«Ισχύει η παλιά χερσαία ζώνη του λιμένα Πλωμαρίου», τονίζει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου

Διαρρυθμίσεις - ελεγχόμενη στάθμευση

27/05/2014 - 19:17

Η διαχείριση της χερσαίας ζώνης του λιμένα Πλωμαρίου, μιας απ’ τις μεγαλύτερες περιοχές ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου πάνω στο νησί, απασχόλησε τη Λιμενική Επιτροπή, ενώ είχε προηγηθεί επιτόπια επίσκεψη του προέδρου και μελών της στο Πλωμάρι, αλλά και συνεργασία με το εκεί Λιμεναρχείο.

Η διαχείριση της χερσαίας ζώνης του λιμένα Πλωμαρίου, μιας απ’ τις μεγαλύτερες περιοχές ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου πάνω στο νησί, απασχόλησε τη Λιμενική Επιτροπή, ενώ είχε προηγηθεί επιτόπια επίσκεψη του προέδρου και μελών της στο Πλωμάρι, αλλά και συνεργασία με το εκεί Λιμεναρχείο.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν πρακτικά ζητήματα, όπως ο έλεγχος της στάθμευσης, η παραχώρηση θέσεων πλανόδιου εμπορίου, η ενοικίαση χώρου για τραπεζοκαθίσματα, αλλά και η κίνηση των οχημάτων, αποφασίστηκαν μια σειρά από μικροπαρεμβάσεις, ενώ ξεκαθαρίστηκε πως ισχύουν ακόμη τα ίδια όρια της παλιάς χερσαίας ζώνης και τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Στο πλαίσιο των ενεργειών που έχουν κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία του Πλωμαρίου για τη δημιουργία πύλης εισόδου στο λιμάνι, έχει δρομολογηθεί και αλλαγή των ορίων της χερσαίας ζώνης, που σ’ αυτή την προοπτική θα καταλαμβάνει συνολικά μικρότερη έκταση, αφού η γραμμή που την ορίζει, θα μετακινηθεί κάτω απ’ το πάρκο.

«Η απόφαση αυτή με τα νέα όρια της χερσαίας ζώνης δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, οπότε και δεν ισχύει», ανέφερε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Σωτήρης Ζαμτράκης, προσθέτοντας πως αυτή η επισήμανση έπρεπε να τονιστεί κατ’ αρχήν στο Λιμεναρχείο, αλλά και σ’ όλους τους επαγγελματίες της περιοχής, γιατί για συγκεκριμένα σημεία της χερσαίας ζώνης, υπήρχε σύγχυση περί του ποιος έχει την ευθύνη.

Κι όχι μόνο μεταξύ Λιμενικού Ταμείου και Δήμου, αλλά και ανάμεσα στο Λιμενικό Σώμα και την Αστυνομία, αφού ανάλογα με το αν ανήκει ένας χώρος στη χερσαία ζώνη ή όχι, εποπτεύεται αντίστοιχα απ’ το Λιμενικό ή την Αστυνομία.

Ελεγχόμενο πάρκινγκ
Με επιστολή του προς τους επαγγελματίες του Πλωμαρίου, ο κ. Ζαμτράκης τούς ενημέρωσε για το θέμα της ενοικίασης των χώρων επί της χερσαίας ζώνης που θα καταλάβουν για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Με απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής και βάσει των προτάσεων του Λιμενικού Σταθμού Πλωμαρίου, ρυθμίστηκαν και πολύ σύντομα θα αντιμετωπιστούν ζητήματα τροχονομικού ενδιαφέροντος, στάθμευσης οχημάτων κ.λπ..

Ειδικότερα, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να χορηγηθούν έξι θέσεις για υπαίθριο εμπόριο στη χερσαία ζώνη λιμένα Πλωμαρίου, σε απόσταση από τα υπάρχοντα καταστήματα και με προτεραιότητα σε ντόπιους, αλλά και η διάθεση πίστωσης 10.000 ευρώ απ’ το Λιμενικό Ταμείο για διαγραμμίσεις, κολωνάκια, τοποθέτηση κατάλληλων πινακίδων σήμανσης στη χερσαία ζώνη λιμένα Πλωμαρίου και κατάλληλων προστατευτικών στο λιμενοβραχίονα Πλωμαρίου για την ασφάλεια των οχημάτων.

Με τις διαγραμμίσεις θα δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης (18 για επιβατηγά και δύο για λεωφορεία) για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση του χώρου απ’ το Λιμενικό, ενώ θα ενισχυθεί καίρια η σήμανση, με κύριο στόχο να μην εισέρχονται αυτοκίνητα όπου απαγορεύεται.

Η πρόταση του Λιμενικού ήταν - και μένει να φανεί στην πράξη η υλοποίησή της - η στάθμευση να είναι ελεγχόμενη, τουλάχιστον σε κάποιο τμήμα της χερσαίας ζώνης. Στη συζήτηση του θέματος στη Λιμενική Επιτροπή, παρευρέθηκε ο λιμενοσταθμάρχης Πλωμαρίου, Γιάννης Τσαμαλδούπης, όπως και ο πρόεδρος του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου, Γαβριήλ Χαλδέζος, ενώ η απόφαση για τις ρυθμίσεις λήφθηκε κατά πλειοψηφία, με την αρνητική ψήφο του εκπροσώπου του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Σταμάτη Πετρουζέλλη, που εξέφρασε διαφωνίες για την ελεγχόμενη στάθμευση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey