Με ΦΕΚ ανακλήθηκε ο διορισμός του υπαλλήλου με το πλαστό πτυχίο από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

«Όπισθεν»… ολοταχώς»!

27/05/2014 - 14:39

Ο κύβος ερρίφθη για τον υπάλληλο που διαπιστώθηκε να υπηρετεί με πλαστό πτυχίο επί 23 χρόνια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ο διορισμός του οποίου ανακλήθηκε με απόφαση του διοικητή του Βοστανείου, Βασίλη Μουζάλα.

Ο κύβος ερρίφθη για τον υπάλληλο που διαπιστώθηκε να υπηρετεί με πλαστό πτυχίο επί 23 χρόνια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ο διορισμός του οποίου ανακλήθηκε με απόφαση του διοικητή του Βοστανείου, Βασίλη Μουζάλα.

Μετά την αυτοδίκαιη διαθεσιμότητα, η απόφαση είναι κατηγορηματική για τον υπάλληλο, ο οποίος πλέον δεν μπορεί να επιστρέψει στο πόστο του, καθώς η ανάκληση του διορισμού του δημοσιεύτηκε και σε ΦΕΚ. Στη Δικαιοσύνη για την ακύρωση της ανάκλησης προσφεύγει η δικηγόρος του, Ελένη Καλλιπολίτη.

Ο επί σειρά ετών εργαζόμενος σε νευραλγικές θέσεις του Νοσοκομείου νοσηλευτής τέθηκε σε διαθεσιμότητα στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, μετά από εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για έλεγχο όλων των δικαιολογητικών του προσωπικού του Βοστανείου.

Ο νοσηλευτής παραπέμφθηκε στις αρχές Απριλίου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο στη συνέχεια επικύρωσε την απόφαση του Βασίλη Μουζάλα για ανάκληση διορισμού. Στο πλαίσιο αυτό, «με την απόφαση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης που εκδόθηκε σε εφαρμογή των διατάξεων […] σύμφωνα με την […] εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης […] με θέμα “Έλεγχος νομιμότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων”, […] ανακαλείται ο διορισμός του […] του κλάδου Τ.Ε. Νοσηλευτικής διότι ο ανωτέρω κατά τον διορισμό του προσκόμισε και έκανε χρήση μη εγκύρου-πλαστού πιστοποιητικού αποφοίτησης».

Ζητά ακύρωση
Την απόφαση του πελάτη της να προσφύγει στο Ακυρωτικό Διοικητικό Εφετείο του Πειραιά και αν χρειαστεί, όπως επεσήμανε, και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ανέφερε στο «Ε» η δικηγόρος του Ελένη Καλλιπολίτη.

Το σκεπτικό της περιλαμβάνει δύο σκέλη. Το πρώτο έχει να κάνει με τη συνυπαιτιότητα της διοίκησης του Νοσοκομείου που πρωτοδιόρισε το νοσηλευτή χωρίς να ελέγξει τη νομιμότητα του πτυχίου, και το δεύτερο σχετίζεται με την τεράστια πάροδο του χρόνου από την τέλεση του αδικήματος. Μάλιστα για το τελευταίο έχει να επιδείξει ακυρωτικές διοικητικές αποφάσεις που είχαν ως αντίπαλο την αρχή τού ΑΣΕΠ.

Η κ. Καλλιπολίτη έχει διασαφηνίσει στην εφημερίδα μας ότι το γνωστικό αντικείμενο της Νοσηλευτικής ήταν απολύτως «κτήμα» του πελάτη της, καθώς σπούδασε στο ΤΕΙ Νοσηλευτικής Λάρισας περνώντας το σύνολο των μαθημάτων των έξι εξαμήνων (για τα οποία έχει επισημάνει ότι έχει λάβει από το αρμόδιο Τμήμα της Σχολής βεβαίωση). Πλην, όμως, δύο μαθημάτων «μη συναφών με το αντικείμενο, αυτά της Κοινωνιολογίας και των Αγγλικών».

Παράλληλα, έχει υπογραμμίσει ότι από τον Απρίλιο του 1989 έως και το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ο πελάτης της έκανε πρακτική στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και πως «υπέπεσε στο ατόπημα» της κατάθεσης πλαστής βεβαίωσης σπουδών το 1991, όταν υπέβαλε τα χαρτιά του στην προκήρυξη 15 θέσεων Τ.Ε. Νοσηλευτών.

Τέλος, τονίζει: «Στην εν λόγω προκήρυξη δεν υπήρχε συμμετοχή και λόγω της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας, ο πελάτης μου έκανε αυτό το λάθος γιατί ήταν η ευκαιρία της ζωής του. Από τις 15 θέσεις, καλύφθηκαν οι 13 μαζί με τον πελάτη μου. Πρέπει να ξέρετε ότι δεν ανακαλύψαμε ξαφνικά την Αμερική.

Τα κυκλώματα με τα πλαστά δικαιολογητικά έδιναν και έπαιρναν για χρόνια στο Δημόσιο. Δε γίνεται ένα λάθος που έγινε πριν από 22,5 χρόνια, να του κοστίσει τη θέση εργασίας στην οποία έχει αποδειχτεί άριστος, με προσφορά στον τομέα της Υγείας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey