Τον έσωσαν από βέβαιο πνιγμό τέσσερις πολίτες…

Μικροί καθημερινοί «ήρωες»

11/07/2014 - 16:22

Από βέβαιο πνιγμό έσωσαν τέσσερις πολίτες έναν 68χρονο, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας. Ο 68χρονος λουόμενος είχε απομακρυνθεί βαθιά στη θάλασσα και είχε αρχίσει να χάνει τις αισθήσεις του. Όμως χάρη στην παρέμβαση των πολιτών, χθες το πρωί πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο και χαίρει άκρας υγείας!

Από βέβαιο πνιγμό έσωσαν τέσσερις πολίτες έναν 68χρονο, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας. Ο 68χρονος λουόμενος είχε απομακρυνθεί βαθιά στη θάλασσα και είχε αρχίσει να χάνει τις αισθήσεις του. Όμως χάρη στην παρέμβαση των πολιτών, χθες το πρωί πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο και χαίρει άκρας υγείας!

Το περιστατικό συνέβη στις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας στην παραλία ακριβώς κάτω από τον Πύργο Γιαννέλλη. Με τα καλύτερα λόγια μιλούν για τους πολίτες που έσπευσαν να βοηθήσουν το συμπολίτη μας που κινδύνευε, τόσο οι γιατροί του Νοσοκομείου, όσο και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που έσπευσαν να μεταφέρουν το διασωθέντα στο Βοστάνειο.

Κολύμπησαν…
Το ότι η κατάσταση του 68χρονου ήταν δύσκολη αντιλήφθηκαν δύο γυναίκες, οι οποίες όμως δεν μπορούσαν να κολυμπήσουν βαθιά για να τον βγάλουν στην ακτή. Οπότε και βγήκαν κατ’ ευθείαν στο δρόμο, κάνοντας σήμα στους περαστικούς και ζητώντας βοήθεια. Ο Προκόπης Ροΐδης, οδηγός ταξί, περνούσε από το δρόμο, όταν κατάλαβε ότι κάτι συνέβη.

Όπως λέει, στην αρχή νόμιζε ότι οι γυναίκες τον σταμάτησαν για κούρσα. «Με το που με ενημέρωσαν ότι ο άνθρωπος δεν είναι καλά και μπορεί να πνιγεί, πήρα κατ’ ευθείαν τηλέφωνο πρώτα το ΕΚΑΒ και μετά το Λιμενικό. Στη συνέχεια έτρεξα, έβγαλα τα ρούχα μου. Στο μεταξύ σταμάτησε και ένας συνάδελφος ταξιτζής, ο Δημήτρης Νιαούνης, ενώ έσπευσαν και δύο πολίτες που βρίσκονταν εκεί.

Ο ένας ήταν ο Κώστας Κουλουμαριέτος, ενώ το δεύτερο δεν τον ήξερα. Έτρεξαν και εκείνοι και κολυμπήσαμε μέχρι το σημείο όπου βρισκόταν ο άνδρας που κινδύνευε».

Να σημειωθεί ότι οι τέσσερις πολίτες βρήκαν τον άνθρωπο με σπασμούς, χωρίς να μπορεί να κολυμπήσει. «Το αριστερό του χέρι είχε κολλήσει πάνω του και ο άνθρωπος βογκούσε. Προσπαθούσε να κολυμπήσει, αλλά δεν τα κατάφερε με τίποτα.

Αρχίσαμε να τον τραβάμε προς την ακτή. Μέχρι να βγούμε στη στεριά, το ΕΚΑΒ είχε έρθει», λέει ο κ. Ροΐδης.

Στο συμβάν έτυχε να έχει βάρδια ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, Γιώργος Καυλακώνης. «Με το που έβγαλαν τον άνθρωπο από τη θάλασσα, τον βάλαμε στο φορείο και σε τρία λεπτά βρισκόμασταν στο Βοστάνειο. Είδαμε ότι είχε πιει πάρα πολύ νερό.

Αν δεν έτρεχαν αυτοί οι πολίτες, δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα τον βρίσκαμε, έστω και πολύ λίγα λεπτά αργότερα. Στο ασθενοφόρο πρώτα και στο Νοσοκομείο, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη συνέχεια, δόθηκε η απαραίτητη υγειονομική αρωγή.

Σώθηκε στο “παρά πέντε”...», καταλήγει ο κ. Καυλακώνης.
Μετά από ένα 24ωρο νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ο 68χρονος μεταφέρθηκε στην Πνευμονολογική Κλινική, από όπου πήρε εξιτήριο χτες το πρωί. Απλώς, όπως του συνεστήθη, πρέπει να επανέλθει για εξετάσεις σε 10 μέρες.

Όπως λέχθηκε χθες από γιατρούς του Νοσοκομείου, το συγκεκριμένο περιστατικό ονομάζεται «παρ’ ολίγον πνιγμός». Και προσέθεσαν: «Αν δεν ήταν οι συμπολίτες μας να παρέμβουν, θα είχαμε πνιγμό!»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey