Αστυνομικός απείλησε και έπιασε από το λαιμό γείτονά του!

Ο «Αστυνόμος Κάλαχαν» στη Μυτιλήνη

11/07/2014 - 22:39

Άνω - κάτω η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου από τα καμώματα «νταή» αστυνομικού. Σε διάστημα ενός μηνός, ενεπλάκη σε καβγάδες με συνάδελφό του, αλλά και με ιδιώτη, τον οποίο έβρισε, απείλησε και έπιασε από το λαιμό.

Άνω - κάτω η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου από τα καμώματα «νταή» αστυνομικού. Σε διάστημα ενός μηνός, ενεπλάκη σε καβγάδες με συνάδελφό του, αλλά και με ιδιώτη, τον οποίο έβρισε, απείλησε και έπιασε από το λαιμό.

Τα τελευταία αναφέρονται μάλιστα στη μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του, ενώ όλα θα απασχολήσουν τις δύο ΕΔΕ, που όμως διατάχθηκαν μόλις προχθές (!) κι ενόσω η υπόθεση απασχολούσε τα δημοσιογραφικά γραφεία. Το όλο θέμα αναμένεται να παραπεμφθεί πιθανώς με το ερώτημα της διαθεσιμότητας στο Αρχηγείο τής ΕΛΑΣ τις επόμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο της ΕΔΕ, θα διερευνηθεί επίσης το γεγονός ότι ενώ ο αστυνομικός αναζητείτο, αυτός διέφευγε της σύλληψης. Την ίδια ώρα, βγήκε και εκτός υπηρεσίας με βεβαίωση γιατρού που στάλθηκε στην Αστυνομία μέσω φαξ. Αυτό σημαίνει ότι οι αστυνομικοί δε συνέλαβαν τον αναζητούμενο στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνάδελφό τους αν και ασθενής. Πού να ήταν δηλαδή καλά…

Παλιά πληγή αποτελεί ο «οξύθυμος» αστυνομικός για την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, που σε αρκετές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια φέρεται να έχει διαπληκτιστεί με συναδέλφους και ανωτέρους του. Μάλιστα αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για ανεξήγητη ανοχή της υπηρεσίας στη συμπεριφορά του συγκεκριμένου αστυνομικού, με τα επεισόδια στα οποία έχει πρωταγωνιστήσει κατά καιρούς, να μην έχουν ελεγχθεί ποτέ στο παραμικρό.

Η μόνη «επίπληξη» που δεχόταν ο αστυνομικός μετά από κάθε περιστατικό που δημιουργούσε, ήταν η ολιγόμηνη μετάθεσή του σε κάποιο τμήμα της περιφέρειας.

Το περιστατικό
Τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, ο συγκεκριμένος αστυνομικός επέστρεψε σπίτι του έχοντας εμφανώς επιθετική συμπεριφορά, όπως καταγγέλλεται από γείτονά του ο οποίος βρισκόταν στην κοινή αυλή τους εκείνη την ώρα. Σε λίγα δευτερόλεπτα, ο αστυνομικός τού επιτέθηκε απρόκλητα, επικαλούμενος οικονομικές διαφορές μαζί του.

Τον έπιασε από το λαιμό και τον έριξε κάτω, βρίζοντας και απειλώντας τον. Το θύμα κάλεσε αμέσως την Αστυνομία. Αυτό όχι μόνο δεν πτόησε τον νταή αστυνομικό, αλλά και τον εξόργισε. Όταν έφτασε το περιπολικό με τους συναδέλφους του, άρχισε πάλι να απειλεί και να βρίζει! Την ίδια μέρα, Κυριακή, κατατέθηκε μήνυση εναντίον του «νταή» αστυνομικού από το γείτονά του, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έμεινε στο σπίτι του τις επόμενες ημέρες, φοβούμενος νέα «επεισόδια».
Με την κατάθεση της μήνυσης, ενεργοποιήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου εις βάρος του αστυνομικού.

Ο τελευταίος ενημέρωσε την υπηρεσία του πως ήταν άρρωστος και δεν εμφανίστηκε μέχρι τη λήξη του αυτοφώρου. Ερωτήματα προκαλεί, πάντως, η στάση της Αστυνομίας, που στη συγκεκριμένη περίπτωση λειτούργησε αδιαφορώντας για την ασφάλεια ενός πολίτη και του δικαιώματός του να ζει στο σπίτι του χωρίς να αγωνιά. Αγαθά που απειλούνταν από τη δράση ενός αστυνομικού!

Η ΕΔΕ
Στο μεταξύ, διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης διατάχθηκε από τον περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Βορείου Αιγαίου, Κώστα Λαγό, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, για το περιστατικό της Κυριακής! Πάντως, τα καμώματα του αστυνομικού νταή ήδη από το μεσημέρι της Πέμπτης συζητούνταν στα δημοσιογραφικά γραφεία, ενώ την Παρασκευή (χθες) το πρωί υπήρξε και σχετικό σχόλιο στο «Ε».

Για το αδίκημα στο οποίο φέρεται να υπέπεσε ο αστυνομικός, αυτό της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης, προβλέπεται η διαθεσιμότητα μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Τις επόμενες ημέρες θα κοινοποιηθεί στον αστυνομικό η διαταγή της διενέργειας ΕΔΕ και θα του δοθεί προθεσμία πέντε ημερών για να υποβάλει τις ενστάσεις του. Στη συνέχεια, ο φάκελος θα μεταβιβαστεί στο Αρχηγείο τής ΕΛΑΣ, όπου και θα αποφασιστεί το εάν τίθεται σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός.
Ταυτόχρονα, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του αστυνομικού, μετά τη μήνυση που υποβλήθηκε εναντίον του στο Αστυνομικό Τμήμα και διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα.

Μία ακόμα Προκαταρκτική Διοικητική Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη εις βάρος του συγκεκριμένου αστυνομικού, βάσει της οποίας ελέγχεται για υπόθεση εξύβρισης συναδέλφου του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο περιστατικό στάθηκε αφορμή να μετατεθεί για μία ακόμα φορά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey