Εξασφάλισε χρηματοδότηση 1,2 εκατ. ευρώ

Άλλη μια δικαστική νίκη για τη ΝΕΛ

04/07/2014 - 22:50

Δεύτερη μίνι δικαστική νίκη πέτυχε η ΝΕΛ στη διαμάχη της με την Τράπεζα Πειραιώς, καθώς σιγά - σιγά την αναγκάζει να προχωρήσει στην υλοποίηση πτυχών της συμφωνίας εξυγίανσης.

Δεύτερη μίνι δικαστική νίκη πέτυχε η ΝΕΛ στη διαμάχη της με την Τράπεζα Πειραιώς, καθώς σιγά - σιγά την αναγκάζει να προχωρήσει στην υλοποίηση πτυχών της συμφωνίας εξυγίανσης. Χθες κατά την εξέταση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, η πλευρά της Τράπεζας, όπως ήταν αναμενόμενο, ζήτησε αναβολή, αίτημα που ικανοποιήθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης.

Η νέα ημερομηνία εξέτασης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων τής ΝΕΛ είναι η 30ή Ιουλίου. Η πλευρά τής ΝΕΛ συνηγόρησε στην αναβολή μόνο όταν αποκόμισε ορισμένα σημαντικά οφέλη. Συγκεκριμένα πέτυχε την έκδοση νέας προσωρινής διαταγής, που υποχρεώνει την Τράπεζα να ανανεώσει τις εγγυητικές επιστολής καλής εκτέλεσης των δρομολογίων των άγονων γραμμών, ύψους 7,5 εκατ. ευρώ. Επίσης η Τράπεζα υποχρεώνεται να καταβάλει 1,2 εκατ. ευρώ στη ΝΕΛ ως χρηματοδότηση χωρίς εξασφαλίσεις. Πρόκειται για πρόβλεψη της συμφωνίας εξυγίανσης που μέχρι τώρα δεν έχει υλοποιηθεί. Τις προηγούμενες ημέρες, η Τράπεζα είχε ενημερώσει τη ΝΕΛ με εξώδικο πως ήταν στη διάθεσή της η πίστωση του 1,2 εκατομμυρίου, αλλά δεν είχε δώσει συγκεκριμένο λογαριασμό από τον οποίο μπορούσε να αντλήσει το ποσό αυτό. Η ΝΕΛ είχε απαντήσει στην Τράπεζα πως το 1,2 εκατ. ευρώ έχει παραχωρηθεί στην Π.Ν.Ο. προκειμένου να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις της εταιρείας προς τους ναυτικούς της. Σχετική ανακοίνωση είχε γίνει από τη ΝΕΛ κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων της Π.Ν.Ο. στις αρχές του χρόνου.

Υποχρεώνεται

Επίσης υποχρεώνεται η Τράπεζα Πειραιώς να αποδεσμεύσεις τις μετοχές που κατέχουν οι off-shore εταιρείες I.S.F.I. - Square Fund και Ercolana Holdings Ltd προκειμένου να μεταβιβαστούν στην Altana Navigation Ltd. Αν υλοποιηθεί αυτή η δέσμευση, σημαίνει πως η ΝΕΛ περνάει πλήρως στον έλεγχο του διευθύνοντος συμβούλου της, Ιωάννη Αβραντίνη.

Στη συνεδρίαση του δικαστηρίου παρευρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΕΛ, Μιλτιάδης - Μιχαήλ Βάγγερ, ενώ πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ΝΕΛ έκανε η Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου. Η Συνεταιριστική Τράπεζα, που βρίσκεται υπό εκκαθάριση, θέλει να εφαρμοστεί η συμφωνία εξυγίανσης προκειμένου να εισπράξει μέρος των οφειλόμενων δανείων τής ΝΕΛ. Η Τράπεζα εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο της, Βαγγέλη Γκιγκιλίνη. Την Τράπεζα Πειραιώς εκπροσώπησε η δικηγόρος Μυτιλήνης Μαρία Χαραλάμπους. Την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης για τη ΝΕΛ χειρίστηκαν οι δικηγόροι Γιάννης Πετρέλλης και Κυριάκος Σαραβελάκης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey