Καταγγελία Λημνιού φωτογράφου σε ενημερωτικό site

Ζάκυνθος με φωτογραφία της Λήμνου

11/07/2014 - 23:14

Μιας ακόμη περίπτωσης διαστρέβλωσης και παραπληροφόρησης, αντί τουριστικής προβολής, έτυχε η Λήμνος, σε άρθρο γνωστής αθηναϊκής ενημερωτικής ιστοσελίδας, η οποία παρουσίασε παραλία του νησιού ως παραλία της Ζακύνθου.

Μιας ακόμη περίπτωσης διαστρέβλωσης και παραπληροφόρησης, αντί τουριστικής προβολής, έτυχε η Λήμνος, σε άρθρο γνωστής αθηναϊκής ενημερωτικής ιστοσελίδας, η οποία παρουσίασε παραλία του νησιού ως παραλία της Ζακύνθου.
Συγκεκριμένα, το ενημερωτικό site αναδημοσίευσε άρθρο της εφημερίδας «Huffington Post», με τίτλο «Ιόνιο: Αυτή είναι η παραλία που ψηφίστηκε ως η καλύτερη του κόσμου» και αναφέρεται στην παραλία της Ζακύνθου «Ναυάγιο».

Οι φωτογραφίες, όμως, που υπήρχαν στο συγκεκριμένο άρθρο, δεν ήταν αυτής της πολυδιαφημισμένης παραλίας, αλλά της παραλίας Καρβουνόλακας στην περιοχή του Κάσπακα στη Λήμνο.

Η εν λόγω δημοσίευση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Λημνιού φωτογράφου Μάνου Σπαρή, που είχε τραβήξει τη συγκεκριμένη φωτογραφία και για την οποία είχε βραβευτεί. Ο Λημνιός φωτογράφος επικοινώνησε αμέσως με την ενημερωτική ιστοσελίδα NewsiT, ενημερώνοντάς τους: Στο άρθρο “Ιόνιο: η καλύτερη παραλία του Κόσμου”, η φωτογραφία, η πρώτη, που έχετε βάλει, είναι δίκια μου και είναι κατοχυρωμένη. Φυσικά δεν είναι στο Ιόνιο όπως λέτε, αλλά στο νησί της Λήμνου. Η φωτογραφία αυτή έχει κατοχυρωθεί και έχει διακριθεί σε διεθνή διαγωνισμό».

Ο Λημνιός φωτογράφος ενημέρωσε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την αποζημίωσή του, εφόσον δεν έδωσε την άδεια για δημοσίευση. «Επειδή είστε ένα σοβαρό ειδησεογραφικό site, θα ήθελα να αποσύρετε την ανάρτηση, να γράψετε ότι η παραλία είναι από το νησί της Λήμνου και να δημοσιεύσετε το όνομά μου», τονίζει ο Μάνος Σπαρής στο μήνυμά του προς το NewsiT.

Το site απάντησε άμεσα στον κ. Σπαρή, ενημερώνοντάς τον ότι συνεργάζεται με την εταιρεία Eurokinissi από όπου και προμηθεύτηκε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες. Λίγη ώρα αργότερα, το γραφείο τής Εurokinissi επικοινώνησε με τη σειρά του με τον κ. Σπαρή, αναφέροντάς του οι συγκεκριμένες φωτογραφίες βρίσκονται στο αρχείο τους από το Σύλλογο «Λημνοί εν Δράσει» και πως στις πληροφορίες γίνεται λόγος και για το δημιουργό της φωτογραφίας και για την τοποθεσία που απεικονίζει.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey