεύθυνση από Μεσότοπο προς Άγρα.

Με την αλλαγή της νομοθεσίας, όμως, πέραν της αλλαγής των προδιαγραφών, θα τοποθετηθούν στηθαία πλέον και απ’ τις δύο πλευρές του δρόμου, κι όχι μόνο στα σημεία που υπάρχει γκρεμός στη μία πλευρά, αλλά σ’ όλο το τμήμα της παράκαμψης.

Τα νέου τύπου στηθαία θεωρούνται ασφαλέστερα και λιγότερο επικίνδυνα σε περίπτωση ατυχήματος, σε σχέση με αυτά που έως τώρα χρησιμοποιούνταν, ενώ η παράκαμψη της Άγρας είναι το πρώτο οδικό τμήμα στο νησί στο οποίο και θα χρησιμοποιηθούν τέτοιου είδους στηθαία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey