Την Τετάρτη από τη Μυτιλήνη

Αποστολή ανθρωπιάς στο Σόμα

30/05/2014 - 21:25

Αποστολή ανθρωπιστικής ενίσχυσης προς στις οικογένειες των νεκρών ανθρακωρύχων στην πόλη Σόμα της Τουρκίας πραγματοποιούν την ερχόμενη Τετάρτη η «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» και το Παράρτημα Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Αποστολή ανθρωπιστικής ενίσχυσης προς στις οικογένειες των νεκρών ανθρακωρύχων στην πόλη Σόμα της Τουρκίας πραγματοποιούν την ερχόμενη Τετάρτη η «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» και το Παράρτημα Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Ουσιαστικά, πρόκειται για τη δεύτερη ανάλογη ενέργεια μετά την τεράστια αποστολή βοήθειας στους σεισμόπληκτους του 1999, η οποία είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία των ελληνικών οργανώσεων και άνοιξε νέους δρόμους στην ελληνοτουρκική προσέγγιση.

Κάλεσμα προς όλους τους πολίτες της Λέσβου κάνουν τα μέλη της «Συνύπαρξης», για ενίσχυση της ανθρωπιστικής αποστολής για τα παιδιά των ανθρακωρύχων που ορφάνεψαν.

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν, μπορούν να παραδώσουν παιδικά παιχνίδια, βρεφικές πάνες και σχολική ύλη στα γραφεία, Ικτίνου 2, τέταρτος όροφος, τη Δευτέρα από τις 8:30 ως τις 10 το βράδυ. Σε αυτά τα είδη διαπιστώνεται η μεγαλύτερη ανάγκη σύμφωνα με την ενημέρωση από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Τα μέλη της «Συνύπαρξης» έχουν ήδη απευθύνει αίτημα για συνδρομή από καταστήματα και σούπερ μάρκετ της πόλης.

Άμεση ανταπόκριση
Άμεση ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα τριών ανθρωπιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα απέναντι της Λέσβου τουρκικά παράλια, για συνδρομή στις οικογένειες των θυμάτων της πρόσφατης τραγωδίας στο Σόμα. Και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού οι σχέσεις των οργανώσεων στις δύο πλευρές του Αιγαίου έχουν βαθιές ρίζες. Να σημειωθεί, ακόμα, πως την όλη προσπάθεια συντονίζει η τουρκική αντίστοιχη «Συνύπαρξη», η «Ege Barış ve İletişim Derneği».

Τα μέλη της «Συνύπαρξης και Επικοινωνίας στο Αιγαίο» και της ΕΟΔ Λέσβου θα ξεκινήσουν το πρωί της Τετάρτης με το καραβάκι της γραμμής για το Αϊβαλί, όπου και θα συναντήσουν τα μέλη των εκεί οργανώσεων. Όλοι μαζί, αφού επιβιβαστούν σε λεωφορεία, θα αναχωρήσουν για το Σόμα μεταφέροντας την ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά και ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στις πληγείσες οικογένειες των ανθρακωρύχων.

Όποιοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην αποστολή, μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με μέλη της «Συνύπαρξης» μέχρι αύριο το αργότερο, ενώ ας σημειωθεί ότι η πρόσκληση ισχύει για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Η επιστροφή στη Μυτιλήνη θα είναι αυθημερόν.

Η Νέλλη Χατζηδάκη από τη «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» δήλωσε σχετικά στο «Ε»: «Κάνουμε το ανθρωπιστικό μας χρέος απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων.

Θυμόμαστε με πολλή συγκίνηση την προηγούμενη φορά που είχαμε παραδώσει τη βοήθεια στους σεισμόπληκτους και πιστεύουμε πως και τώρα οι στιγμές θα είναι ανάλογες. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις οργανώσεις στο Αϊβαλί που μας έδωσαν την ευκαιρία να συνεισφέρουμε στην προσπάθειά τους και φυσικά όλους όσοι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας για να ενισχύσουν την ανθρωπιστική αποστολή».

Υπενθυμίζεται πως το δυστύχημα στην πόλη Σόμα χαρακτηρίζεται ως εθνική τραγωδία για τη γείτονα χώρα. Ο αριθμός των νεκρών ανθρακωρύχων ξεπέρασε τα 280 ανθρώπους, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε βάθος δύο χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια της Γης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey