Καταγγελία Γιάννη Ζερδελή με ερώτηση στη Βουλή, για προεκλογική μετακίνηση στον Άι-Στράτη της αναπληρώτριας διοικήτριας του Νοσοκομείου και ειδικευόμενης γιατρού, με σκάφος του Λιμενικού

Μετακίνηση με… ξένα κόλλυβα!

23/05/2014 - 16:48

Η μετακίνηση της αναπληρώτριας διοικήτριας του Νοσοκομείου Λήμνου, Ισμήνης Λυμπέρη, και της ειδικευόμενης γιατρού Μάλαμας Μαχαίρα, από τη Λήμνο στον Άγιο Ευστράτιο, με πλοίο του Λιμενικού την παραμονή του α΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, έχει προκαλέσει συζητήσεις και αντιδράσεις στη Λήμνο.

Η μετακίνηση της αναπληρώτριας διοικήτριας του Νοσοκομείου Λήμνου, Ισμήνης Λυμπέρη, και της ειδικευόμενης γιατρού Μάλαμας Μαχαίρα, από τη Λήμνο στον Άγιο Ευστράτιο, με πλοίο του Λιμενικού την παραμονή του α΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, έχει προκαλέσει συζητήσεις και αντιδράσεις στη Λήμνο.

Το θέμα έφερε στη Βουλή, με σχετική ερώτηση, ο βουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής, ζητώντας από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, να ενημερωθεί με ποια ιδιότητα οι κ.κ. Μαχαίρα και Λυμπέρη μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στον Άγιο Ευστράτιο παραμονή των αυτοδιοικητικών εκλογών και ποιος ή ποιοι προέβαλαν το αίτημα της μεταφοράς των δύο στελεχών τής Ν.Δ. και γιατί.

Επικαλούμενος δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, ο κ. Ζερδελής στην ερώτησή του αναφέρει ότι το Σάββατο 17 Μαΐου μεταφέρθηκαν από τη Λήμνο με σκάφος του Λιμενικού, στον Άγιο Ευστράτιο, η αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου της Μύρινας, Ισμήνη Λυμπέρη, συνοδευομένη από τη Μάλαμα Μαχαίρα, ειδικευόμενη γιατρό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

«Λαμβάνοντας γνώση τού ως άνω περιστατικού, επικοινώνησα με αξιωματικό του Θαλάμου Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο οποίος επιβεβαίωσε τα παραπάνω σημειώνοντας ότι η μετακίνηση αυτή έγινε στο πλαίσιο περιπολίας», τονίζει ο κ. Ζερδελής στην ερώτησή του.

Παράλληλα, ενημερώνει ότι η συγκεκριμένη μετακίνηση δεν έγινε για την κάλυψη κάποιου ιατρικού περιστατικού, «όπως με βεβαίωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Βασίλειος Μουζάλας. Ως εκ τούτου, πρόκειται για αδικαιολόγητη μετακίνηση πολιτών, που επιβαρύνει οικονομικά το Δημόσιο».

Τι λέει…
Σε επικοινωνία που είχε το «Ε» με την αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Λήμνου, η οποία βρισκόταν στη Μυτιλήνη για συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, επιφυλάχτηκε ν’ απαντήσει έως ότου ενημερωνόταν για το περιεχόμενο της ερώτησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο γυναίκες επισκέφτηκαν τον Άγιο Ευστράτιο παραμονή του α΄ γύρου των εκλογών, με την κ. Μαχαίρα να εξετάζει εθελοντικά ασθενείς από το ακριτικό νησί, καθώς δεν έχει γιατρό τους τελευταίους δύο μήνες.

Τα όσα σχολιάζονται αφορούν κυρίως στον τρόπο με τον οποίο μεταφέρθηκαν, καθώς θα μπορούσαν να πάρουν το πλοίο της γραμμής, αλλά και το χρόνο που επέλεξαν να μεταφερθούν στον Άγιο Ευστράτιο, μια και οι κάτοικοι είχαν πάρει απόφαση να μη συμμετάσχουν στις εκλογές ως αντίδραση για την απουσία γιατρού.

Αυτά δε, συνδυάζονται με το γεγονός ότι η κ. Μαχαίρα είναι στέλεχος της Ν.Δ. και συγκεκριμένα μέλος της Πολιτικής Επιτροπής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey