Αντιρατσιστικός αγώνας ποδοσφαίρου

Λέσβος - «Ρατσισμός» 1-0

30/05/2014 - 14:20

Ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού έστειλαν προχθές οι δεκάδες συμμετέχοντες σε αντιρατσιστικό ποδοσφαιρικό αγώνα που διοργανώθηκε στη Μυτιλήνη.

Ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού έστειλαν προχθές οι δεκάδες συμμετέχοντες σε αντιρατσιστικό ποδοσφαιρικό αγώνα που διοργανώθηκε στη Μυτιλήνη. Με σύνθημα «Αγαπώ το ποδόσφαιρο - Μισώ το ρατσισμό» και χορηγό το όνειρο για μια κοινωνία αλληλεγγύης και χωρίς μισαλλοδοξία, όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Πιο πολύ με γιορτή, παρά με αθλητική διοργάνωση έμοιαζε το προχθεσινό απόγευμα στο γήπεδο ποδοσφαίρου απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης. Μουσική, άφθονο παιχνίδι και ένα δυνατό σκοράρισμα εναντίον όσων επενδύουν στην κοινωνία του φόβου και του μίσους. Εκτός από το μήνυμα αλληλεγγύης και ειρηνικής συνύπαρξης, όλοι όσοι συμμετείχαν, συνέβαλαν στη συγκέντρωση τροφίμων, που θα διατεθούν στο Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας στις κατασκηνώσεις τού πρώην ΠΙΚΠΑ στη Νεάπολη.

Οι διοργανωτές του αγώνα ήταν απλοί συμπολίτες μας, με την υποστήριξη ορισμένων συλλογικοτήτων. Μας αρνήθηκαν ευγενικά να κάνουν κάποια δήλωση, λέγοντας με νόημα ότι «θα μιλήσουν μέσα στο γήπεδο».


 
«Ευχάριστο…»

Ο Κατίν Χαλίμ από το Αφγανιστάν μίλησε για το χθεσινό αγώνα στο «Ε»: «Θέλω να ευχαριστήσω όσους και όσες οργάνωσαν τον αγώνα και συμμετείχαν σε αυτόν. Παίξαμε μαζί με πολλούς Έλληνες, Αφγανούς, Σομαλούς και ήταν πραγματικά ευχάριστο. Αυτά που μας ενώνουν, είναι πραγματικά πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

Ο Αφγανός Αλί Οζενί ζει και εργάζεται εδώ κι έξι χρόνια στην Ελλάδα. Ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του προχθεσινού αγώνα και μετά το τέλος του, περιέγραψε το πώς η μάστιγα του ρατσισμού μετατρέπει σε κόλαση τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο. «Στο Αφγανιστάν μάς αντιμετώπιζαν και μας συμπεριφέρονταν σαν κατώτερους ανθρώπους. Απλά γιατί ανήκαμε σε κάποιες οικογένειες ή γιατί είμαστε από άλλες φυλές. Ο ρατσισμός ήταν τόσο μεγάλος, που κινδύνευε καθημερινά η ζωή μας από επιθέσεις. Μας ανάγκασαν να φύγουμε από την πατρίδα μας και τις οικογένειές μας. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το ρατσισμό. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να μισεί άνθρωπος άλλους ανθρώπους», είπε στο «Ε» ο Αλί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey