Ομολόγησαν πάνω από 21 κλοπές (ανανεωμένο)

Εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών

26/05/2014 - 16:38

Σε εξάρθρωση της σπείρας που ευθύνεται για τουλάχιστον 21 κλοπές προχώρησαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, μετά τη σύλληψη ενός 21χρονου Αλβανού και του 14χρονου συνεργού του.

Σε εξάρθρωση της σπείρας που ευθύνεται για τουλάχιστον 21 κλοπές προχώρησαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, μετά τη σύλληψη ενός 21χρονου Αλβανού και του 14χρονου συνεργού του. Οι δύο δράστες, που αυτή τη στιγμή κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, φέρεται να έχουν ομολογήσει ότι διέπραξαν συνολικά 21 διαρρήξεις από το μήνα Δεκέμβριο και μετά με λεία πάνω από 20000 ευρώ.

Συγκεκριμένα οι περιοχές που έχουν διαπιστωθεί τα περιστατικά είναι η Μυτιλήνη, η Καλλονή και τα Πάμφιλα. Οι στόχοι τους ήταν κυρίως εμπορικά καταστήματα και περίπτερα, απ’ όπου αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, τσιγάρα και είδη καπνού, καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές.

Μαζί με τους δύο δράστες έχει συλληφθεί και ο πατέρας του 14χρονου για πλημμελή εποπτεία ανηλίκου. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης.  Αμφότεροι οι δράστες έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο του «Ε»     

 

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

Εξάρθρωση  σπείρας διαρρηκτών 

Εξαρθρώθηκε συμμορία, που διέπραττε συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και επιχειρήσεις, στη Μυτιλήνη και σε διάφορες περιοχές της Λέσβου

Συνελήφθησαν ένας 21χρονος αλλοδαπός και ένας ανήλικος ημεδαπός

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν  εξιχνιασθεί 21 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων, που διαπράχθηκαν τους τελευταίους έξι μήνες

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 6 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,τσιγάρα, είδη καπνού και διάφορα προϊόντα κομμωτηρίων

Η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 20.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, σήμερα (26-05-2014) το πρωί, μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, συμμορία, που διέπραττε συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και επιχειρήσεις, στη Μυτιλήνη και σε διάφορες περιοχές Λέσβου.

Συνελήφθησαν, ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 14χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν να κινούνται πεζοί, στην πόλη της Μυτιλήνης και σε έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκε στην κατοχή τους ένα διαρρηκτικό εργαλείο (κατσαβίδι) και ένα γάντι.

Όπως προέκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, ο 21χρονος και ο 14χρονος, ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει το τελευταίο εξάμηνο (21) τουλάχιστον κλοπές – διαρρήξεις, σε καταστήματα και επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα οι κλοπές αφορούν στην πόλη της Μυτιλήνης και στις περιοχές Καλλονή και Πάμφιλα της Λέσβου.

Ως προς τη μεθοδολογία τους, οι δύο συλληφθέντες, δρώντας νυχτερινές κυρίως ώρες, παραβίαζαν με διαρρηκτικά εργαλεία, εισόδους καταστημάτων και επιχειρήσεων και αφού ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους, αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα.

Στην οικία όπου διέμεναν οι δράστες, στη Μυτιλήνη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τσιγάρα, είδη καπνού και διάφορα προϊόντα κομμωτηρίων. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 20.000 ευρώ. 

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη επίσης ένας 42χρονος ημεδαπός, πατέρας του 14χρονου, κατηγορούμενος για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του εκκρεμούσε και δικαστική απόφαση για άλλο ποινικό αδίκημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται το νόμιμο της παραμονής του 21χρονου αλλοδαπού στη χώρα, το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητάς τους και η συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες – συναφείς πράξεις.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey