Έλεγχοι σε Μουσείο και Αεροδρόμιο Λήμνου για τις ζημιές του σεισμού

Ξεκίνησε η διαδικασία ενίσχυσης στους πληγέντες

30/05/2014 - 14:43

Συνεχίζουν να ανησυχούν οι Λημνιοί έξι μέρες μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή, καθώς η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται.

Συνεχίζουν να ανησυχούν οι Λημνιοί έξι μέρες μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή, καθώς η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται. Ο Δήμος Λήμνου και οι υπηρεσίες του συνεχίζουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα, καταγράφοντας και δίνοντας λύσεις στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από το σεισμό του Σαββάτου.

Σε επικοινωνία που είχε ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, με τη γενική γραμματέα Πρόνοιας, Έφη Μπέκου, προωθείται η παροχή άμεσης ενίσχυσης στους πληγέντες από το σεισμό, ενώ οι μηχανικοί τού ΟΑΣΠ συνεχίζουν τις αυτοψίες σε κτήρια και σπίτια τα οποία παρουσιάζουν πρόβλημα. Ας σημειωθεί ότι ο Δήμος Λήμνου ζητά από τους δημότες να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις σημάνσεις επικίνδυνων και ετοιμόρροπων κατασκευών και γενικότερα να συνεργάζονται με τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου και της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Σεισμών για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση των προβλημάτων.

Από το Υπουργείο Πολιτισμού

Στο μεταξύ, στη Λήμνο μετέβησαν η γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη, με κλιμάκιο από το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς και η προϊσταμένη της Εφορείας Νεώτερων Μνημείων, Μαρία Δανιά. Πρώτος στόχος του κλιμακίου ήταν η αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό, τόσο στα εκθέματα όσο και στο κτήριο του Μουσείου. Μετά και την αυτοψία των μηχανικών, το Υπουργείο Πολιτισμού θα προχωρήσει σε γρήγορη αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κτήριο, ενώ πρώτος στόχος είναι να λειτουργήσει άμεσα το ισόγειο του Μουσείου και να είναι επισκέψιμο, καθώς ξεκίνησε η τουριστική περίοδος.

Σ’ ό,τι αφορά στις προθήκες του πρώτου ορόφου και τα εκθέματα που έχουν υποστεί ζημιές, το Υπουργείο Πολιτισμού θα προχωρήσει άμεσα στην αποκατάστασή τους, ενώ σχεδιάζεται ο τρόπος με τον οποίο θα επανεκτεθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα, κυρίως ως προς το θέμα της ασφάλειάς τους σε περίπτωση νέου σεισμού.

Τις προηγούμενες ημέρες επισκέφτηκε το νησί και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το οποίο προχώρησε σε ελέγχους στο κτήριο του Αεροδρομίου, που έχει υποστεί ζημιές ειδικά στην ψευδοροφή, μέρος της οποίας κατέρρευσε από το σεισμό. Μάλιστα η υπόλοιπη απομακρύνθηκε άμεσα, καθώς υπήρξε φόβος νέας κατάρρευσης σε περίπτωση ισχυρού μετασεισμού. Οι τρεις μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών τής ΥΠΑ, μετά τους ελέγχους που πραγματοποίησαν, διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι το Αεροδρόμιο είναι απολύτως ασφαλές για να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey