O «Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου» στη «Sial China 2014»

Ελπίδες για εξαγωγές στην Κίνα

30/05/2014 - 23:41

Ελπιδοφόρο άνοιγμα στην κινεζική αγορά κάνουν τα κρασιά της Λέσβου. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο «Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου» συμμετείχε με δικό του περίπτερο στην έκθεση «Sial China 2014» που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Ελπιδοφόρο άνοιγμα στην κινεζική αγορά κάνουν τα κρασιά της Λέσβου. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο «Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου» συμμετείχε με δικό του περίπτερο στην έκθεση «Sial China 2014» που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως μας είπε ο οινοποιός Παντελής Πατερέλλης, μέσα από το περίπτερο της επιχείρησης προβλήθηκαν και τα κρασιά του «Μεθυμναίου Οίνου», σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η δυναμική που έχει το κρασί στη Λέσβο.

Από το περίπτερο πέρασαν πάνω από 5.000 επισκέπτες, στο σύνολό τους επαγγελματίες του κλάδου, εστιάτορες, έμποροι, sommelier και πολλοί επισκέπτες της έκθεσης, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για τα κρασιά του «Οινοφόρου» («Δάφνις και Χλόη» και «Μάκαρα»), αλλά και για το νησί της Λέσβου.

Τα κρασιά του «Οινοφόρου» συμμετείχαν σε προγραμματισμένες γευστικές δοκιμές, μαζί με μεγάλες εισαγωγικές εταιρείες κρασιών σε επώνυμα εστιατόρια. Επίσης συμμετείχαν σε διεθνή διαγωνισμό κρασιών μαζί με κρασιά από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική, αποσπώντας βραβεία και τις καλύτερες κριτικές.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον εμπορικό ακόλουθο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σαγκάη, Δημήτρη Μίχα, ο οποίος συμβάλλει αποφασιστικά στην προώθηση των κρασιών της Λέσβου στην κινεζική αγορά. Παράλληλα έγιναν συναντήσεις με τους εισαγωγείς ευρωπαϊκών κρασιών Michael Zhang και An Fen, το chef της ελληνικής ταβέρνας «Μύλος» στη Σαγκάη, Makis, και Ιταλούς φοιτητές Οινολογίας.


Παρουσίαση του «Δάφνις και Χλόη», στην ταβέρνα «Μύλος» της Σαγκάης, με ελληνικά πιάτα

Στο χώρο της ταβέρνας «Μύλος» στην έκθεση, έγινε παρουσίαση και γευσιγνωσία των κρασιών του «Οινοφόρου».

Ενημερώθηκαν…
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, ενημερώθηκαν οι Κινέζοι επιχειρηματίες για τις τοπικές ποικιλίες κρασοστάφυλων από τις οποίες δημιουργούνται τα ιδιαίτερα κρασιά του νησιού.

Επίσης ενημερώθηκαν για τις μεθόδους καλλιέργειας και συγκομιδής των σταφυλιών στη Λέσβο, για τη μορφολογία του νησιού, για τα ηφαιστειογενή εδάφη της δυτικής Λέσβου, τα ασβεστολιθικά και αργιλώδη εδάφη του ανατολικού νησιού, αλλά και τις μεγάλες υψομετρικές διαφορές που παρουσιάζει το νησί.

Τα στοιχεία αυτά δικαιολογούν το αυξημένο κόστος παραγωγής που έχουν τα κρασιά της Λέσβου.

Παράλληλα, κατά την παρουσίαση του «Δάφνις και Χλόη» προβλήθηκε η ομώνυμη ταινία του Ορέστη Λάσκου που γυρίστηκε στα 1931, και ο ομώνυμος πίνακας του Σαγκάλ, ώστε οι Κινέζοι έμποροι να γνωρίσουν την ιστορία και την κουλτούρα του κρασιού της Λέσβου.

Το φετινό καλοκαίρι, τέσσερις εκπρόσωποι κινεζικών επιχειρήσεων θα επισκεφτούν τη Λέσβο προσκαλεσμένοι από τον «Οινοφόρο Μεγαλοχωρίου», προκειμένου να γνωρίσουν το νησί αλλά και την αμπελοοινική του κουλτούρα.

«Στόχος μας είναι η συμμετοχή μας στην έκθεση, οι παρουσιάσεις, οι γευσιγνωσίες και οι προσκλήσεις Κινέζων επιχειρηματιών προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο ώστε τα κρασιά μας να μπουν στην κινεζική αγορά, στην οποία έχουν μεγάλη ζήτηση όλα τα ευρωπαϊκά προϊόντα.

Η παρουσίαση των κρασιών μας είχε μεγάλη επιτυχία. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά την παρουσίαση του “Δάφνις και Χλόη”, οι Κινέζοι το αποκάλεσαν “το κρασί του έρωτα”», δήλωσε στο «Ε» ο κ. Πατερέλλης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey