ΠΑΥΛΗΣ Βαγγέλης

07/05/2014 - 17:03

Τι σηματοδοτούν αυτές οι εκλογές;
«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι καθένας από εμάς οραματίζεται μια Λέσβο διαφορετική από αυτή που αντικρίζει σήμερα. Αλήθεια, όμως, αυτή η εκλογική μάχη μπορεί να είναι η αρχή για να εκφραστούν τα οράματά μας».

Τι σηματοδοτούν αυτές οι εκλογές;
«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι καθένας από εμάς οραματίζεται μια Λέσβο διαφορετική από αυτή που αντικρίζει σήμερα. Αλήθεια, όμως, αυτή η εκλογική μάχη μπορεί να είναι η αρχή για να εκφραστούν τα οράματά μας».

Τι διαφορετικό μπορεί να έρθει;
«Στην Ελλάδα των μνημονίων και της Τρόικας, η μεγαλύτερη κρίση είναι αυτή των αξιών και της ισοπέδωσης των δημοκρατικών θεσμών. Στο νέο εργαζόμενο, στο νέο επαγγελματία που παλεύει να σταθεί στα δικά του πόδια, υπάρχει έναυσμα για να ασχοληθεί με τα κοινά; Υπάρχει. Στον άνεργο επιστήμονα που σκέφτεται να ανοίξει φτερά για άλλα μέρη, μπορούμε να ζητάμε τη συμμετοχή του; Μπορούμε.
Ο δρόμος της αδιαφορίας και του αφορισμού δεν πρόκειται να αλλάξει τη σημερινή εικόνα. Είναι εύκολο να ασκείς κριτική. Παρ’ όλα αυτά, η ιστορία γράφεται από αυτούς που αναλαμβάνουν τις ευθύνες. Γι’ αυτό η γενιά μας δεν μπορεί να αποτίνει άλλο φόρο τιμής σε σύμβολα και εκφραστές του παρελθόντος, ούτε όμως πρέπει να στέκεται οργισμένη σε μία άκρη εξορκίζοντας τους πάντες».

Γιατί οι νέοι να στηρίξουν τον «Άλλο Δρόμο»;
«Ο “Άλλος Δρόμος”, με το Στράτο Γεωργούλα, δεν έκανε κάλεσμα σε νέους υποψηφίους μόνο και μόνο για να στέκονται δίπλα του στις φωτογραφίες, αλλά για να συμμετέχουν. Έτσι ακριβώς δομήθηκε το πρόγραμμά μας, μέσα από ανοιχτές, μαζικές διαδικασίες και συνελεύσεις. Το κάλεσμα γίνεται προς όλους μας, για να μιλήσουμε επιτέλους σε κάθε συνοικία, σε κάθε χώρο εργασίας, με όλους τους συνδημότες μας».

Ένα σχόλιό σας για τις εκλογές.
«Ο αγώνας αυτός δε δίνεται με ψεύτικα χαμόγελα και υποσχέσεις, δε δίνεται με φανταχτερά φυλλάδια, ούτε με επίκληση στο κομματικό συναίσθημα. Ο “Άλλος Δρόμος” είναι ο δύσκολος δρόμος του καθένα από εμάς που θεωρούσε ότι η αυτοδιοίκηση δεν είναι και δική του υπόθεση.

Στις 18 Μαΐου δε μου αρκεί να ζητήσω τη στήριξή σας, θα απαιτήσω τη συμμετοχή σας. Γιατί “Άλλος Δρόμος” για ένα δήμο που θα είναι το αποτέλεσμα του δικού μας σχεδιασμού, δεν τερματίζει σε αυτήν την εκλογική μάχη, και χρειαζόμαστε όλοι για να τον διαβούμε».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey